Gama Note m-a cucerit incepand cu ce-a de-a patra iteratie si a ramas de atunci alegerea numarul 1 in materie de telefoane pentru mine. Nu mi le-am permis mereu, alteori a fost vorba de prioritizarea fondurilor, dar a fost prima optiune incepand de la Note 4.
Gama Note a disparut din portofoliul Samsung, dar nu si ADN-ul, pe care acum il gasim in modelele Ultra. Cel mai recent model lansat in luna ianuarie a acestui an este Samsung S25 Ultra si ma gandesc sa fac trecerea la acesta de la un S23 Ultra, care cel mai probabil va ajunge donatie la cineva apropiat. La 4 luni de la lansare Galaxy S25 Ultra se prezinta mult mai atractiv datorita pretului, care a scazut considerabil. Anumite oferte periodice au adus chiar si varianta de 512GB la un pret de sub 5500RON nou.
Pentru modul meu de utilizare, sunt mai multe aspecte pentru care Galaxy S25 Ultra ramane in continuare alegerea de baza.
- Constructia si designul
Pe scurt, m-am obisnuit cu form-factorul. Sunt zile in care imi doresc ca S23 Ultra sa fie mai mic, dar in toate zilele imi doresc un ecran mare. Galaxy S25 Ultra a reusit sa micsoreze putin dimensiunile comparativ cu S23 Ultra si chiar sa foloseasca un ecran cu o diagonala mai mare cu 0.1 inch. In plus, ecranul este perfect drept fara nici o curbura. Este componenta telefonului cu care interactionezi indiferent de ce vrei sa faci pe telefon.
- Ecranul
In prezent este dificil sa dai gres cu ecranul unui flagship, dar de ce sa refuzi ce e mai bun? Pe langa faptul ca este drept si are o diagonala de 6.8inch, acesta poate fi utilizat fara nici o bataie de cap indiferent de conditiile la care este expus. Iar de cand am vazut pus la treaba coatingul anti-reflexive de pe ecran mi-a ramas intiparit in cap ca nu se mai poate fara.
- OneUI si AI
Interfata proprietara Samsung este cea pe care ma simt ca acasa. Imi place stilul pe care merge, faptul ca bloatware-ul desi e prezent nu-i exagerat si poate fi sters. Faptul ca Samsung asigura 8 actualizari majore de OS arata increderea acestora in durabilitatea telefonului. Nu sunt cel mai mare fan al tehnologiilor AI, dar unora am inceput sa le gasesc sensul in utilizarea si nevoile mele, chiar daca pe moment destul de banal. Samsung a reusit sa porneasca in cursa AI devreme si au ajuns la niste rezultate bune. Am folosit destul de des Circle to Search si traducerea textului pentru a putea citi review-uri la produse tech din Germania.
- Experienta foto
Cu imbunatatiri incrementale de la o generatie la alta, Galaxy S25 Ultra ramane telefonul cu una dintre cea mai performanta camera foto de pe piata. Este o camera elastica, care iti permite sa surprinzi momentul in diverse scenarii, iar noua aplicatie alaturi de partea hardware curge lin fara intreruperi. Intr-adevar pozele in lumina slaba nu sunt cele mai reusite, dar am constatat in scenariile mele nu m-ar ajuta. Rareori am avut nevoie de poze in lumina slaba.
Galaxy S25 Ultra nu este totul lapte si miere. Locul unde mi-ar fi placut sa fie imbunatatit si nu a fost comparativ cu modelele anterioare e la capitolul acumulator. Nu a facut trecerea la baterie Si/C si incarcarea a ramas la 45W. Nu sunt foarte afectat de acestea: autonomia ramane in continuare de peste o zi cu acumulatorul de 5000mAh, iar timpul de incarcare desi lenes pentru 2025, mereu i-am gasit un moment cand sa-l pun la incarcat.
Astfel, cu pretul ajustat la realitate si raportat la nevoile mele, acesta ramane alegerea numarul 1 pentru upgrade la momentul de fata.
Articol sustinut de eMAG