In efortul sau neobosit de a submina concurenta prin intermediul patentelor generice, Apple reuseste acum sa depaseasca orice limita. Pentru ca, intre 25 de noi patente pe care tocmai si le-a aprobat, este unul care acopera intreaga interfata a iOS-ului, de la cele mai simple gesturi si controluri, pana la atingeri complexe.
Si acestea includ optiunile de e-mail, telefonie, camera, music player, browser, widgets, cautare si note. Patentul va putea fi folosit de Apple pentru a da in judecata practic orice producator de smartphone-uri sau de sisteme de operare mobile, pentru ca este atat de vast si de vag incat ar putea fi considerat in orice context.
Ma intreb cat de pe bune sunt acordate aceste patente, si cei ce le evalueaza cat de bine inteleg situatia, sau cat de usor sunt „facuti sa inteleaga”. Poate ar trebui ca un patent sa expire intr-un interval de timp si in IT&C, intrand ulterior in domeniul public. Si sa nu fie atat de generice (Apple si-a patentat inclusiv forme geometrice), si sa fie patentat felul in care este realizata o functie, nu functia in sine.
Ca altfel se va distorsiona totul. Ramane ca Mercedes sa patenteze automobilul, Kodak sa patenteze camera digitala, si omul cavernelor sa patenteze focul. Ca sunt destui neanderthali care sa ceara daune si in ziua de azi…
Maine ma duc sa patentez merele,apa,aerul,respiratia,lumina si viata.
Like a b0ss! :))
maine ma duc si eu sa patentez un patent :D. de ce nu patenteaza si convorbirea la telefon. :))
Sistemul american de patentare e depasit de situatie. Sa speram ca vor face o reforma la acest capitol.
Nu cred ca o sa aiba prea mult succes cu patentarea asta, nu o sa tina mult.
@Andrei Dragomir: „Sistemul AMERICAN de patente”…Păi ai zis tot. Appple este o companie americană iar cei ce le aprobă patentele sunt tot americani. De ce nu ar accepta patentele și să pună pe jar concurența din Koreea, China, etc? NU este clar cum se acordă aceste patente? Credeți că economia SUA va putea face față concurenței în mod corect?
Asta înseamnă politica și strategie economică.
Democrație, democrație, dar până la urmă SUA își urmărește interesul. NU ca alte țări „democratice” care-și vând țara pe 2 lei și sărăcest în 10-20 de ani
De aceea China fura tot si nimeni nu ii poate face ceva.