Western Digital este de ceva timp activ si pe piata SSD-urilor, nedorind sa ramana in aer daca HDD-urile brusc n-ar mai fi profitabile. Seagate insa abia acum face pasul in tabara SSD-urilor, dar o face in forta, anuntand modele variate, in incercarea de a le face remarcate.
Sunt pregatite de lansare trei game principale. Cea mai accesibila, destinata utilizatorilor normali, se va numi simplu 600 (dupa interfata SATA 600 pe care o foloseste). Aici vom vedea SSD-uri de 2.5″, unele de numai 5 mm grosime, cu capacitati de pana la 480 GB. Va exista si o varianta mai scumpa, 600 Pro, cu performante sporite si un consum electric de 2.8 W.
Pentru companii si server-e va exista familia 1200, pentru ca aceste drive-uri au la dispozitie interfata SAS 1200 (de 12 Gb/sec). Capacitatea va urca la 800 GB, si vor exista modele si de 2.5″ si de 1.8″.
Iar utilizatorii extremi vor putea opta pentru X8 Accelerator, SSD-uri pe PCI-E, care conform celor de la Seagate ar fi de doua ori mai rapide ca orice exista acum pe piata, apropiindu-se de RAM. Capacitatea va ajunge la 2.2 TB, iar performanta la 1.1M IOPS.
Din pacate Seagate nu s-a deranjat sa ne spuna ce memorie flash foloseste, ce controller sau orice altceva. Nici macar data lansarii sau eventuale preturi nu au fost furnizate la acest moment.
Dar au mai fost ssd-uri PCI-E, ma gandeam ca un producator asa de mare ca SEAGATE invata din greselile altora;
Parca Corsair avea asa ceva, un hibrid de genu …. dezastru.
Si mai mult ca sigur MLC, si controler-ul parca vad ca-i un Intel (ceea ce nu este rau).
Interfata PCI-E e mult mai rapida decat SATA oferind pana la 1500MB/s
Uita-te la esecul Corsair cand au incercat hibrid-ul, era extraordinar de instabil din cauza PCI-E-ului, atata tin minte ca zicea lumea pe net, a fost un esec total.
Asta nu inseamna in nicioun fel ca SEAGATE o sa aiba aceeasi problema, sa speram cel putin, ca ar fi pacat.
Deja vor fi 2,2 TB pe un SSD??? Woww
Bravo Segate, va laudati bine, acum urmeaza sa vedem preturile :D.
Culmea ar fi ca sa anunte niste preturi normale pentru acele specificatii,apoi ‘magicul’ controller ce le indruma spre fail : SandForce…
La asta ma gandeam si eu 🙂