Cum se intampla in cazul majoritatii produselor la moda, si Oculus Rift a fost disecat pentru a se vedea cat costa sa fie realizata aceasta casca de realitate virtuala. Iar valoarea totala a materialelor se ridica la 199.6 $. La care se adauga costurile de asamblare si testare, de 6.5 $, ajungandu-se la un pret final de productie de 206.1 $.
Si sunt luate in calcul atat casca efectiva, cat si controller-ul de Xbox si adaptorul Wi-Fi, si toata documentatia din pachet. De departe cele mai scumpe componente sunt, bineinteles, cele doua display-uri de 3.51″ si 1200*1080 pixeli cu semnatura Samsung, ce ajung la 69 $. La final, Oculus Rift ajunge in magazine la pretul de 600 $ in State sau 700 € in Europa.
Dar costurile de cercetare si dezvoltare, sau cele de marketing nu pot fi cuantificate. Deci este greu de spus care este profitul real pentru fiecare unitate. Sau in cat timp Oculus isi va amortiza investitia initiala.
Sa vinzi un produs de 3 ori mai scump, sau mai mult, iti acopera de 2 ori restul de costuri ce nu pot fi cuantificate…
Cand va incepe declinul pentru acest produs, ii va scadea si pretul la jumate din cat este acum
Pei nu stii cum functioneaza piata ?
Nu o sa se ajunga sa scada pretul acestui produs la jumate pentru ca o sa scoata altul imediat cum vad ca lumea nu mai este interesata sa il cumpere asa de scump.
5% mai bun, poate pe alb, led-uri ?
Rift v2
Poate cu un OS nou, android 11 ?
Rift v3
Nu conteaza cat costa produsul, conteaza cat poti sa ceri pe el…