HyperX este un brand destul de aclamat printre gameri și pasionați de hardware. Compania mamă Kingston, axată inițial pe producția de soluții de stocare, și-a îndreptat în ultimii ani atenția și către produse adresate entuziaștilor, aici intrând desigur și perifericele de gaming din zona de top.
HyperX Cloud și HyperX Cloud II au fost, la momentul apariției, unele dintre cele mai râvnite și bine cotate căști de gaming. HyperX Cloud Revolver vine să completeze gama de căști de gaming ale companiei însă, de această dată, se luptă pentru un alt segment de piață, cel al jucătorilor de first person shooters. Nu își dorește să impresioneze prin tot felul de brizbrizuri, precum LED-uri RGB sau linii de design futuriste, ci mai degrabă printr-o construcție robustă, simplă și comodă. De menționat este că, spre deosebire de modelul Cloud II care utilizează o placă audio surround 7.1 pe USB, Cloud Revolver merge pe o conectică standard, prin jack de 3.5 mm. În cazul meu acest lucru a fost de un real avantaj, căștile putând urca mult mai sus în volum decât majoritatea modelelor cu conectică USB pe care le-am testat.
Specificații
- Tip: Wired
- Difuzoare: 50 mm
- Impedanță: 30 Ω
- Frecvență: 12 – 28000 Hz
- Conectică: 1 x combo jack 3.5 mm/2 x jack 3.5 mm
- Control: volum și microfon
- Greutate: 376 g
Ambalaj și design
Căștile vin ambalate într-o cutie de dimensiuni generoase, bine protejate prin câteva straturi de spumă poliuretanică. Pe partea din spate a cutiei ne sunt prezentate câteva dintre caracteristici, dintre care amintesc microfonul cu funcție de anulare a zgomotelor de fond, cadrul metalic și difuzoarele cu diametru de 50 mm. Vom discuta despre toate acestea în rândurile ce urmează.
În pachet găsim căștile propriu-zise, microfonul detașabil și prelungitorul cu potențiometru și buton de mute pentru microfon. Lungimea firului, cu tot cu adaptor, ajunge undeva pe la 2 m. Detașându-le din prelungitorul cu adaptor rămânem cu un cablu lung de aprox. 50 cm, cu jack combo la capăt – ideal pentru a fi conectat la smartphone, laptop, ș.a.m.d. Mai mult decât atât, nici nu trebuie să ne facem prea multe griji în ceea ce privește impedanța. Cei 30 Ω nu vor da prea mari bătăi de cap nici măcar smartphone-urilor cu DAC-uri inferioare.
Cablul este destul de gros și vine îmbrăcat într-un sleeve de foarte bună calitate. Am avut neșansa de a-l călca de vreo câteva ori cu scaunul de birou și a rezistat onorabil – nu s-a cutat absolut deloc.
Încă de la prima utilizare am fost plăcut impresionat de calitatea construcției și de diametrul mare al cupelor. Se așează extrem de bine pe cap și nici măcar după 6 ore de killărit în CS:GO nu au devenit inconfortabile. Materialul din care este construită banda ce glisează pe rama metalică este destul de moale, astfel că după câteva minute nici nu vei mai simți că ai căștile pe cap. Buretele ce se întinde de-a lungul cupelor este la rândul său relativ moale și acoperă complet urechile, asigurându-se astfel o izolare aproape perfectă.
Cadrul din oțel creează impresia de produs solid, rezistent împotriva abuzurilor de zi cu zi, însă are dezavantajul de a purta vibrațiile către difuzoare chiar și la cea mai mică atingere.
Modulul pe care este montat potențiometrul și switch-ul de mute pentru microfon pare însă a fi destul de fragil, atât din punct de vedere al materialelor utilizate în construcție, cât și din cel al feedback-ului. Potențiometrul are tendința să se miște la cea mai mică atingere și nu de puține ori mi s-a întâmplat să ajungă la volum minim fără ca măcar să pun mâna pe el.
Legat de microfon, voi face o remarcă oarecum subiectivă. Deși este destul de flexibil, acesta nu poate fi glisat în sus, ci doar detașat. Acum imaginați-vă cât de incomod e ca de fiecare dată când intri la joc cu prietenii să fii nevoit să-l inserezi cu precizie în jack-ul dedicat.
Performanțe audio
În ceea ce privește calitatea sunetului trebuie să recunosc că am doar cuvinte de laudă. Chiar și pe o placă audio integrată (Realtek alc 1150 de pe Asus Z170 Pro Gaming) am reușit să obțin un sunet foarte bogat, cu tot ce trebuie: înalte, medii și joase foarte bine proporționate și volum foarte ridicat. Sunt ideale și pentru muzică sau filme, însă dacă sunteți aici probabil că vă interesează mai mult cum se descurcă în jocuri.
Cu toții știm că sunetul este un element foarte important în jocuri, mai ales în cazul unor titluri competitive precum Counter-Strike: Global Offensive, Call of Duty, Battlefield, ș.a.m.d. Ascultarea pașilor, a focurilor de armă de la depărtare și chiar și a zgomotului generat de un pin de grenadă pot face diferența dintre un meci câștigat și unul pierdut. Căștile creează acea senzație de imersiune pe care o caut de foarte multă vreme și, mai mult decât atât, reușesc să evidențieze toate acele zgomote subtile pe care nu le-ai putea auzi dacă ai utiliza o pereche de căști standard. În ciuda faptului că nu integrează un sistem surround, am putut identifica cu ușurință sunetele în spațiu, mai ales în cazul jocurilor ce pun mare accent pe partea audio.
Microfonul cu noise cancellation reușește să livreze un sunet clar, la volum ridicat, fără zgomote de fond sau alte distorsiuni. L-am testat ore în șir pe TeamSpeak și nu m-am lovit de absolut nici o problemă.
Concluzie
HyperX Cloud Revolver este un headset dedicat gamerilor ce își doresc o experiență audio superioară la un preț corect. Sunt extrem de confortabile, au o construcție de foarte bună calitate și impresionează printr-o dinamică a sunetului peste media produselor din gama sa de preț.
N-ar fi stricat o placă audio surround 7.1 pe interfață USB sau un microfon glisabil, însă per total avem de-a face cu un pachet destul de atractiv.
Am testat la un prieten căștile ,sunt excepționale ! Dar eu rămân fan Natec