In momentul de fata detin un Samsung Galaxy S7 Edge, adica penultimul flagship al companiei. Ai zice ca la un an si jumatate de la lansare ar trebui sa meaga ca uns totul, fara sacadari sau momente enervante de asteptare cu un ecran alb in fata. Dar nu e asa, deci ma gandesc sa trec la iOS.
Iar gandul asta mi-a tot trecut prin minte cand am vazut cum merge telefonul sotiei, un iPhone 7 aproape la fel de vechi ca si Galaxy S7-le meu. Totul se incarca instant in 99% din cazuri, trecerea prin aplicatii si ecrane e foarte fluida si, in general, orice se misca cum ar trebui.
Nu spun ca S7 Edge e groaznic. In majoritatea timpului se misca bine, insa sunt momente, dese as spune, in care stai cu un ecran alb in fata asteptand ca o aplicatie sa se incarce, cand tranzitiile sacadeaza sau browserul se blocheaza. Aceste momente te pun pe ganduri, mai ales pentru ca vorbim de un flagship cu specificatii foarte bune. E drept si ca eu sunt un heavy user, am multe aplicatii instalate si multe pornite simultan, chiar folosesc la maxim telefonul. Probabil ca pentru cineva care nu l-ar stresa atat ar fi perfect, nu insa si pentru mine. Are totusi un punct forte, unde mi se pare ca bate iPhone 7: camera e inca foarte buna, ca dovada ca au pus-o si pe S8.
Eu stiu care e problema telefoanelor cu Android: optimizarea. Apple face asta pentru ca poate, au doar cateva modele de hardware, pe care le suporta cu update-uri software 4-5 ani de zile, si care merg bine pana la sfarsitul vietii. E greu sa faci asa cu sute de mii de modele de telefoane cu Android. Totul ramane in mana producatorului care, de obicei, da gres.
De aceea, cele mai apreciate telefoane cu Android sunt cele cu versiunea curata a sistemului de operare, cum erau pana acum Nexus-urile, cum sunt Pixel-urile si telefoanele cu Android One, unde avem mai nou si un telefon potent de la Xiaomi: Mi A1. Iar apropo de acesta, stirile spun ca va veni oficial si in Romania, asa ca poate l-as testa un pic inainte de a lua un iPhone, ca suna promitator, dar cred ca o sa ma dezamageasca cel putin un lucru: camera.
Acum e cel mai bun moment sa astepti daca vrei sa-ti iei un telefon nou: nu merita sa cumperi nici iPhone 7, ca odata cu 7S o sa scada pretul si la 7, sau poate vrei 8, nu merita Pixel, ca apare Pixel 2 si, in general, nu merita nimic, pentru ca toate preturile vor mai scadea putin dupa lansarile celor de la Apple.
Iar eu asta voi face: o sa astept lansarea celor de la Apple, o sa astept lansarea Pixel 2 si sa apara Mi A1 pe piata. Daca nici o varianta cu Android nu ma multumeste atunci voi lua un iPhone 7 Plus.
In alta ordine de idei, vand S7-le, anuntul e aici.
Come to the Pixel side. We have cookies.
Daca nu vine Pixel oficial in Romania nu am nicio sansa sa-l iau.
Eu am un Nexus 6P și nu am probleme. Tu la ce ai avut blocări? Ce faci așa intens?
Cel mai des s-a blocat Chrome. Pierderi de frameuri sau sacadari vezi peste tot.
Chrome e de vină, cu altele nu au fost probleme, dar nu sunt la fel de puternice si facile
Ce înseamnă publicitatea. Mie îmi place s7le și as vrea sa îmi iau unul, însă după cum l-ai prezentat, nu îmi vine sa ți-l cumpăr :))
Stiu, nu ma avantajeaza articolul asta. 🙂 Insa de aia zic, in functie de cum il folosesti si cat esti de exigent s-ar putea sa te satisfaca. Eu se pare ca am devenit tot mai exigent si vad fiecare chichita.
Nu astepta lansarea noului iphone pt scadarea pretului la cel vechi, deoarece pretul la cel vechi o sa creasca la lansare. Asa cum sa intamplat si la note 8 cu s8.
Dupa care probabil o sa e stabilizeze. E ilogic sa se vanda iPhone 7 la acelasi pret cu iPhone 7S. 🙂
Cine te-a pus sa-ti iei Samsung? Trebuia sa-ti iei un Nexus sau Pixel.
4000 lei un Pixel in Romania, serios? 🙂
Daca ar fi venit oficial il luam. Poate vine Pixel 2.
https://wiki.lineageos.org/devices/hero2lte/install
Dezactiveaza animatiile in „developer options” si o sa vezi ce stabilitate o sa ai in Lineageos, Filmuletul de mai sus este cu animatii iar Lineageos-ul nu se impaca cu ele – de aceea si rezultatul aparent mai slab. Si pentru viteza sporita foloseste ocazia de a formata partitiile DATA si CACH cu f2fs.
Îmi pare rău să vă dezamăgesc, dar LineageOS pe telefoanele cu Exynos nu va ajunge niciodată la nivelul de stabilitate al ROM-ului stock. De ce? Pentru că Samsung nu dă drumu’ la toate sursele.
Boss, da o revenire la setările din fabrică te-ai gândit să-i dai?
M-am gandit, sefu’, dar la ce ar ajuta? Ok, poate merge foarte bine o luna,dupa care isi „revine”. Crezi ca nu e asa? 🙂
Nu știu. Dar strică să încerci? Oricum dacă îl vinzi trebuie să-i dai resetare. Și dacă merge bine permanent, ai scutit niște bani.
Chestia cu resetarea din fabrica e doar temporara. Asa faceam si eu la G2 cand a aparut. Mergea bine o saptamana si dupa iar o lua razna. Chiar si cu telefoanele pe care le primim la test si cu care petrecem mai mult se intampla asa.
Acelasi lucru am facut toamna trecuta dupa experienta asemanatoare . Am avut numai android si am trecut la ios . Nu e miraculos dar rezista mult mai bine la utilizare intensa si bateria tine mai bine . Diferenta dintre camera 7plus si ce are samsung acum nu e asa mare , nu e departe . Daca iti plac culorile mai naturale si nu saturate e chiar ok . Aplicatiile google , spre surprinderea mea , merg mai bine pe ios . O sa iti placa dar o sa iti lipseasca unele lucruri chiar daca o sa fii multumit overall .
Era sa uit . Nu te zgarci la storage , minim 64G sau 128G . 32G nu sunt de ajuns niciodata la un utilizator intens de aplicatii , cloud-ul nu te saveaza mereu .
64 GB ar fi perfect, dar nu exista valoarea asta pe iPhone 7.
Orice ati spune, iOS nu se compara cu Android, cel putin la capitolul stabilitate. Cunosc avantajale sistemului Android si minusurile de pe iOS. Dar la fel de bine am vazut si partile bune din iOS si am ajuns la concluzia ca eu am nevoie de un iPhone. In cazul lui Darius, caci a spus in articol ca are foarte multe aplicatii si este un utilizator hard core, iOS este solutia cea mai buna.
Afirmatie absolut gratuita si generalizata: Nu toate device-urile cu Android sunt precum fostul tau LG.
Si eu pot spune lejer ca seria Note de la Samsung bate de departe orice iPhone, la orice capitol.
Dar, foarte obiectiv si realist, sa spunem clar ca minusurile de pe iPhone (camera, ecranul, bateria, screen to body ratio, lipsa mufei jack, IOS-ul foarte inchis, etc. – daca nici astea nu sunt minusuri importante…) sunt mari si clar in favoarea unui smartphone serios cu Android. De altfel simplu fapt ca Apple si IOS scade de la an la an in utilizarea zilnica dovedeste fara dubiu asta.
Ca vreti unii sa schimbati Android pe IOS si iPhone, este dreptul si placerea voastra incontestabila, dar sa promovati asta ca fiind o miscare buna pentru ca ar fi mai buna combinatia asta nu are nici un suport in realitate si pare ca vreti sa promovati cu dinadinsul produsele Apple.
Sa spui (cum zice Darius) ca S7 a inceput sa se miste greu, cand cei mai multi sunt foarte multumiti de Samsungurile lor e un pic fortat.
Poti trece la IOS si iPhone fara sa denigrezi platforma Android deoarece devi profund subiectiv si un pic ridicol.
„De altfel simplu fapt ca Apple si IOS scade de la an la an in utilizarea zilnica dovedeste fara dubiu asta.”
Am ras. 🙂
Eu am ras mai bine si am ras la urma… https://android.jlelse.eu/apple-vs-android-a-comparative-study-2017-c5799a0a1683
Sau, daca nu ai inteles exact ce doream sa spun, iata alta sursa si mai clara unde vei vedea ca de la an la an, pana si in patria sa (USA) iPhone si IOS scad destul de consistent, singura cifra cu + in dreptul IPhone o vei regasi in 2015 in China (cand au Cook a obtinut niste facilitati si a inceput sa vanda mai bine la chinezi)
http://www.businessinsider.com/apple-ios-v-android-market-share-2016-1
Am un Note 4 de vreo 2 ani jumate si merge struna. N-a vazut niciodata resetare la valorile din fabrica, a „inghitit” tot felul de softuri, teste si para-teste, in afara de unele blocaje cauzate de SIM (Digi, ce sa-i faci) nu am avut nici o pb. Daca treci pe iPhone, sunt curios cate softuri vei mai folosi dintre cele de pe Android.
Sau vei deveni la fel ca si sotia ta: din heavy user, un regular user… Si atunci vei avea intr-adevar „fluenta” si incarcare instant a facebook-ului, watsapp si Safari…
Absolut exact la fel la mine cu Note 5.Am făcut un singur reset după update-ul de la Marshmallow la Nougat,dar nu pentru ca nu funcționa foarte bine.
Nu am înțeles de ce se spune că după ce instalezi „n” aplicații pe Android și trece o săptămână sau mai mult nu mai merge la fel.La mine sunt peste 80 de aplicații instalate față de cele de fabrică și merge ca uns,în primul rând extrem de rapid.
Sunt și eu un pic hater: cei care scriu pe acest site de ce nu își iau și ei pocnitori gen DigiUmi sau altele la care tot fac reclama.
Pai ce treaba are una cu alta? 🙂
Păi treaba ar fi că trebuie să crezi în produsele pe care le recomanzi. Dacă tu nu ți-ai lua unul, de ce vrei să mă convingi pe mine să-mi iau.
Din acelasi motiv pentru care nu vreau sa-mi iau nici OnePlus 5, nu pentru ca nu e un telefon rapid si bun, ci pentru ca pot sa spun adio update-urilor oficiale de software.
Nu zic ca nu sunt telefoane bune. Dar eu raman fidel iOS-ului cel putin 3-4 ani.
Salut.
Ai spus ca ești power user.
Știi ca pe iOS nu poti:
-trimite/primi nimic pe Bluetooth
-trimite/primi nimic pe WifiDirect.
-Trimite pe email atașamente ca oamenii.
-sa folosești sopcast
-sa poți efectua diverse operațiuni cu fișiere.
Concluzia e ca ești foarte limitat în acțiuni când folosești iOS.
De curiozitate .. ce ai putea trimite prin bluetooth?
Hai sa o luam asa cum spui tu .
Nu poti trimite/primi „NIMIC” prin bluetooth pe iOS … ok … dar uiti un lucru … in zilele astea , eu personal , daca imi cere un prieten sa ii dau o imagine sau un link .. o pot face foarte usor prin Facebook Messenger .. ba chiar mai mult exista iMessage (dar daca aceea persoana nu detine un iPhone , atunci e valabila optiunea cu facebook) .
Sunt niste lucruri cu care poti trai si sa te obisnuiesti chiar foarte usor . Fiecare este liber sa aleaga ce vrea si care considera ca ii este util in fiecare zi , in diferite situatii.
Bine Andrei dar facebook are oricine si este doar o scuza pe care ai nascocit-o tu.
Am fost in Delta saptamana trecuta si in multi zone semnalul era inexistent dar un prieten tot mi-a trimis pozele facute cu telefonul lui prin clasicul si fiabilul Bluetooth si nu a durat nici 35 de sec pentru 20mb. De asemnea cardul SD a fost sfant acolo, am putut sa filmez si sa fac poze in voie(cloudul ar fi fost inutil).
Acum imagineaza-ti ca avea iphone.
iMessage nu prea este folosit in Romania si Europa in general pentru aici apple are o cota de piata de 15% deci sa il aduci ca argument este foarte hilar.
De obisnuit te poti obisnuit cu orice, cel putin cand este vorba de Apple ca la Android din start nu mai este valabil acest lucru. Corect nuuu?
Mie mi sa defectat un Nexus 5X și am primit banii înapoi. Acum aștept și eu să fac aceeași mișcare cu achiziția unui iPhone. Idea e, că sunt și eu un heavy user și mă tem că acel iPhone nu ar face față, însă dacă stau să mă gândesc și sunt corect, trebuie sa recunosc că Nexus-ul a făcut față. Pe pixel nu-mi vine să dau atîta bani. Un alt punct pro pentru iPhone, că îl voi putea vinde chiar și peste 2 ani pe bani și nu pe nasturi, cum se vând telefoanele cu android.
De ce am evitat să-mi iau iPhone:
– Imposibilitatea de a accesa sistemul de fișiere.
– Camera foto. Mai toate high-end-urile Android, excluzând chinezismele, livrează performanțe foto net superioare
– Posibilități limitate de personalizare. OK. înțeleg că nu toată lumea vrea launchere, teme și icon pack-uri, dar personalizarea și organizarea aplicațiilor pe iOS sunt sub orice critică.
– Centrul de notificări
– Display. M-am obișnuit cu 530 PPI AMOLED. Nu prea îmi mai vine să mă întorc la 400 PPI IPS (so 2012).
– Probleme de performanță. Într-o comparație head-to-head, iPhone 7 Plus, de exemplu, scapă mult mai multe cadre decât Pixel XL
– N-are LED de notificări
– N-are double tap pentru verificarea notificărilor
– N-are fast charging
– Conector proprietar Lightning
– Navigare greoaie, din cauza lipsei butoanelor de navigare
– iTunes, absolut necesar dacă dorești să copiezi fișiere multimedia pe telefon
– N-are haptic feedback la tastatură
– Integrarea cu iCloud este extrem de frustrantă (multe pop-up-uri pentru introducere cont, parolă etc.)
– Notificări intârziate, din cauza politicii agresive de limitare a activităților din fundal
– Backup-ul în iCloud este foarte scump. La Pixel am stocare nelimitată gratuit pentru fotografii și video la calitate originală.
Am Pixel XL, luat la câteva săptămâni de la momentul lansării. Extrem de mulțumit. Performanța și durata de viață a bateriei sunt la fel ca în prima zi. Ce nu-mi place la el: nu e waterproof. Era să intre la apă de vreo câteva ori.
Ai uitat sa enumeri bateria care nu va duce intr-o zi de utilizare medie
Într-adevăr „Expert”, Huawei P10 sau Mate 9, Xiaomi Mi5 sau Mi5s (plus Mi6), OnePlus 3T sau OP 5, ZTE Axon 7s sau Moto Z (produs de Lenovo, firmă chinezească) fac poze oribile, chiar execrabile…
Habar n-ai ce-ai spus acolo.
Din ce ai spus tu, Razvan, ma enerveaza urmatoarele:
– partea de fisiere, dar poate se va rezolva partial cu noul file browser
– led-ul de notificari
– ca nu poti sa dai snooze sau sa faci alte actiuni din centrul de notificari
Si cam atat.
Mai am de spus urmatoarele:
– fast charging nu are nevoie, la cat e bateria unui iPhone se incarca oricum suficient de repede, aproape la fel ca si un telefon cu fast charging (am verificat asta)
– nu-mi pasa de integrarea cu iCloud, pot folosi Google Photos si fara calitate maxima, e la fel de bun, cum o fac si acum
Ravzan, ai partial dreptate. Depinde si ce fel de utilizator esti. Imi zic si eu parerea personala.
– Nu ma deranjeaza ca nu pot accesa sistemul de fisiere. Nu i-am simtit nevoia niciodata. Nici pe Android.
– Camera foto ma multumeste, mai ales HDR-ul. Diferentele mi se par prea mici in comparatie cu concurenta, iar stabilizarea electronica este mai buna ca la multe telefoane Android. Am testat.
– Ai dreptate cu personalizarea. Deja m-am plictisit de interfata aia, dar pana la urma m-am impacat cu ideea.
– Ai dreptate si cu centrul de notificari, se mai poate lucra la el.
– Cand auzi ca display-ul are rezolutie atat de mica iti vine sa o iei razna. Dar in realitate este fix cat sa-ti ajunga. Eu nu simt nevoia de o rezolutie mai mare, desi stiu cat de bine se vede un S8. E ok si asa pentru mine.
– M-am obisnuit si fara LED de notificari.
– Nu ai nevoie double tap. Cand scoti telefonul din buzunar se aprinde ecranul automat. Poti dezactiva asta daca vrei, dar functioneaza de minune.
– Nu ai nevoie de fast charging. Bateria este mica si se incarca foarte repede.
– Din contra, navighezi rapid. Totul este bazat pe swipe. Imi place mai mult asa.
– iTunes mi se pare complicat. Nici pana acum nu l-am inteles.
– Am 5 cabluri Lightining. In masina, la birou, acasa, in ghiozdan si unul de rezerva.
– Daca nu scriai de faza cu haptic feedback de la tastatura nici ca imi dadeam seama.
– Nu am folosit iCloud deloc. Dropbox e baza.
– Nu stiu de nimic de notificarile intarziate.
– Fac backup doar pe PC.
Am zis ca este doar parerea mea, deci nu-mi sariti in cap prea tare.
Razvan ai punctat foarte multe din minusurile importante pe care le are iPhone si IOS, dar sunt unii precum Gabriel care s-au obisnuit cu acestea si nu le simte lipsa. Cu alte cuvinte: cu cat mai putine functii si optiuni cu atat mai „stabil” si mai putin „smart”. Eu zic fara retinere ca un telefon cu butoane ar fi involutia perfecta. Ce atatea functii?
@Darius noul file browser din iOS este cam inutil pentru ca poti va vezi si sa manipulezi doar pozele din Cloud deci este un hub pentru conturile de cloud nu un file manager adevarat de fisiere care iti permite sa creezi foldere in memoria telefonului si sa muti/sa redenumesti fisiere etc.
Apoi iphone 7 plus se incarca in peste 3 ore, nu inteleg cu poti sa considere asta ceva acceptabil.
Un Xiaomi RN3 se incarca in doua ore si jumatate si are baterie de 4000mah nu o cacaneata de 2900mah. Si asta fara Fast Charge pentru ca RN3 nu are asa ceva.
@Gabriel cam amuzanta argumentatia ta avand in vedere ca tema ei principala a fost: nu este nevoie si m-am obisnuit.
Pai asta poti sa spui si despre cel mai ieftin Allview de pe piata.
Iphonurile se strica mai repede, si au mult mai multe dezavantaje , bateria care tine putin, mufa jack, ecranul in culori galbene de proasta calitate, se zgarie foarte usor, camera de o calitate slabă și pozele care ies usor deformate, majoritatea aplicatiilor sunt cu bani, sistem de operare prea basic…
de fapt majoritatea aplicatiilor uzuale sunt gratuite.
Crs, tin sa te contrazic. Bateria ma tine fara probleme de dimineata pana seara, iar 6S-ul meu a implinit 1 an. Depinde daca ai pornit GPS-ul, ala consum enorm de mult. Ecranul nu are culori galbene. Asta se intampla la iPhone 4/4S. Camera din contra, face niste poze fantastice. In comparatie cu Samsung, pozele sunt mult mai naturale. Diferentele sunt prea mici incat sa conteze. Pe testate, ca doar asta facem aici 🙂 Iar aplicatiile sunt gratuite, cele mai populare. Iar daca o aplicatie costa (eu nu am cumparat nici o aplicatie) nu este foarte scumpa. De banii aia ai putea sa-ti iei o pizza.
Dupa ce te obisnuiesti cu el poate scrii un articol cu plusurile si minusurile intampinate de tine.
Utilizator hardcore de Note 4 timp de 2 ani si jumatate, intr-adevar a „pierdut” din viteza pe parcursul anilor dar nu asa de mult incat sa ma motiveze sa schimb taberele. Momentan utilizator multumit de mai bine de 4 luni de S8 si de 8 luni de iphone 6s de lucru. Mi s-a stins iPhone-ul de 2 ori cu baterie 20% pana acum , de blocat nu s-a blocat pentru ca nu il folosesc decat pentru citirea mailurilor de lucru. Nu stiu cat de mult te-ar avantaja secunda aia in plus in care terminalele Samsung lagheaza oricat de hardcore ai fi ca si utilizator. Cat despre fast charging….S8 pus la incarcat la masina cu bluetooth pornit conectat la boxa pentru muzica si Waze – procentul bateriei creste, la 6s doar cu Waze pornit, luminozitate sub 50% si pus la incarcat in acelasi incarcator la masina, bateria merge in jos ( nu puse simultan, ci pe rand ).
Ce imi place in schimb la iPhone 7 e ca are stereo speakers, dar cam atat.
Curios,ca sa nu zic altfel.Eu am un S6 de doi ani si nu am parte de lag,ecrane albe si alte ciudatenii din astea.Iphone 7 este mult mai slab cam la orice capitol,din orice unghi ai privi problema.Am si un S7,evident ca aceasta problema nu exista.Imi vine tare greu sa te cred.
Eu zic sa fim realisti, apar schimbari in viteza si mai ales pe terminalele Samsung, dar nu asa de dramatice. Chestia e ca folosindu-l zilnic nu le observi la fel cum cand te ingrasi sau slabesti putin tu nu observi, dar alte persoane care nu te-au mai vazut de ceva vreme sesizeaza – nu e cel mai bun exemplu dar cam asa e si cu telefoanele. Nu mai functioneaza ca in prima zi, dar nu devin nici extrem de lente, iar factory reset-ul rezolva 99% din problemele astea.
Note 4 cu LineageOS zboara, iar cu TouchWiz normal ca mi se pare lent comparativ cu S8-ul la ora actuala.
Iar iPhone-ul just ca isi mentine mai bine stabilitatea in timp, dar diferentele alea mici nu ma conving sa trec in sistemul lor izolat in care si pentru a imi schimba ringtone-ul trebuie sa caut tutorial.
@Voinica Alex
Păi tocmai că fiind maxim de realist eu nu observ astfel de fenomene pe Note 5,fără nicio exagerare.
De când am trecut pe Nougat la începutul anului ,telefonul zboară,merge mai repede puțin decât mergea în prima săptămână când l-am achiziționat, când avea Lollipop.
Nu e vorba ca devine mai lent deloc,merge flawless ca imediat după o resetare.
Razvann, te rog eu sa-l crezi, astfel nu mai facea atat trafic la articolul asta…
Curios ca toti amicii mei care activeaza in zona IT pe functii importante si sunt cu adevarat „heavy user” au telefoane de top cu Android, in schimb CEO de la firma mea si cei importanti care il viziteaza au iPhone. Cica da mai bine cand il pun pe masa la sedinte…
Pentru un banal mail, facebook, watsapp si apeluri telefonice sunt super ok.
Glm, ce inseamna pentru tine heavy user?
Sa folosesti smartphone-ul din plin, cu multe aplicatii care-ti fac viata mai usoara sau sa poti sa il rootezi si sa pui alt ROM in fiecare zi?
Nu, Darius, in nici un caz heavy user nu inseamna sa rootezi ca disperatul telefonul ci sa ai posibilitatea de a folosi aplicatii care sa te ajute cu adevarat in activitatea ta zilnica fara sa ai restrictiile si, de ce nu, fara sa platesti o gramada de bani pe unele aplicatii utile, asa cum o faci pe IOS.
Daca m-as apuca sa insir lista cu aplicatiile pe care le folosesc cu succes pe Note-le meu as pierde prea mult timp, dar, crede-ma, side by side cu un iPhone, il bate la toate capitolele pe acesta din urma. Colegii mei (putini la numar) care au iPhone raman uimiti de cate poate face un smartphone cu Android, ei folosind pe IOS doar functii banale cum ar fi mail, sms, telefon, watsapp, Facebook, Messenger si browsing. Pana si A3 2017 cu care i-am dotat pe cei mai multi din firma este laudat unanim (mai ales acum dupa concedii când au filmat cu el subacvatic).
Nici nu vreau sa ma gândesc cum ar fi sa ma intorc de la un ecran Amoled la un LCD (si cu rezolutie joasa).
Am fost posesor de iPhone pana la generatia 4, când Apple era pe val si concurenta era mica. Dar când Android a venit din urma, cu functii noi si inovatii am fost îndeajuns de obiectiv sa vad stagnarea ecosistemului Apple si sa trec fara regrete la concurenta care imi oferea cu mult mai mult. Am inceput cu Note 2, avand certitudinea inca de pe atunci ca ecranele mari sunt viitorul, ceea ce s-a adeverit in modul cel mai evident – pana si Apple scotand un telefon cu 5,5″…
Nici gand sa dau eu sfaturi unuia sau altuia ce telefon sa-si cumpere, dar nici nu pot sta pe tusa când e vorba de a vorbi despre minusurile sau plusurile evidente pe care le are unul sau altul dintre cele 2 mari sisteme de operare mobile sau despre dispozitivele pe care ruleaza.
Vazand link-urile postate de mine ai mai ras vazand cum a scazut IOS de la 16,6% in 2012 la 12,9% in 2016?
E foarte putin relevant ca iOS a pierdut teren in fata Android in conditiile in care vanzarile de iPhone-uri de la an la an cresc. De ce? Pentru ca Android pune orice chinez pe orice telefon, de la 20$ in sus. iOS e doar pentru o companie.
Nu-s fan Apple, n-am avut niciodata un produs Apple ci doar ma gandesc sa fac trecerea la unul, de aceea am scris articolul asta, ca sa vad pareri pro si contra. Dar partea cu vanzarile chiar nu are relevanta.
Ai vazut si tu ca dupa fiecare lansare de produs Apple apare turma care spune ca o sa dea faliment Apple si o sa moara si se inchide si bla bla. 🙂 Nu?
Revenind, vezi comentariul lui Razvan, punctat frumos cu unele lucruri pe care nu le poti face pe iPhone si care ma fac sa ma gandesc daca vreau sa trec sau nu.
In rest, tot ce stiu, dupa ce am testat zeci de modele cu Android, e ca orice telefon cu Android o sa mearga greu dupa o anumita perioada. Acum, poate voi cu Note-urile sunteti mai norocosi.
Daca testai Note vedeai ca este cea mai reusita serie de la Samsung, 8-ul o sa fie un succes mare in ciuda pretului ridicat. Deja asta cu „orice telefon cu Android o sa mearga greu dupa o anumita perioada” e mai mult folclor decat realitate.
L-am laudat si eu pe Razvan pentru lista concisa cu avantajele mari si evidente ale Android fata de IOS, dar vei intalni si oameni precum Gabriel care este multumit cu mai putin…
Eu nu am zis ca Apple o sa moara sau ca va da faliment, trebuie sa nu ai minime cunostiinte despre tehnologie ca sa spui o asa enormitate, remarcam in schimb ca a scazut mult in fata a ce ofera ceilalti producatori la preturi mult mai accesibile. Din contra, turma, dupa ce va blama aspectul noului iPhone cu al sau ecran decupat si camera-semafor, va cumpara destul de consistent 8-ul su X-ul cum il vor denumi.
Ideea este ca atat (H)Apple cat si Samsung au devenit lacomi precum Haplea si au ridicat la slavi preturile.
Si asa, overpriced, produsele Apple nu atrag prea multi fani, deci nu ai cum sa fii unul din ei, mie insumi trecandu-mi prin mana cateva MacBook Air cu probleme la placa de baza. La cati bani dai pe unul si sa ai pb dupa 2 ani si ceva nu mi se pare in regula…
Daca ai vrut sa vezi pareri pro si contra cred ca deja balanta inclina net in favoarea Android.
@Darius daca vanzarile de iphone cresc de la an la an cu au reusit cei de la Huawei sa ii depaseasca pana la urma?
In trimestrul 2 din 2017 vanzarile de telefoane noi au crescut cu 7.6% in timp de Apple a vandut cu cateva sute de mii de iphoneuri mai putin a acea perioada deci nici macar nu au reusit sa se mentina la nivelul pietei.
Apoi daca te uiti atent dupa anuntul de marti stocurilor lor au inregistrat o usoara scadere. Se pare ca investitorii de pe Wall Street nu au incredere ca noile iphonuri vor performa foarte bine in vanzari.
Am galaxy s6 de cand a aparut. Sunt atat de multumit ca il mai tin 2 ani, mai ales ca are ir sensor si il folosesc zilnic. Nu am laguri si alte prostii de intarzieri. Nu folosesc google Chrome ci doar adblock browser si browserul nativ din telefon facut de samsung. Am dezactivat cele 3 animatii din optiuni dezvoltator, si unele aplicatii care nu le folosesc le-am dezactivat. Se misca enervant de rapid si de bine. Pe ecran 2k se vede bestial, comparativ cu restul rezolutiilor mai slabe. Vin oameni la mine la servici cu iphonuri blocate, deci si alea au unele probleme cu softul.
Eu zic sa faci un efort sa iti iei iphone 8 daca vrei sa schimbi tabara. Abia atunci vei fi multumit.
De one plus 5 ce părere aveți?
Hai de partea Ios, eu am un iPhone SE și nu m-a dezamăgit până acum cu nimic și pot spune că și eu sunt un heavy user.
…mda, acel SE cu ecranul lui generos si superb…
Există in setări o opțiune numita întreținere dispozitiv, acolo mergi la baterie și setezi să închidă aplicațiile care rulează inutil, adică le pune în sleep pentru a rămâne mai mult spațiu în ram să gestioneze aplicațiile folosite frecvent de tine, și încă ceva, folosește browser-ul Samsung este foarte bine optimizat. Eu sunt tot un user foarte activ pe telefon și de la S5 nu am mai avut probleme de care tu te plângi, au fost foarte rare erorile. Nici apple nu e perfect, dar asta vei descoperi chiar tu
O folosesc si pe aia.
Browserul Samsung nu vreau sa il folosesc, Chrome are sincronizate setarile, bookmarkurile si preferintele mele.
Apple n-o sa aiba knox. Eu am s7 edge de 1 an, il rup in doua cu aplicatiile si mai alex cu knox ( care e un VM). Du-te la ifon daca zici ca esti un power user. O sa vrei butoanele de navigare si multe altele de la samsung. Baftă
Am avut iphone, de la 3 pana la 5. Am trecut pe samsung galaxy s6 si numai probleme pot zice ca am avut. Cea mai mare proble.a fiind blocarea telefonului constant. Trebuie resetat mereu. Acuk insa, vreau sa revin pe Apple fara dar si poate, Iphone X find alesul. Mergeti pe mana celor de la Apple ca Androidul nu a fost si nu va fi niciodata mai rapid decat IOS.