Ecranele OLED impresionează prin contrast și reproducerea culorilor, oferind o calitate mai bună a imaginii decât panourile cu cristale lichide, însă au un neajuns major: luminozitatea scăzută. În timp ce display-urile LCD pot urca chiar și până la 2000 cd/m², cele OLED de pe televizoare sunt limitate la doar 600 cd/m². Motivul? Substraturile organice din panourile OLED se degradează mult mai repede la luminozitate ridicată, iar în timp ajung să sufere de burn-in. LG plănuiește să rezolve această problemă printr-o nouă tehnologie numită OLED EX. Ecranele de acest fel includ compuși ai deuteriului, iar astfel se obține o anduranță mult mai bună, luminozitate cu 30% mai mare, dar și reducerea dimensiunilor panourilor, OLED EX permițând realizarea de televizoare de 65″ cu margini de doar 4 mm. Totodată, noua tehnologie asigură o acuratețe mai bună în reproducerea culorilor, dar și eficiență energetică crescută.
LG Display susține că a vândut peste 10 milioane de televizoare OLED în ultimii 2 ani. Deși piața televizoarelor a scăzut cu 12% în ultimul an, compania sud-coreeană a livrat cu 70% mai multe unități OLED. Primele televizoare OLED EX vor fi disponibile începând cu trimestrul 2 al anului viitor.
Via Techspot
Normal, concurenta de la Sony deja avea aceasta tehnologie cu Bravia XR.Imi place LG , pentru ca sunt singurii care concureaza cu Sony, cocotati de multa vreme pe primul loc in ceea ce priveste calitatea imaginii.