Site icon Arena IT

ASUS ZenFone 4 scurt review + unboxing: un telefon bun cu pret decent

ASUS ZenFone 4 a ramas pe aceeasi idee cu care compania ne-a obisnuit in ultima vreme atunci cand vine vorba de smartphone-uri: telefoane bune cu pret decent. L-am folosit cateva zile ca telefon principal si acum revin cu parerea facuta. 

Specificatii

Ca de obicei, ASUS a venit cu o gramada de versiuni a lui Zenfone 4, fiecare cu alt cod pe care nu-l tine nimeni minte. Asta e un mare minus in strategia lor. Ce am testat eu avea Snapdragon 630, 4 GB memorie RAM, 64 GB memorie interna si ecran Full HD IPS LCD. Bateria era de 3300 mAh. Sunt variante si cu 6 GB memorie RAM.

Design si constructie

Si pe partea de design ASUS a ramas consecvent. Gasim pe spatele din sticla al telefonului acelasi model cu cercuri concentrice. In general ASUS Zenfone 4 arata foarte bine, camerele nu ies din carcasa si imbinarea de sticla cu metal de pe margini ii da o nota de eleganta. Problema e ca, la fel ca toate telefoanele cu sticla pe spate, aduna o gramada de amprente.

Mai jos avem si un unboxing mega-scurt, de doar 2 minute, pe langa pozele cu telefonul in sine:

Performante si utilizare

Zenfone 4 este un telefon rapid, chiar daca procesorul nu este un varf de gama. In general aplicatiile se incarca instant si totul se misca bine. Nu am sesizat lag sau sacadari. Ce e drept, nu l-am folosit mai mult de o saptamana. Ramane de vazut daca in timp va avea aceeasi performanta.

Mi-a placut foarte mult ca ASUS a inceput sa nu mai puna atat de multe aplicatii inutile pe acest model. Ba chiar numarul lor este extrem de redus.

Launcher-ul ASUS nu este cel mai indragit mie, asa ca am pus Nova Launcher, mi-am restaurat home screen-ul dintr-un backup si totul s-a rezolvat.

Mi-am dat seama (bine, stiam de ceva vreme) ca benchmark-urile sunt doar un indicator relativ de performanta. Da, sub anumite scoruri probabil ca telefon-ul este slab dar pentru majoritatea telefoanelor medii si de top noi au scoruri bune iar performanta este data de optimizare.

De aceea, de data asta n-am facut benchmarkuri pentru Zenfone 4. Chiar nu isi aveau rostul, telefonul miscandu-se extrem de bine.

Vedeti mai jos cateva date legate de memoria interna si memoria RAM disponibila.

Camera

Zenfone 4 vine cu un ansamblu format din doua camere pe spate: prima are 12 megapixeli, f/1.8 si lentila de 25 mm, a doua are 8 megapixeli si lentila de 12 mm. Prima are autofocus, a doua n-are.

Asadar, poti face poze normale, wide sau portrete. La cele din urma ASUS mai are de lucru pe partea de software, unde delimitarile marginilor subiectului sunt cel putin dubioase. Insa sunt convins ca vor rezolva problema, ca de obicei.

Unele poze le veti vedea dublate, pentru ca am tras cate un cadru cu fiecare camera, pentru comparatie. Este foarte clar ca prima camera principala este mult mai buna.

Dupa parerea mea, pozele sunt mai mult decat decente, insa se mai poate lucra la calitatea acestora. Probabil ca asta se va si intampla in urmatoarele actualizari de software.

Display si baterie

Display. Am ramas cumva placut impresionat de display, care afiseaza imagini clare, luminoase si foarte colorate.

Bateria. Fiind de 3300 mAh, tine lejer o zi de dimineata pana seara.

Pret, disponibilitate si concluzie + puncte PRO si CONTRA

ASUS Zenfone 4 poate fi cumparat nou in jurul sumei de 2200 lei de la eMAG, insa il gasiti si resigilat chiar de la 1440 lei, un pret la care nu are rival. Sau il puteti lua de la PC Garage cu 2178 lei si primiti acum si o baterie de 10400 mAh cadou.

In concluzie, Zenfone 4 este un telefon bun cu pret bun, cum ziceam deja. Ramane de vazut cum ar iesi intr-o lupta directa cu Xiaomi Mi A1, care are configuratie asemanatoare insa costa jumatate.

PRO

Contra

Exit mobile version