Dar sa revenim la 8, a carui principala aditie este integrarea de aplicatii, ca si cum ar fi extensii ceva mai avansate. Dar pentru a face aceasta facilitate rentabila au nevoie, bineinteles, si de implicarea dezvoltatorilor de software. Pentru inceput este integrat un cititor de pdf-uri, dar speram ca lista sa creasca repede. Si multe dintre acestea vor fi disponibile pe bani, la Chrome Web Store.
O alta noutate sunt noile functii experimentale, care avertizeaza din start utilizatorul ca pot sa apara sau sa dispara oricand. Cele mai interesante ar fi mutarea tab-urilor pe laterala, accelerarea video prin GPU (care va fi inclusa standard in Chrome 9), sau incarcarea paginilor web in timp ce sunt scrise in bara de adrese. Toate aceste functii pot fi activate sau dezactivate de pe pagina about:flags
S-a lucrat si la sincronizarea oferita de Chrome intre PC-uri, iar plug-in-urile au fost ameliorare. Si au fost rezolvate putin peste 800 de bug-uri. Ca performanta insa noul Chrome 8 surprinde, pentru ca in Peacekeeper obtine rezultate mai slabe ca precedenta sa versiune. Si asta cu sistemul de testare cu procesor Intel Core 2 Duo la 3.2 GHz, chipset i965P, 2 GB DDR2 la 800 MHz, placa video GeForce 7300GT GDDR3, RAID 0 320 GB *2 si Windows 7 64 bits.