Acum suntem limitati la maxim una de fiecare tip. Insa tragatorii au raza de actiune, si pot ataca de la distanta. Astfel, fiecare unitate este mult mai importanta, mai ales ca sunt si mult mai greu de produs. Totusi nu mor tot timpul cand sunt invinse, dupa un timp putand fi refolosite. Si cu cat se lupta mai mult, cu atat au mai multa experienta si devin mai puternice.
Si orasele au fost ajustate pentru a face fata la aceasta schimbare. Acestea nu mai au nevoie de unitati in garnizoana pentru a se apara. Se lupta automat, in functie de un numar de hit points, ce sunt sporite de cladiri defensive sau cele cateva unitati ce pot fi suportate. Si orice oras poate exploata pana la trei teritorii distanta, nu doar doua.
Exista acum si state oras, neutre, de care ne putem ajuta inca de la inceput. Cercetarea a ramas in mare la fel, ca si diplomatia. Doar ca sunt ceva mai detaliate, iar liderii inamici sunt complet animati in tot ceea ce fac. Si avem parte si de o serie de bonusuri culturale speciale, ce inlocuiesc regimurile de guvernare din Civilization IV.
Initial vor exista 18 civilizatii, fiecare cu lideri proprii si unitati si cladiri speciale. Si altele vor sosi sub forma de DLC-uri. Interfata a fost putin modificata, pentru a usura controlul numeroaselor aspecte. Si exista si un mod 2D ce prezinta esentialul. Iar grafica arata excelent, atat in joc dar mai ales in filmele aferente.
Astfel, sistemul minim necesar trebuie sa includa un procesor dual core, 2 GB de RAM, 8 GB liberi pe HDD, si o placa video GeForce 7900GS sau Radeon HD 2600XT cu 256 MB memorie. Iar recomandat ar fi un CPU quad core, 4 GB de RAM, tot 8 GB pe HDD, si placa video GeForce 9800 sau Radeon HD 4800 cu 512 MB.
Civilization V are un pret de 50 $, si o versiune Digital Deluxe de 55 $, ce aduce in plus babilonienii. Exista si un demo, ce poate fi descarcat de pe Steam. Trailer-ul oficial este mai jos.