Doi astrofotografi tocmai au publicat ceea ce ei numesc „cea mai ridicol de detaliată imagine” a Lunii – rezultatul unui efort minuțios, care a durat aproximativ doi ani și a necesitat peste 200.000 de cadre.
M-am uitat recent la For All Mankind, serialul de pe AppleTV, iar cadrele de acolo care prezintă luna, sunt redate în alb-negru. Cam așa tindem toți să vedem Selena, nu-i așa?
Doar că Andrew McCarthy, pasionat de fotografie spațială și cercetătorul planetar Connor Matherne, au compilat o imagine de 174MP, care redă satelitul nostru natural în frumoase nuanțe de roși și albastru.
Deși culorile pot părea false, ele sunt, din punct de vedere tehnic, adevăratele nuanțe ale Lunii, doar că ochii noștri nu sunt suficient de sensibili pentru a le vedea, așa că McCarthy a dat imaginii un impuls de saturație pentru a scoate în evidență culorile în toată splendoarea lor.
În ceea ce privește modul în care a fost realizată, capodopera este formată din peste 200.000 de imagini, toate realizate pe parcursul unei singure seri și stivuite împreună.
Un link spre imagine?
https://instagram.com/cosmic_background?igshid=YmMyMTA2M2Y=
O fi o poza detaliata, nu stiu si nici nu o cumpar ca sa stiu, dar culorile nu par ci sunt false – vedeti munca unui polonez din 2015, care nu a dat „un impuls de saturatie” doar de dragul banilor: https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3092700/Now-super-moon-Image-32-000-photographs-shows-pockmarked-lunar-surface-brilliant-detail.html
si aici filmulet 4k DIN 2018 de la NASA:
https://www.nbcnews.com/mach/science/new-nasa-video-shows-our-moon-stunning-detail-ncna865406