Google este acuzata ca inregistreaza locatia utilizatorilor de telefoane Android chiar daca functia Location History este dezactivata.
Mai exact, daca dezactivezi Location History nu inseamna ca Google nu stie unde esti. Stie foarte bine prin alte servicii, tocmai de aceea este intr-un proces. Se pare ca Google primeste acces la locatia ta chiar daca tu dezactivezi din setari functia Location History.
Alte servicii precum Maps, Google Search sau chiar broswer-ul Chrome, au in continuare acces la locatie deoarece au implementata functia de tracking location.
Procurorul general din Arizona, Mark Brnovich, a intenat procesul si a venit cu dovezi. Dovezile aduse au fost chiar reclamele personalizate pe baza coordonatelor de localizare pe care utilizatorii le-au primit. Ironic?
Ca toate aplicatiile sa nu mai poata accesa locatia trebuie sa faci mai mult decat sa dezactivezi Location History deoarece aceasta nu afecteaza aplicatiile care au deja acces la locatie.
Google este acuzata ca pacaleste utilizatorii si ca acestia ar trebui sa cunoasca mai profund felul in care sistemul functioneaza, lucru care nu este tocmai placut si nici usor pentru majoritatea utilizatorilor.
Practic trebuie sa faci mai multe actiuni pentru a dezactiva complet locatia si asta induce lumea in eroare.
Puteti gasi detaliile complete AICI.