Primul, cu numele de cod GT1, va dispune de 10 Stream Processors, oferind un nivel de performanta grafica asemanator cu Sandy Bridge. Cel de-al doilea, GT2, va dubla numarul de Stream Processors la 20, urcand performanta undeva peste ce ne poate furniza azi Ivy Bridge. Si in functie de frecventa, GT2 va fi cunoscut drept HD Graphics 4200, 4400 sau 4600.
Iar varful de lance, GT3, va reprezenta adevarata noutate introdusa de Haswell. Si asta pentru ca va ingloba 40 Stream Processors. Si GT3 va avea trei variante, departajate prin frecvente si consum electric: HD Graphics 5000 (15 W), 5100 (28 W) si cel mai important 5200. Dar chiar daca inca nu stim cat ar consuma acest HD Graphics 5200, stim ca va fi destul de rapid.
Deoarece, pe langa numarul mare de unitati de calcul, GT3e cum este aceasta versiune diferentiata, va avea si memorie eDRAM. Aceasta este similara tehnologiei SidePort de la AMD de acum cativa ani, si pune la dispozitia CPU-ului (si mai ales IGP-ului) o cantitate mica de memorie rapida, localizata direct pe pastila de siliciu (in chip). Ca un fel de memorie cache L4.
Nu este inca prea clar pe ce segmente va ajunge GT3-ul. In lumea desktop nu vor exista probleme cu consumul electric mai ridicat. Si notebook-urile ar trebui sa faca fata. Insa discutia se va purta la ultrabook, segment pe care Haswell ar trebui sa se simta cel mai bine, insa unde nu credem ca vom vedea versiunea de top GT3e.