Sa fiu sincer ma asteptam la mai multe de la aceasta drona, insa nu stiam nici eu exact ce ar trebui sa imi ofere. Insa mi-am dat seama pe parcurs care este smecheria. Aceasta drona pe care am avut-o in teste nu este o drona normala, una mare cu care poti filma chestii prin aer. Este, de fapt, o minidrona in care eu am gasit doar divertisment pentru oamenii mari.
La primul contact cu drona am ramas putin socat de dimensiuni. Credeam ca este mai mare, sau cel putin asa parea din poze. Insa este cat un telefon, micuta, usora si capabila de multe giumbuslucuri. Nu putem numi review acest articol pentru ca nu credem ca este posibil sa faci review la o jucarie 🙂 Insa putem sa va spunem ca ne-am distrat si la ce va puteti astepta de la aceasta.
Drona a venit si cu roti, pe langa elice. Acestea au rolul de amortizare a socurilor cand drona cade, sau pur si simplu sa o folositi pe diferite suprafete. In alta ordine de idei, am pus elicele pe suportul lor, am lipit niste abtibilduri pe drona (se gasesc in pachet) pentru un aspect cat mai angry, iar apoi am instalat pe telefon aplicatia speciala care permite controlarea dronei. Acestea se numeste Free Flight si este disponibila in orice magazin.
O data instalata aplicatia va fi nevoie sa porniti Bluetooth, iar drona va fi recunoscuta automat. Dupa ce ati facut toate setarile, mare grija cand o porniti sa nu cumva sa va prindeti degetele in elice. Este extrem de periculos si ati putea ramane fara carnaciori.
Cand a pornit drona m-am simtit ca la Polul Nord. Elicele au inceput sa produca un curent de parca as fi pornit aerul conditionat. Sa nu mai zic de zgomot, care suna de parca o musca uriasa ar fi in camera. De fapt, cam asta si era 🙂 Insa am trecut peste zgomot, acesta fiind normal cand ai 4 elice micute cu un numar mare de RPM.
Am incercat sa controlez drona si mi-am dat seama ca nu este asa greu precum pare. Ai pe aplicatie un joystick de unde alegi ce vrei sa faci cu ea. O poti inalta, cobora, rotii in mai multe directii si inclusiv optiuni pentru acrobatii. Este foarte easy de manevrat si in caz ca pierzi controlul ai un buton de urgenta care opreste drona imediat. Si in caz ca va intrebati, da, se mentine singura in aer.
Legat de rezistenta dronei, pe cat pare de fragila pe atat este de rezistenta. Poate o sa fiu tras de urechi, insa da, am scapat drona pe parchet de cateva ori si am zgariat niste pereti. Insa drona a supravietuit si nu s-a rupt nimic. Am mers cu ea si in aer liber, insa acolo am avut mare grija. Parca se descurca mai bine cand spatiul este mai mare si este parca o idee mai manevrabila.
In alta ordine de idei, drona are si o camera VGA care poate realiza fotografii de la inaltime. Insa nu va asteptati la cine stie ce calitate. Pe final, Drona Rolling Spider este o jucarie pentru oameni mari. Este o jucarie interesanta, relativ ieftina, cu care iti poti impresiona prietenii. Si mai mult de atat, iti pune un zambet pe buze cand vezi cat este de amuzanta. Mi-as dori sa testez o drona mai mare cu mai multe functii, insa este timp. Sunt foarte incantat ca am putut testa un astfel de gadget si va recomand si voua sa incercati. Este o experienta placuta si de tinut minte.
Puteti cumpara drona la pretul de 490 de lei de pe store.facon7.
PS: am vrut sa realizam si un video review in care sa va prezentam drona in actiune, insa din cauza unor probleme tehnice nu am putut. Cu prima ocazie cand mai primim o drona in teste o sa realizam si un video.