Avem o casa la tara. Inca nu e locuibila, dar inca din februarie de cand ne-am apucat sa lucram la ea am cautat solutii pentru internet acolo. Am contactat toate firmele de internet, atat pentru fix cat si pentru mobil ca sa-i intreb de acoperirea de acolo. La majoritatea am avut raspuns in maxim cateva zile, mai putin la Digi.
Prima sesizare a fost facuta in 18 martie 2016 si nimeni nu mi-a raspuns la ea. Am mai vorbit cu cineva din companie care a verificat statusul ei frecvent, insa nu ma putea ajuta. In seara asta am facut alta in care am mentionat-o si pe prima. Nu cred ca voi primi raspuns, dar merita sa incerc.
E trist ca vreau sa folosesc serviciile lor dar nu pot primi un raspuns simplu: „Da, ne vom extinde acolo” sau „Nu, nici vorba”. Nu cred cer mult, pentru ca asta am primit de la Vodafone, Telekom, UPC si Orange.
Si da, daca e vreo problema cu internetul fix sau televizorul se rezolva decent de repede, dar cam atat.
Pai si ce ti se pare asa revoltator, ei nu vor sa te aiba de client. Punct.
Si nu mai duce lumea in eroare, ca nu ai facut o sesizare la o firma la care nu esti abonat, cel mult poti sa zici ca ai facut apel la o firma care sa iti vina sa iti presteze tie un serviciu si atat . Punct.
La digi poti sa verifici acoperirea fixa cat si cea mobila aici „http://www.rcs-rds.ro/acoperire-servicii#harta”
In ce judet si localitate?
Intrebarea mea a fost alta la ei, nu am primit niciun raspuns.
Acum sa inteleg ca nu ai acoperire la Digi Mobil?
Am 3G.
La 1 km de mine (poate nici atat) este fibra pentru net fix, la nici 10 km este 4G, vreau sa stiu daca vor avea astea si in satul meu. Un da sau un nu, atat.
Nu cred că vor duce fibra acolo dacă nu au mai multe cereri.
Altfel, nu e nici o surpriză că îți/NU răspund așa de repede 🙂
Spuneti localitatea si judetul?
Asta nu e sesizare, sesizare e cand semnalezi o eroare sau defectiune. Probabil nici ei nu stiu ce raspuns sa iti dea.
Nu vreau să fiu „rău” dar verbul „a sesiza” are conform DEX 2009 ceva care nu se potrivește cazului tău: „2. A înștiința o autoritate (în scris) despre un caz care trebuie cercetat; a se adresa unui organ de jurisdicție pentru rezolvarea unei pricini.”. Poate ai cerut o informație și nu ai primit răspuns… Si să aștepți 8 luni fără a merge la cel mai apropiat „punct” RDS pentru informare îmi sugerează că nici nu ai nevoie de acel serviciu! 🙂 Si eu „am un dinte” contra lor dar nici chiar așa! 🙂
Cam asa e cu RDS-ul 🙂
Acasa la tara sora mea a vrut sa puna net. In satul respectiv este retea RDS asa ca a mers sa faca o cerere de instalare, asemnat contract si i s-a spus ca in 1-2 saptamani vor veni sa instaleze. Pana aici toate bune si frumoase.
Au trecut cele 2 saptamani, sora mea a inceput sa sune sa vada ce se intampla. La al 3-lea telefon a aflat ca instalarea poate sadureze si 3 luni … si sa astepte.
A renuntat la contract, a mers vinerea la Telekom, sambata dupa masa avea internet.
Asa ca poti astepta mult si bine dupa RDS, ca ei nu se grabesc nicaieri 🙂
De ce s-ar grabi ? Au majoritatea tarii sub contract .
Darius, de ce nu oferi toate informatiile relevante din acea sesizare. Nu e OK sa trunchezi doar ce creezi tu relevant in ajutorul tau. Am lucrat la RCS/RDS un timp si stiu acest gen de „sesizari”, prin care posibili clienti se adreseaza in punctul de lucru sau telefonic pentru a afla daca intr-un viitor cat mai apropiat dorit de client vor fi in acea zona serviciile. Iar raspunsul e ca nu se stie daca si cand in acea x zona vor fi, daca vor fi servicii. Sunt convins ca ti sa spus acest lucru, dar cu alte cuvinte si ca vei fi contactat in momentul in care va fi o informatie oficiala legat de acest aspect. Prin necontactare era logic ca nici pana in acest moment nu exista un raspuns la acea intrebare. Iar legat de expresia „sesizare”, sesizarile sunt pentru clienti, exceptie cand o persoana (ce nu e client) sesizeaza un deranj cauzat de companie. Ce ai cerut tu, se numeste informare despre aria de acoperire in zona dorita de tine. Raspunsul a fost clar, in acest moment nu avem servicii acolo. Cand vor fi? Nu se stie.
Bine punctat.
Zici ca ai lucrat la RDS ?
Pei atunci stii ca in protocolul lor scrie clar mare si lat ” SA RASPUNZI DOAR POZITIV CLIENTULUI ~ SA NU RASPUNZI CU NU STIU SAU CU ORICE ALTCEVA CE AR FACE CLIENTUL SA RENUNTE LA SERVICIILE RCS”
(ceva de genu nu stiu exact fraza)
Ideea este ca ei NU iti spun ceea ce vrei tu sa auzi, niciodata…
Daca te duci in magazin o sa iti zica pur si simplu sa faci o sesizare;
Daca suni, la fel sa faci o sesizare, ca muierile de acolo nu te pot ajuta cu absolut nimic, mai nou nici nu te pot transfera la cineva superior…
Si da, asa se numeste „SESIZARE” asa le zice RDS la petitii, deci Darius a zis bine, DEX-ul nu se aplica aici 🙂
@DJ: Orice companie are un plan de dezvoltare, extindere sau retrângere a activițății pe termen de minim un an… și presupun că și RDS că doar nu s-o dezvolta haotic!!! 🙂
Așa că răspunsul a fost „bădărănesc”, dat de un funcționar lipsit de profesionalism!!!
Dacă nu cunoștea răspunsul putea cere informația mai sus ierarhic și putea spune, dacă era profesionist (poate chiar și minținđ pentru că se întâmplă de multe ori și așa cu toate că-i reprobabil): „Ne pare rău dar în acest moment nu furnizăm servicii în zona dumneavoastră și compania nu are în plan să se extindă cu furnizarea acestora în zona dumneavoastră în anul următor!”. La fel de bine dacă ar fi fost o companie care se respectă, lucrătorul comercial ar fi notat problema, datele de contact și ar fi avut grijă să parvină, după informare, răspunsul solicitantului… nu să-l trimită „la plimbare” făcându-l indirect să se simtă ridicol.
Dar asta-i Românica iar RDS nu e singura cu practici de ev mediu în relațiile cu clienți!
@silver are dreptate!
Am incercat si eu marea cu degetu’. Am intrebat la sediul lor, unde era si o caserie RCS-RDS, dacă în zona mea e vreo perspectivă de… bla bla…
Raspunsul a fost: SESIZATI doleanta si asteptati detaliile pe email… Era in noiembrie 2014…
Nu mai astept si nici nu ma mai intereseaza nimic din ce tine de aceasta firmă, extrem de atentă cu clientii si cu potentialii clienti (asa afirma dj-ul, sau dş-ul)
dş-ule, de ce nu mai lucrezi la ăstia? Erau prea seriosi si tu prea smecher si nu va sincronizati?