Site icon Arena IT

LG G4 review: performanta si look la pret mediu

Recent a ajuns la noi in teste, de la eMAG, un LG G4, varful de gama al firmei coreene in materie de smartphone-uri. L-am folosit ca si telefon principal timp de doua saptamani, ca atare pot sa vin cu un review complet dupa aceasta perioada. 

Voi lua, pe rand, fiecare categorie de mai jos si o voi detalia pe cat pot eu de mult. Evident, daca la finalul citirii acestui review aveti intrebari referitoare la LG G4, va astept in sectiunea de comentarii.

  1. Specificatii
  2. Design
  3. Sistem de operare, aplicatii, utilizare, performante
  4. Ecran, difuzor
  5. Camera
  6. Autonomia bateriei
  7. Pret, disponibilitate, concluzie

1. Specificatii

G4 are specificatii bune, demne de 2015, insa pe hartie, cel putin nu depaseste vreun record. Chiar si asa, nu se prezinta deloc rau si veti vedea pe parcurs ca, in mare, telefonul nu dezmageste.

2. Design

Imi place foarte mult capacul de spate acoperit cu piele. Si da, este piele naturala. La inceput eram si eu in dubii, dupa care am facut cateva cautari si am aflat ca este, intr-adevar, piele naturala. Arata bine, elegant si ofera aderenta buna in mana.

Fata aparatului nu exceleaza in vreun fel, insa e frumoasa prin simplitate. Mi-a mai placut ca are carcasa putin curbata. In fine, LG G4 are finisaje premium si design bun.

Un singur lucru nu mi-a placut: din cand in cand ceva mai trosnea in spatele capacului de plastic atunci cand il puneam la ureche. Ca si cum plasticul nu s-a imbina perfect.

3. Sistem de operare, aplicatii, utilizare, performante

Sistem de operare. LG G4 vine cu Android 5.1 Lollipop dar probabil ca deja o parte din posesori au primit primele versiuni de Android 6 Marshmallow pe el. Peste sistemul de operare LG a pus interfata LG Optimus UX 4.0 UI. Mi-au placut.

Performante si utilizare. Conform testelor LG G4 este sub Samsung Galaxy S6 si chiar sub LG G Flex 2, care e mai ieftin. Insa in realitate a mers exemplar. Fara blocaje si sacadari. Totusi, cand am facut restore la contul de Google Play, instalandu-mi toate aplicatiile anterioare, telefonul s-a incalzit si a devenit greu de folosit.

In rest, in folosire normala n-a dezamagit deloc. Dar parca totusi a mai fost ceva, ceva clar foarte subiectiv, parca n-am simtit acea fluenta pe care o am pe OnePlus One, pe care am vazut-o pe OnePlus Two sau chiar pe Galaxy S6 Edge Plus. Desi, repet, s-a miscat exemplar.

Aplicatii. Pe partea de aplicatii n-am intalnit probleme. Sunt cateva instalate, ce-i drept, insa unele chiar folositoare. Avem aplicatie pentru senzor infrarosu, care-ti transforma telefonul intr-o telecomanda universala, avem LG Health, o aplicatie pentru sanatate care-ti numara pasii, la fel ca si S Health de la Samsung si, printre altele, si Google Drive. Merita sa va spun aici ca odata ce ati intrat in Google Drive de pe noul vostru LG G4 veti primi 100 GB spatiu de stocare gratuit pentru 2 ani.

4. Ecran si difuzor

Difuzor. LG G4 are un difuzor destul de puternic si care se aude bine insa nu e nici stereo si nici pe partea din fata, ceea ce inseamna ca-l vei acoperi usor cu mana.

Ecran. Avem aici cred ca unul dintre cele mai bune display-uri de pe piata. Culori vii si rezolutie mare, reteta perfecta pentru o imagine foarte buna.

5. Camera

Este genul de telefon pe care daca-l ai poti sa-ti lasi lejer aparatul foto acasa in excursie, asta daca nu esti fotograf (amator sau profesionist) si vrei sa cari un DSLR sau un mirrorless dupa tine. Face poze suficient de bune si filmeaza asemenea. Nici camera din fata nu e rea deloc (am pus si un selfie mai jos).

Unele poze sunt in mai multe variante, ca sa vedeti diferenta (unele cu mod HDR activat, altele fara). Avem si o filmare mai jos.

https://youtu.be/RE6L-X5jU5g

6. Autonomia bateriei

Avand un OnePlus One care ma tine chiar si doua zile in regim moderat de folosire, am vrut sa primesc acelasi lucru si de la LG G4. Nu pot sa spun ca m-a lasat balta pana la finalul zilei, insa parca bateria se descarca ceva mai repede. Totusi, cum ziceam, o zi tine fara probleme, insa nu va asteptati sa-l mai folositi si a doua zi fara sa-l duceti la priza.

7. Pret, disponibilitate si concluzie

In concluzie, LG G4 este un telefon cu stil si performanta dar care nu-ti rupe neaparat buzunarul. Arata bine si se misca foarte bine, ba mai mult costa cam cat doua treimi din pretul altor flagship-uri si asta-l face un terminal care merita luat in seama.

Fara piele pretul incepe chiar si de la 2000 lei (la oferta acum). Cu spate de piele (maro) preturile incep de la 2100 lei. In orice caz, este un produs bun de urmarit de Black Friday, cand ar putea avea un pret si mai bun.

Exit mobile version