Dupa ce a luat utilizatorilor dreptul de a accepta sau refuza update-uri in Windows 10 in mod normal (dezactivarea update-urilor este inca posibila, insa mult mai complicata), Microsoft pregateste inca o surpriza neplacuta. Vrea sa renunte si la Control Panel, restrictionandu-ne si mai mult.
Se pare ca totul a plecat de la noua aplicatie de setari prezenta in Windows 10, mult mai capabila ca in Windows 8, insa inca departe de ce poate realiza Control Panel. Pentru ca acum sunt doua niveluri de setari, este nevoie de doua ori mai mult cod pentru a le aduce la viata, cu de doua ori mai multe locuri in care sa apara probleme, si asta este probabil prea mult de munca pentru programatori.
Insa nu este clar cand va disparea Control Panel, insa aplicatia suplimentara de setari trebuie mult imbogatita pana sa fie luata o astfel de masura. Totodata, este destul de posibil ca Microsoft sa testeze opinia publica cu astfel de anunturi, si sa ia o decizie in concordanta. Ca sa nu repete fiascoul butonului de Start.
De ce zici ca a fost un fiasco? Eu zic ca dimpotriva, a fost o miscare buna de marketing. O reclama gratuita intai „de ce au scos butonul”, apoi au fost sensibili la reactiile utilizatorilor si l-au reintrodus. Victorie de 2 ori as zice eu.
Ce reclama ca mai aveau putin si treceam toti pe Linux. Daca mai misca mult in acelasi sens parca vad ca M$ o sa repete istoria Blackberry. Sper sa nu dureze mult moda asta minimalista pentru ca ergonomia spune clar: culorile fac diferenta. Adica sa faca ce vor cu Control Panel dar sa revina la iconite colorate! Ca sa nu mai zic ca mai bine s-ar ocupa de meniu pentru ca cel din Linux este la ani lumina in fata.
@sciuro in ultimul timp cota de piata Linux daca a mers undeva a mers in jos. Nu trece nimeni pe Linux, nu reprezinta o amenintare pentru Windows.
@ sciuro – In sfarsit o persoana care detesta noile iconite…
De cand am aflat ca pot sa joc World of Tanks si pe linux , winul a scazut in fata mea, nu vad ce de ce as pune winul lor [ W10 ] pe calculator , urmatorul meu instal va fii fara indoiala linux.
Baietii au market share cu W10 de 7 % daca mai scot si Control Panel apoi sigur nu mai trec de 10 %…vor sta in aceeasi zona ca 8…amandoua OS sunt la fel de practice in viata reala pt utilizatorul obisnuit(nu programator)…
Eu deja folosesc de ceva timp Linux si pot spune ca da clasa windows-ului. Nu vad de ce se agita lumea cu trecerea pe Linux e mult mai sigur, mai stabil nu necesita bani investiti sau alte porcarii sau marlanii ca w$. @Curren eu am trecut pe Linux de unde stii tu cum merge cota lor? Nu vorbi doar de dragul de a te baga in seama cu un comment.
Aiureli.
Linux nu este mai sigur sigur sau mai stabil, chiar opusul si este mult mult in urma cu suportul.
In 2 saptamani sau chiar mai putin Microsoft a depasit cu Windows 10 cota de piata globala Linux. Traiesti intr-o lume a fanteziilor.
Nu as folosi linux numai daca tot ce as face ar fi doar sa naveighez pe internet si atunci tot mai buna este o tableta.
Linux tot ii da clasa Windowsului de 20 de ani si tot pe la 1% din piata este. Patetic.
Exact 🙂
Si in urmatorii 20 de ani o sa tot ‘dea clasa Windows-ului’ cu o cota de piata de 1% …
@Andrei, nu-i destul sa arunci cu vorbe, mai tre’ sa le si argumentezi. Daca linuxul nu ar fi mai sigur si mai stabil si cu suport mai bun decat OS microsoft, lumea serverelor, unde siguranta, suportul si stabilitatea primeaza ascultarii de mp3/flac/ogg si vizionarii de poze cu pitzi/coca, etc, n-ar fi puternic dominata de OS-ul lui Linus.
Ca tu nu esti in stare sa instalezi un linux sigur si stabil, e alta mancare de peste.
Chestia cu 1% las-o mai moale. Si eu figurez cu OS Windows (am cumparat un laptop cu winXP acum tz-spe ani) desi rar folosesc asa ceva (mai ales in ultimul timp de cand cu win8 si win10).
PS. Ce-i asa plin de patos si-nflacarare?
@solon Serverele nu sunt un argument, companiile aleg diferite distributii de linux pentru ca au control absolut asupra fiecarei bucati de cod. O distributie Linux optimizata de o companie pentru serverele lor este total diferita in special la nivel de securitate si stabilitate de ce descarcam noi de pe net si instalam pe PC-urile personale.
Eu in primul rand cand vorbesc de securitate ma gandesc la vulnerabilitatile sistemului si abilitatea de a le corecta. Linux ofera iluzia ca este mai sigur pentru ca are cota de piata de 1% si nu prea este bagat in seama la nivel de companii sau home useri dar asta nu inseamna ca Linux nu are gauri de securitate si ca este total sigur. Nici pomeneala. Teste recente au aratat ca Windows are mai putine gauri de securitate decat distributii de Linux ca Ubuntu de exemplu.
Cand vorbesc de suport ma gandesc in primul rand la software dar si la hardware, aparatura acccesorii. Absolut tot vine cu suport superior pentru Windows, de la componentele PC la imprimante, scanere, monitoare etc.
Stabilitatea iarasi tine de suportul software sau suportul din partea celui care a creat sistemul de operare.
Cota de piata Linux a fost sub 2% de mai bine de 10-15 ani, daca ai date care contrazice aste te rog sa le imparti.
Si in final este vorba de corectitudine nu de patos.
Arena IT este un exemplu democratic. Acum cateva zile Darius scria cat de mult s-a schimbat Microsoft in bine acum Alexandru ne spune contrariul. Eu tind sa-i dau dreptate lui Alexandru. Steve Jobs avea dreptate, nu poti face un OS care sa impace si capra si varza (tablete pc-uri, telefoane), cum nu poti face o masina care poate si sa zboare sa fie la fel de buna ca un avion.
ei desi sustin ca wubi nu este bun pentru linux , eu spun ca era foarte bun pe mine ma facut sa migrez de la windows la linux …. dar au inchis pur si simplu posibilitatea de a instala linuxul din windows , nu modifica nimic pe hdd infine o chestie care facea sa fie linuxul atractiv adica sa folosesti wingozul doar pentru joace .restu era mult mai placut in linux.
Mai Alex;
Cand zici ” Microsoft renunta la Control Panel ” inseamna ca s-a intamplat corect ?
Unde s-a intamplat asa ceva, sau unde sa zice ca o sa se intample asa ceva, asta-i un zvon care nici macar nu apare pe internet;
Ati inceput usor-usor sa faceti ‘stiri’ can-can cu astfel de titluri….
“Settings will eventually supersede Control Panel,” said Brandon LeBlanc, Microsoft’s senior program manager on the Windows Insider program. LeBlanc explained on Twitter that Microsoft will keep adding more advanced options to the Settings app, with the goal of having one experience that’s consistent across all Windows devices, including phones and tablets.
Acel „eventually” poate sa insemne niciodata;
Si oricum nu se zice nicaieri ca o sa fie SCOS Control Panel-ul, ci doar ca Settings-ul (link-ul) o sa fie mai bun, eventual, si in timp o sa fie urmasul Control Panel-ului, atentie la cuvinte….
[…] “Settings will eventually supersede Control Panel,” […]
supersede
take the place of (a person or thing previously in authority or use);
Asta inseamna ca o sa fie „deprecated”, daca tot intelegem limba engleza… 🙂
(CP-ul)
De unde si pana unde s-a ajuns la concluzia ca o sa fie scos CP-ul nu stie nici Brandon….
rumour mill-ul asta …. can can ….
@silver, daca tot traducem din engleza, nu din romgleza, „eventually” e un false-friend – nu inseamna „eventual” ci mai degraba „in cele din urma” (cand nu se poate da o data exacta); citatul se traduce mai exact prin „[Settings] va inlocui in cele din urma [Control Panel]”. Chiar daca nu s-o intampla asta maine-poimaine, declaratia arata clar ca undeva s-a luat decizia de migrare, deci nu prea mai lasa loc de „rumors” (USA spelling) nici de „rumours” (for British people). Peace.
Eventually implica ca ESTE POSIBIL in cele din urma.
A nu se confunda cu „inevitably”, care implica ca este obligatoriu.
––-
Rumour Mill este un substantiv.
Rumour Mill
noun
used to refer to the process by which rumours and gossip are originated and circulated among a group of people.
Semantice ……
Cheers !
Deocamdata inca functioneaza trucul ala vechi:
GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}
Sunt de acord! Usor, usor 7-le trebuie scos de sub capota lui 10.
http://www.pcworld.com/article/2881613/unlock-windows-10s-hidden-powerful-godmode-tool.html