Site icon Arena IT

NZXT Panzerbox

In ultimii ani, desi tendinta generala in industria IT este de miniaturizare, sistemele desktop au devenit din ce in ce mai mari. Si asta pentru ca aici producatorii sunt mai putin limitati de spatiu, si se pot dedica exclusiv performantei. Si asta a dus la placi video din ce in ce mai lungi, surse mai mari si sisteme de racire extravagante.

Si cu ele a crescut si carcasa. Daca acum 10 ani toti aveam cate un mini tower sub birou, azi midi tower-ul pare insuficient. Si oarecum in contracurent cei de la NZXT ne prezinta acum modelul Panzerbox, un mini tower ceva mai lat. Si oficial tintesc utilizatorii care obisnuiesc sa mearga la lanparty-uri, si care ar fi incomodati in respectiva calatorie de o carcasa full tower.

Desi masoara 455*244*455 mm si cantareste 6.3 Kg (realizata integral din aluminiu), Panzerbox se lauda ca poate acomoda si cel mai high end sistem. Pentru asta, sursa se monteaza vertical jos, in dreptul placilor video, lasand astfel libera zona procesorului pentru cooler-e de mari dimensiuni.

De racire se ocupa doua ventilatoare de 190 mm, 1100 rpm si 150 cfm, unul in fata si altul deasupra, plus un ventilator de 120 mm in spate. Masca frontala este sub forma de sita, si se continua si deasupra carcasei. Insa nu exista filtre de praf suplimentare. In spate sunt doua gauri cauciucate pentru racirea cu apa, iar ambele laterale prezinta zone de aerisire, special gandite pentru sursa.

In fata avem trei bay-uri de 5.25″ externe, si alte patru de 3.5″ interne. Insa acestea din urma sunt grupate doua cate doua, in pozitii mai ciudate, pentru a maximiza spatiul. Astfel, primele doua sunt sudate de ultimul bay de 5.25″, iar celelalte doua sunt pe podeaua carcasei, de-a latul si culcate pe-o parte.

Butoanele de power si reset sunt discret incadrate in marginea stanga din fata. Iar conectorii suplimentari, doua port-uri USB, un eSATA si doua jack-uri audio, se regasesc in fata deasupra bay-urilor. Asamblarea sistemului se face cat se poate de usor, si fara a necesita o surubelnita. Backplate-ul este detasabil, si pernute de cauciuc reduc vibratiile suplimentare.

Per total o carcasa interesanta, desi mai inghesuita decat cu ce ne-am obisnuit. Poate putin prea sobra pentru NZXT. Iar pretul de plecare de 100 $ este decent. Un review complet gasiti aici.

Exit mobile version