La Universitatea din Nevada, SUA, a fost creat primul hibrid intre un om si o oaie. Daca insa analizam putin subiectul, ne dam seama ca nu este un hibrid in adevaratul sens al cuvantului (un hibrid ar presupune o amestecare genetica, la nivel de cormozomi sau caractere). Iar in acest caz este vorba de o amestecare la nivel celular (oaia rezultata are atat celulele sale proprii cat si celule umane). Deci avem doua populatii celulare complet diferite, si termenul corect este de himera (dupa creatura mitologica parte leu, parte capra si parte sarpe).
Pe scurt, animalul are 85% celule de oaie si 15% celule umane. Corpul este de oaie, cu intreg sistem locomotor si epitelial (oase, muschi, piele), dar organele interne sunt jumate umane. Acest lucru a fost posibil prin injectarea de celule stem umane (celule din care se dezvolta toate tesuturile) in embrionul de oaie la o varsta frageda.
Ce se urmareste cu acest proiect? Producerea de organe complet umane, intr-un timp foarte scurt, fara riscul de a apare fenomenul de rejet (reactie de aparare a organismului gazda impotriva oricarui tesut nonself). Cum? Prin injectarea de celule stem ale individului respectiv la embrionii de oaie, cu dezvoltarea de organe 100% umane, si folosirea a ceea ce este necesar (inima, rinichi, ficat, plamani etc) cand mielul se naste, cateva luni mai tarziu. Iar rejetul nu ar mai avea loc pentru ca sunt folosite celulele pacientului.