Ceea ce inseamna ca placa poate avea un maxim si teoretic de 150 W, 75 W din acest conector electric, si 75 W din slot-ul PCI-E. Cam la limita am putea concluziona, mai ales daca ne gandim si la putin overclocking. Dar chiar si fara acest artificiu, placa tot isi depaseste posibilitatile.
O serie de review-uri au observat consum electric peste limita de 150 W, prin suprasolicitarea celor doua surse, dar mai ales a slot-ului PCI-E. Radeon RX 480 ajunge si la 168 W, cu 90 W adusi prin PCI-E. Ceea ce in mod normal n-ar fi problematic, avand in vedere ca PCI-E 16x 3.0 poate in teorie furniza pana la 150 W. Dar nu toate placile de baza se tin de teorie.
Exista modele low end care nu prea fac fata la mai mult de 75 W. Si care, la o suprasolicitare prelungita, ar putea sa cedeze. AMD a recunoscut existenta acestei probleme, dar a insistat ca este ceva izolat la anumite exemplare de RX 480, mai prost ajustate. Si ca lucreaza la un remediu software, ce ar trebui sa fie inclus intr-un pachet de driver-e chiar incepand cu 5 iulie 2016.
Inca nu a fost precizat cum exact se va remedia situatia, insa ne asteptam ca o limitare software sa aiba grija ca RX 480 sa nu consume peste 150 W. Ceea ce ar putea in acelasi timp sa limiteze (sau sa reduca) putin performanta. Poate integratorii vor avea grija din start sa ne se confrunte cu astfel de impedimente la modelele lor speciale, echipandu-le cu doi conectori electrici de sase pini, sau unul de opt, astfel oferind si un potential mai bun de overclocking.