La primul contact cu telefonul esti impresionat. Un design elegant, margini rotunjite, poate prea rotungite, cam grosut, dar destul de usor de utilizat. Un design ce se aseamana din spate cu Samsung S3, datorita formei camerei foto. Dar sa vedem la ce concluzii am ajuns testand telefonul. Ma bucur ca aici, la Arena IT are loc primul review al acestui telefon si speram ca este un bun inceput pentru firma romaneasca.
Cuprins
- Ideea de baza
- Design si ambalaj
- Camera, difuzor si ecran
- Sistem de operare si performante
- Autonomie
- Specificatii
- Pret, disponibilitate si concluzie
- Concurs
Ideea de baza
Asa cum ne-au obisnuit cei de la AllView Mobile, avem in fata un telefon entry level, dedicat celor care nu aloca un buget mare pentru un smartphone. Cred ca este folositor celor care stau putin si pe Internet si au nevoie de cate putin din fiecare. Datorita stylus-ului inclus in pachet, telefonul arata mai bine, avand un design placut si simtindu-se bine in mana.
Design si ambalaj
Pentru cei familiarizati cu familia P5 a brasovenilor telefonul li se va parea cunoscut: margini rotunjite, trei butoane sub ecran, iar pe spate camera foto, blitul, sigla si difuzorul de mici dimensiuni. Imi place ca romanii s-au inspirat putin de la Samsung Galxy S3 in ceea ce priveste capacul si aranjarea elementelor mai sus precizate.
Nu ma voi axa pe ambalaj pentru ca stiu ca nu este chiar atat de important. Nu am avut parte de cutii rau construite din partea celor de la AllView, chiar au dat dovada de putina inspiratie la acest capitol: toate au aceeasi constructie simpla si usor de deschis.
Camera, difuzor si ecran
Camera. Am fost placut surprins ca telefonul stie sa faca poze destul de ok. Mi-a placut acest aspect, mai ales ca ai o multime de functii (chiar si cele de distorsionare a unei imagini). Noaptea am avut, insa, o mica problema. Atunci cand focalizam in partea stanga jos aparea o chestie mica albastra in momentul in care focalizam, ramanand acolo in timpul salvarii. Ma asteptam ca filmarea sa iasa mai ok, dar se pare ca telefonul focalizeaza destul de greu in timpul filmarii. Am mai observat un lucru la camera: atunci cand deschizi blitul sau aplicatia pentru camera se aude un sunet de parca s-ar deschide diafragma.
Test foto
Test video
http://www.youtube.com/watch?v=OP44XEquJgE
Difuzor. Telefonul dispune de un difuzor splendid, in adevaratul sens al cuvantului. Desi ascult muzica foarte tare, de cele mai multe ori, acum pur si simplu nu am reusit. Difuzorul este unul foarte puternic si sunetele nu sunt distorsionate atunci cand intensitatea este foarte mare. Mi-a placut la nebunie acest lucru.
Ecran. Asa cum ne-au obisnuit romanii, ecranul tactil este unul capacitiv multitouch ce permite scrierea de mana, dar si folosirea stylus-ului. Are o rezolutie de 854×480 pixeli, impartiti pe o diagonala de 4.63 inch. Imi pare rau ca cei de la AllView au renuntat la ideea de a oferi gratuit o folie de rezerva, insa m-am bucurat ca sub tipla cu cele cateva specificatii ale telefonului se afla o folie deja aplicata.
Sistem de operare si performante
Dispozitivul rulează un Android 4.2.2 Jelly Bean optimizat de AllView, in care ambele SIM-uri sunt active in standby. Am avut o oarecare problema in rularea benchmark-urilor, constand in faptul ca dupa instalarea jocului Asphalt 8 telefonul a inceput sa nu mai faca nimic, luand crash dupa crash. Dar s-a rezolvat prin repornirea dispozitivului. Se misca destul de bine in aplicatii, in browsing, dar si in jocuri. Totusi, in Asphalt 8 se observa un lag usor, dar care nu afecteaza jocul. Jos aveti rezultatele benchmark-urilor.
Autonomie
Telefonul a rezistat eroic unei butonari intense de 12 ore, fiind incarcat la 80%. Normal se descarca intr-o zi, doua, in cazul in care nu este conectat la retea sau la Wi-fi. Probabil ar rezista 3-4 zile daca l-ati folosi doar pentru jocuri, cu modul avion pornit. Totusi, ecranul mare este un avid consumator de energie si bateria de doar 1700 mAh nu prea face fata.
Specificatii
Procesor | ARM Cortex A7, 1.2 GHz dual core, 28 nm |
Memorie | 512 MB RAM |
Stocare | 4 GB flash |
Dimensiuni | 136.6*69.8*10.9 mm |
Ecran | 4.63″ |
Greutate | – |
Porturi | 1 x microUSB, jack 3.5 mm, HDMI |
Conectivitate | Wi-Fi (802.110 b/g/n) |
Baterie | Li-Ion 1700 mAh |
Sistem de operare | Android 4.2.2 Jelly Bean |
Pret, disponibilitate si concluzie
Dispozitivul este disponibil pe site-ul oficial al celor de la AllView Romania dar si in magazinele partenere, pretul este acelasi, de 700 de lei, un pret bun pentru un telefon ce aduce putin cu clasa phabletelor datorita stylus-ului care este echipat, dar si datorita diagonalei ce se apropie tot mai mult de 5 inch. Este un telefon care m-a surprins in mod placut si care este destinat utilizatorilor multimedia.
Concurs
Si acum momentul mult asteptat, cel in care dam produsul ca si premiu. Cerintele urmatoarele, simple ca de obicei:
- share la acest articol pe Facebook, pe wall-ul vostru
- like la pagina de Facebook ArenaIT
- like la pagina de Facebook Allview
- comentariu, aici, nu pe Facebook, prin care sa ne spuneti ce greutate are telefonul. Ca sa va ajut, va spun ca raspunsul il puteti gasi si aici.
Indicatii suplimentare:
- Nu postati de mai multe ori, comentariile intra in aprobare si le vom posta pe toate la final. Pana atunci nu va aparea niciun comentariu, ca sa nu va inspirati unul de la altul.
- Ca sa dati share la articol trebuie sa copiati linkul acesta: http://bit.ly/Concurs-AllView-P5-Symbol si sa-l postati pe pagina voastra de Facebook
Concursul are loc pana pe 3 februarie, inclusiv, dupa care in cateva zile vom alege castigatorul folosind random.org.