Cuprins:
- Ideea de baza
- Specificatii
- Design si ambalaj
- Ecran, difuzor si camera
- Software si autonomie
- Concluzie si disponibilitate
Ideea de baza
Viper V1 S este exact ceea ce spune si numele lui, adica un Viper V1 pus pe steroizi. Acesta completeaza seria Viper si se semneaza drept cel mai puternic dintre cele trei modele. Face parte din categoria telefoanelor middle-end si promite o serie de specificatii foarte bune. Eu nu inteleg totusi de ce au insistat cu acest model cand pe piata exista deja alte doua terminale de la ei cu acelasi pret: X1 Soul si P7 Extreme.
Specificatii
- Platforma: Qualcomm MSM8228
- Procesor: Cortex A7 quad core de 1.4 GHz
- GPU: Adreno 305
- Memorie interna: 16 GB plus slot microSD
- RAM: 2 GB
- Ecran: IPS de 5 inch, rezolutie 1280 X 720 pixeli (294 ppi)
- Camera: 13 MP cu blit LED, filmare FHD, camra frontala 5 MP
- Conectivitate: Wi-Fi, GPS, A-GPS, Bluetooth, micro-USB, jack audio, slot microSD, dual-SIM, HSPA+, NFC
- Baterie: 2500 mAh
- OS: Android 4.3
- Dimensiuni si greutate: 144 x 71.8 x 8.9 mm, 144 de grame
Ambalaj si design
Telefonul vine impachetat intr-o cutie foarte aratoasa ce imi aduce aminte de ambalajele Sony. S-a pus mult accent pe ambalaj si sunt sigur ca multi bani au fost cheltuiti aici. In interior o sa gasesti doua capace de schimb, manuale, casti, folie de protectie, codul de securitate Bitdefender, incarcator, cablu de date si 3 module NFC de lipit unde este cazul. Deci un pachet care contine tot ce ai nevoie.
La capitolul design o sa fiu mai subiectiv, iar voi o sa vedeti pozele si va dati la randul vostru cu parerea. Mereu a fost o chestie subiectiva acest capitol. La primul contact telefonul arata foarte placut. Este usor si parca iti scapa printre degete la cat de subtire este. Evident este plastic de sus pana jos, dar nu ma deranjeaza. Butoanele de volum si on/off sunt usor de apasat si sunt foarte ergonomice. Mufa de incarcare este situata in partea de jos, iar jack-ul pentru casti in partea superioara, deci o amplasare corecta.
Pe partea din fata totul este negru. Parca m-as uita la un Nexus 5. Si asta este un compliment. Pe langa ecran se poate simti cum carcasa este inaltata, astfel ca ecranul este protejat putin daca este pus cu fata in jos. Casca pentru convorbiri este minuscula si de multe ori nu o pun corect la ureche, dar pot trai cu asta. Un lucru important este faptul ca telefonul are colturile rotunjite si nu il face taios atunci cand il ti in mana foarte mult timp.
Pe partea din spate se poate observa camera de 13 MP impreuna cu blit-ul flash. Aceasta este putin iesita in evidenta si se poate zgaria foarte usor. Un pic mai jos sunt situate difuzoarele stereo ce dispun de amplificare Yamaha si tehnologie DTS (Digital Theater Systems). Tot in acest capitol o sa mentionez si cele doua capace de schimb ce vin in pachet: unul alb si altul negru mat. Cel standard este un negru lucios ce imi aminteste de Galaxy S III si S IV.
Fotografiile au fost realizate cu Nokia Lumia 1520
Ecran, difuzor, camera
Ecranul este un IPS autentic daca ne luam dupa unghiurile de vizualizare si nuantele culorilor. Insa nu se descurca la fel de bine in bataia soarelui. Desi luminozitatea are o plaja larga de reglare, nivelul maxim nu este atat de puternic incat sa faca fata unei zile insorite. Imaginea se putea descifra destul de greu in lumina puternica, dar la lumina interioara poti scadea luminozitatea foarte mult incat sa nu devina deranjanta.
Difuzoarele sunt de buna calitate, ofera un volum ridicat si o calitate buna. Nu am ce sa le reprosez. Este singurul telefon dupa HTC One M7 si M8 care ma impresionat la capitolul audio. MP3 Player-ul are setari speciale pentru DTS si separat un egalizator. In casti sunetul este puternic, dar nu atat de calitativ precum la alte telefoane. Parca lipseste ceva, dar nu imi pot da seama exact ce.
Camera de 13 MP este una corecta si se descurca decent. In afara de mici probleme intalnite la focalizarea manuala nu am de ce sa ma plang. Poate tine locul unui aparat compact daca nu aveti pretentii. In lumina puternica se descurca cel mai bine dar nivelul de detaliu este slabut. In lumina scazuta se poate vedea foarte repede limitarea ei. Am pus mai jos o galerie foto la rezolutie Full HD ca sa va faceti o idee. Si daca sunt doritori care vor sa vada pozele la calitate maxima le pot trimite pozele in privat. Eu le-am analizat pe un IPS FHD de 23 de inch.
La capitolul setari ale camerei voi enumera o parte din ele, adica cele mai importante: HDR, panorama, infrumusetare fata, expunere, saturatie, contrast, claritate, ISO si anti banda.
http://youtu.be/qKnUiPviHqA
Software si autonomie
La capitolul software nu sunt multe spus. Ruleaza Android 4.3 si are parte de customizare din partea Allview. Ai un widget din care iti poti schimba tema si efectele de tranzitie dintre meniuri. Si spre surprinderea mea am vazut interfata de Android curat. Glorie Mielului, cum ar spune cei de la Sector 7. Cat despre aplicatiile preinstalate pot enumara doar cateva: Office Suite, Optimizator, Bitdefender, Radio FM, Selfcare si atat.
Cat despre benchmark-uri am sa pun doar niste imagini cu rezultatele testelor ca sa va faceti o idee. Cum am mai spus si in multe alte review-uri, pentru mine este irelevant cat scoate in Antutu sau in alt test, atata timp cat telefonul se misca bine si face ce promite.
Autonomia este foarte buna si asta se datoreaza si ecranului care nu este foarte luminos. In regim de utilizare normal vei prinde o zi si jumatate de autonomie. Intr-o utilizare mai complexa, cu datele pornite non stop si navigat pe internet in cea mai mare parte, vei prinde 5-6 ore decente de functionare. In aceste 6 ore am abuzat si de jocul Asphalt 8. Ca o concluzie sunt multumit de autonomie.
Concluzie si disponibilitate
Alview V1 Viper S este un telefon decent, dragut, usor, subtire si cu un hardware suficient de puternic pentru a face fata unor cerinte mai dure. Ecranul de 5 inch nu este mare deloc, iar rezolutia este una buna. Nici nu am simtit ca nu este FHD. Camera este decenta si ma declar multumit, la fel si in cazul difuzoarelor si a bateriei.
Telefonul este disponibil la eMAG la pretul de 1300 de lei.