Cuprins
- Ideea de baza
- Design si ambalaj
- Camera, difuzor si ecran
- Sistem de operare si performante
- Autonomie
- Specificatii
- Pret, disponibilitate si concluzie
Ideea de baza
Majoritatea tech blogerilor, a specialistilor IT sau a testerilor nu se asteptau la un asemenea dispozitiv de la cei de la AllView. Specificatiile au venit ca o surpriza si pentru mine. Am fost surprins in mod placut atunci cand am vazut cat de bine si-au dotat brasovenii varful de gama si m-am bucurat pentru ei. In orice caz, romanii vor sa-si faca aparitia cu ajutorul acestui telefon in clasa high end, fiind un terminal care se poate compara in orice moment cu cele ale marilor branduri, cum ar fi Samsung, Apple sau HTC.
Design si ambalaj
Pentru cei care sunt obisnuiti cu ambalajele celor de la AllView, nu va fi nimic special sau iesit din comun. S-a mai lucrat la culorile si modelul ambalajului, dar tot ceea ce s-a facut nu a fost altceva decat sa se modifice imaginile, iar acest lucru este de apreciat, pentru ca ambalajele brasovenilor sunt unele dintre cele mai utile / practice din cate am vazut eu.
In interiorul cutiei se gaseste telefonul, incarcatorul de 1 A, cablul USB-microUSB, un manual de instructiuni (care contine limbile poloneza, romana, engleza, dar si maghiara), certificatul de garantie, cheita pentru accesarea slotului microSIM, obisnuita folie de protectie pentru ecran (care e acoperit cu un strat de sticla protectoare Gorila Glass 3, pentru orice eventualitate). Mai gasim si o pereche de casti in-ear (despre care o sa vorbim ceva mai multe la sunet), o licenta pentru Bitdefender Mobile Security, dar si o ventuza, pentru a sustine telefonul, idee ce mi s-a parut destul de practica.
Probabil aspectul telefonului are un rol important in impactul pe care l-a avut asupra majoritatatii criticilor din IT. Pe langa faptul ca se misca fara nicio fluctuatie, telefonul arata si foarte bine: avem de-a face cu un design unibody, dintr-o singura bucata, neavand acces la baterie. S-a folosit o tactica de laminare, ce a facut telefonul destul de patratos si cu margini perpendiculare, dar m-am obisnuit destul de usor. Carcasa e facuta dintr-un policarbonat de culoare neagra (exista si varianta pe alb), la care am apreciat faptul ca nu este lucios si nici nu este un aspirator de amprente. In partea dreapta gasim butoanele de volum, in partea superioara butonul de pornit / oprit si jack-ul audio de 3.5 mm. Continuand, in partea stanga a telefonului vom gasi slotul pentru microSD, iar in partea inferioara a acestuia avem de-a face cu un difuzor (desi exista doua grilaje, doar unul functioneaza, celalalt este strict de design). In mijlocul acestor grilaje intalnim si mufa de incarcare, microUSB. Singurul minus pe care l-am sesizat e faptul ca pe spatele telefonului a fost lipita o tipla cu IMEI-ul telefonului, tipla care a zburat destul de repede. Cred ca era mai bine daca IMEI-ul se imprima direct pe carcasa.
Camera, difuzor si ecran
Camera. Telefonul dispune de doua camere care pot filma full HD (atat cea principala, de 13 MP, cat si cea frontala, de 5 MP). Imi place ca brasovenii nu s-au limitat la o camera principala cu o rezolutie mare, ci au incorporat si o camera secundara care uimeste. Nu sunt prea multe telefoanele inteligente pe care gasim o astfel de camera.
Test foto
Test video
http://youtu.be/rp1BRYmBG2E
http://www.youtube.com/watch?v=03-Z3RLJ0zE
http://www.youtube.com/watch?v=wle7YVm3BNA
Difuzor. Aici am avut parte de o alta surpriza placuta din partea celor de la AllView. Au folosit difuzoare de la DTS Sound, iar acest lucru s-a simtit. Volumul este foarte puternic, clar si fara distorsiuni la niveluri ridicate. Castile sunt unele foarte puternice, iar acest lucru mi-a placut. Desi au avut cateva probleme de compatibilitate cu PC-ul, se pare ca brasovenii le-au rezolvat si si-au personalizat accesoriile, dand o nota de eleganta, aducand putin cu clasa business.
Ecran. Avem de-a face cu un IPS fabricat in Japonia, cu o rezolutie de 1920×1080 pixeli, care are unghiuri de vizualizare care m-au impresionat. Display-ul este acoperit cu un strat de sticla cu Gorila Glass 3.
Sistem de operare si performante
Telefonul ruleaza un Android 4.2.1 Jelly Bean (sper ca brasovenii vor face o actualizare macar la 4.3 daca nu la 4.4 KitKat). Imi place ca au incorporat si o functie numita eyes on, care detecteaza privirile utilizatorului si in diferite cazuri pune pauza in rularea videoclipului). Am scos, de asemenea, niste rezultate foarte bune si-n testele pe care le-am facut, pe care le aveti mai jos sub forma de capturi de ecran.
Autonomie
Terminalul are un alt punct forte si la acest capitol. Datorita incarcatorului de 1 A se va incarca in 1.5 ore, maxim 2 si datorita bateriei de 2000 mAh cu tehnologie SDI, gadgetul va oferi o durata de functionare de pana la o zi jumatate, conectat la Wi-Fi.
Specificatii
Procesor | Cortex A7, 1.5 GHz Quad Core |
Memorie | 2 GB RAM |
Stocare | 32 GB flash |
Dimensiuni | 143*69*7.9 mm |
Ecran | 5 inch |
Greutate | 129.4 g |
Porturi | microUSB, microSD, jack 3.5 mm |
Conectivitate | Wi-Fi b/g/n, Bluetooth 4.0 |
Baterie | Li-Ion 2000 mAh |
Sistem de operare | Android 4.2.1 Jelly Bean |
Pret, disponibilitate si concluzie
Cred ca prin acest telefon brasovenii au dat lovitura, urmeaza sa vedem cum este noul lor varf de gama, AllView Xtreme. Totusi, X1 Soul e un gadget care se incadreaza cu mult succes in clasa telefoanelor high end din anul ce tocmai a trecut. Este disponibil in magazine la un pret de 1500 de lei.