Dronele sunt gadget-uri foarte interesante si cu siguranta au un viitor frumos in fata. Dar dronele la care ne gandim cand auzim de ele sunt acelea de mari dimensiuni si ultra performante. Nu este chiar asa daca analizam putin piata. Dronele le-as impartii in doua categorii: cele profesionale si cele accesibile cu care sa te joci in timpul liber. Momentan nu am testat nicio drona profesionala, dar ne-am distrat cu cele micute si accesibile.
Am primit de la Falcon doua drone de divertisment care mi-au placut tare mult, insa le-am gasit un minus foarte mare care m-a impiedicat sa ma bucur mai mult de ele. Va explic imediat despre ce este vorba. O sa va prezint fiecare drona in parte sub forma de PRO si CONTRA.
Parrot Mambo
PRO
Dimensiunile sunt destul de mici si o poti strecura peste tot. Fiind o drona de interior o sa o folosesti intr-o casa sau intr-un garaj mai mare. Eu m-am distrat cu ea pe la birou si prin casa si mi-a fost usor sa o controlez fara sa o lovesc de prea multi pereti.
Materialele din care este facuta sunt de buna calitate. Vorbim de plastic aici, dar este atat de bine facuta incat rezista si la cele mai groaznice cazaturi. Sa nu intelegeti ca am abuzat de drona, insa fiind un pilot de mana a doua mi-au scapat 2-3 busituri prin casa. Ba chiar am reusit sa tai frunzele unei plante.

Protectiile pentru elice sunt geniale si te protejeaza in momentul in care vrei sa atingi drona cand functioneaza. Nici nu poate accidenta pe cineva. Pentru ca este o drona de interior exista riscul sa ai si alte persoane in jurul tau. Daca drona nu ar avea protectii ar taia pe toata lumea in jurul ei.
Aplicatia de pe telefon cu care controlezi drona este foarte intuitiva. Gasesti usor toate setarile si o manevrezi foarte usor. Timpul de raspuns este mic, aproape in timp real. Poti seta din aplicatie mai multe tipuri de control in functie de stilul tau. Eu inca nu mi-am gasit un stil anume. Dar in momentul in care o sa incepi sa controlezi o drona pentru mai mult timp s-ar putea sa intelegi mai bine despre ce vorbesc.
Mambo a venit la pachet si un accesoriu care se poate monta pe ea. Este vorba de un pistolas cu bile. Daca mai ai un partener de distractie chiar o sa fie amuzant. Concurs de drone care se impusca una pe cealalta. 🙂
CONTRA
Autonomia este foarte slaba, cel putin la modelele pe care le-am primit eu la test. Nu am prins mai mult de 5 minunte de distractie cu nici una dintre ele. Totusi bateria se incarca foarte repede avand o capacitate mica.
Un alt punct important de notat este viteza cu care se realizaza update-ul. La fiecare drona am stat 50 de minunte pentru un update de cativa MB. Viteza dintre telefon si drona a fost foarte mica, nu inteleg de ce. Poate difera de la telefon la telefon.
Parror Swing
Tot ceea ce am scris mai sus legat de prima drona se aplica si aici. Singura diferenta este aspectul si modul de pilotare. Aceasta drona poate functiona si la exterior datorita aripilor din polistiren ce ii asigura o oarecare stabilitate la vant. Totusi drona in sine este aceeasi, aripile sunt in plus.
Aceasta vine la pachet si cu un controler pentru telefon. Poti introduce telefonul in suportul dedicat si poti viziona pe ecranul lui ce vede si camera dronei. Nu va asteptati la o calitate video foarte buna, insa este mai bine decat nimic. Din controller poti pilota drona mai usor iar feedback-ul pare o idee mai bun.
Disponibilitate si preturi
Mambo costa la eMAG 481 de lei, iar Swing costa tot la eMAG 562 de lei. De asemenea le puteti comanda si de pe site-ul lor unde Mambo costa 545 lei, iar Swing 624 lei.