Despre Huawei nu are rost sa va zic foarte mult. Este cea mai mare companie de telecomunicatii din lume si detine cateva fabrici. Pe langa telefoane mai face si routere, iar un lucru pe care poate nu il stiati, Huawei are in Romania cel mai mare sediu din toata Europa. De aici gestioneaza tot. Deci Huawei a crescut mult si a ajuns un nume cunoscut la nivel mondial, fiind pe locul al treilea la numarul de smartphone-uri vandute in toata lumea.
Cuprins:
- Ideea de baza
- Specificatii
- Design si ambalaj
- Ecran, difuzor si camera
- Software si autonomie
- Concluzie si disponibilitate
Ideea de baza
Huawei Ascend P7 este ultimul model lansat din seria Ascend. Acesta se vrea un terminal cu tentative de telefon high end si cu un design impresionant. P7 reuseste sa fie high end prin unele locuri, dar ramane totusi un telefon middle end din anul 2014. El a imprumutat de la aproape fiecare producator cate un lucru interesant: de la iPhone rama metalica si putin din design, de la Sony sticla si camera, iar interfata este o combinatie ciudata, dar placuta. Si totusi a iesit un telefon bun si destul de interesant.
Specificatii
- Platforma: HiSilicon Kirin 910T
- Procesor: quad core 1.8 GHz, Cortex A9
- GPU: Mali-450MP4
- Memorie interna: 16 GB, cu slot microSD
- RAM: 2 GB
- Ecran: 5 inch, IPS, rezolutie 1920 x 1080 , 441 ppi, Gorilla Glass 3
- Camera: 13 MP cu autofocus, touch focus, face detection, blit LED, HDR, panorama, audio control, watermark, audio note, filmare FHD, camera secundara de 8 MP
- Conectivitate: Wi-Fi, GPS, A-GPS, Bluetooth 4.0, micro-USB, jack audio, LTE, DLNA
- Baterie: 2500 mAh
- OS:Android 4.4.2 KitKat
- Dimensiuni si greutate: 139.8 x 68.8 x 6.5 mm, 124 de grame
Design si ambalaj
In legatura cu aspectul sau, am fost placut surprins de calitatea materialelor. Asa cum am spus mai sus este o combinatie intre Sony si iPhone, dar una reusita. Sticla de spate nu se zgarie atat de usor, posibil sa fie protejata cu Gorilla Glass 3, colturile sunt usor rotunjite ca la iPhone, iar sticla de pe spate este punctata (vezi foto). Inclusiv butoanele sunt din aluminiu, dar pacat ca in zona inferioara s-a ales tot plastic si este usor rotunjit. As fi preferat sa se mearga pana la capat cu un inel metalic. Tinut in mana este destul de comod. Nu este prea mare si are o greutate scazuta. S-ar putea sa te mai deranjeze marginile usor taioase, dar se poate trece peste asta.
Despre ambalaj am fost placut surprins. Este o cutie eleganta ce seamana cu o carte. Totul este impachetat frumos, pus in compartimente dedicate si parca iti este mila sa le desfaci. Pentru mai multe informatii va las sa vizionati clipul in care am facut un unboxing.
Ecran, difuzor, camera
Ecranul este un IPS de 5 inch si rezolutie Full HD. Recunosc ca la primul contact am zis ca este un AMOLED. Eram in oras cand am despachetat prima data telefonul si am zis: „Wow, ce contrast si ce luminozitate buna. As putea sa jur ca este un AMOLED”. Dar nu a fost asa. Am citit specificatiile si am vazut ca este un IPS. Acest IPS este unul de buna calitate, cu un contrast peste astepari, culori putin suprasaturate si o luminozitate foarte puternica. Inclusiv plaja de luminozitate este foarte larga. Am apreciat mult asta.
Difuzorul este si el bun. Sunetul redat este de buna calitate si foarte puternic. Am intrat in setari si am gasit egalizator si functie Dolby, care face toata treaba. Cu Dolby dezactivat nici nu va recomand sa ascultati muzica. Castile oferite la pachet sunt de o caltiate foarte buna, la fel, peste asteptari. Pacat ca volumul in casti nu este foarte puternic. Este atat cat trebuie ca sa nu surziti.
Camera este fantastica. In primul rand ca puteti porni aparatul foto si declansa automat doar prin dubla apasare a butonului de volum minus in cel mult 1.8 secunde. Este foarte tare pentru cineva care vrea sa surprinda ceva important. Macro-ul este ceva nemaintalnit pe un telefon inteligent. Poti realiza capturi macro mai bune ca unele facute cu un aparat foto compact. Ba chiar are o functie de lupa. Printre setari am gasit 10 moduri: Normal, Smart, Beauty, HDR, Panorama, Filters, Audio Note, Audio Control, Best Photo, Watermark.
Poate urmari obiecte in miscare, se declanseaza la zambet sau la comenzi vocale, are stabilizare si pputeti regla manual expunerea, saturatia si contrastrul. Modul Watermark va permite ca atunci cand faceti poza sa va alegeti o animatie pe care o pune peste poza, de exemplu: I’m here sau I love it. Are o gramada de watermark-uri si le puteti chiar personaliza. Este o chestie foarte draguta.
Despre camera frontala numai bune. Cei 8 MP sunt fantastici. Am inceput si eu mania selfie-urilor de cand cu o camera asa buna. Mi-a placut ca inainte sa declansati va face un zoom pe fata si va arata intr-un colt ca sa vedeti mai bine cum aratati si daca doriti sa va aranjati. Va dati seama daca s-a ajuns la astfel de functii cate selfie-uri se fac in Asia? Si mai are o functie care, in cazul in care sunteti intr-un loc slab iluminat, ecranul isi regleaza luminozitatea astfel incat sa va lumineze fata si sa iesiti mai bine in poza.
Am atasat cateva poze ca sa va faceti o idee despre calitatea camerei. Mie mi-a placut foarte mult.
Software si autonomie
La partea de software are parte de Android 4.4 KitKat si interfata Huawei denumita Emotion UI versiunea 2.3. Pot sa zic ca imi place si ca nu imi place, dar a ajuns mai mult sa imi placa. Este destul de simpla si te scapa de butonul de meniu. Pentru ca nu ai un meniu. Pur si simplu ai parte de mai multe ferestre. Aplicatiile sunt puse intr-o singura fereastra, iar voi va puteti creea cate doriti. Evident ca avem si o fereatra Home cu widget-uri si toate cele si puteti creea si alte ferestre daca doriti sa le personalizati. Exista o gramada de efecte de tranzitie si niste wallpaper-uri foarte simple.
Dar o chestie importanta este ca puteti modifica meniul transformandu-l intr-unul simplu in genul lui Windows Phone. Aplicatiile se transforma in iconite mari si vizibile pentru toata lumea, la fel si scrisul. Sa zicem ca este un mod pentru cei cu probleme de vedere. Ei l-au denumit Simple Mode.
Aplicatiile preinstalate sunt destul de putine. Avem parte de tot pachetul Google, un magazin Gameloft, patru jocuri, Polaris Office 4, Magic Tag, Twitter, Bitcasa, Magnifier (un fel de lupa) si RadioFM. Si pentru ca nu era suficient ca are o camera frontala de 8 MP, vine la pachet o aplicatie denumita Oglinda in care pur si simplu va puteti uita la voi si atasa niste margini roz. Mai puteti face zoom si regla luminozitatea si la final va faceti o poza. Nu inteleg roulul acestei functii…
Tot la partea de software am remarcat o setare ca sa puteti utiliza telefonul cu manusi. Deci ecranul suporta asa ceva. Si am descoperit si cateva gesturi simple: cand ridici telefonul de pe masa acesta va diminua volumul, in buzunar se va auzi mai tare, daca il intorci cu fata in jos se trece pe silent si alte cateva moduri interesante.
Cat despre autonomie numai de bine. Desi telefonul are doar 6.5 mm, bateria are 2500 de mAh si rezista, in medie, 8 ore de playback video HD cu luminozitatea la 20%, deci folosit in casa, si cu Wi-Fi pornit. Va poate prinde 2 zile daca folositi telefonul ca un om normal si nu abuzati non stop de Internet.
Concluzie si disponibilitate
Cum spuneam si la inceputul review-ului, Huawei Ascend P7 este unul din putinele telefoane care mi-au placut si pe care l-as alege oricand. La P7 mi-a placut design-ul, ecranul, camera si autonomia si mici chestii din sistemul de operare. Multa lume a spus ca interfata este groaznica si ca nu o pot intelege. Eu spun ca este foarte simpla si jucausa si ca va atrage imediat.
Ascend P7 ne-a fost oferit in teste de catre Mobiletrend si gasiti la ei la pretul de 1749 de lei. La acelasi pret il puteti gasi si la eMAG.