Cuprins:
- Ideea de baza
- Specificatii
- Design si ambalaj
- Ecran, difuzor si camera
- Software si autonomie
- Concluzie si disponibilitate
Ideea de baza
LG G3 va fi probabil telefonului anului. Nu doar eu spun asta ci si alti specialisti din afara dar si din Romania. LG G3 surprinde in primul rand prin display-ul ce are o rezolutie Quad HD, adica peste Full HD. O alta inovatie este senzorul laser al camerei ce ajuta la focalizare, lucru intalnit doar pe aparatele foto profesionale. Acestea plus alte functii pe care o sa le cunoastem mai jos in review fac din LG G3 un telefon mai mult decat inovator si inteligent.
Specificatii
- Platforma: Qualcomm MSM8975AC Snapdragon 801
- Procesor: Quad core 2.5 GHz Krait 400
- GPU: Adreno 330
- Memorie interna: 16 / 32 GB cu slot microSD pana la 128 de GB
- RAM: 2 sau 3 GB
- Ecran: 5.5 inch, True HD-IPS, rezolutie 1440 x 2560 pixeli (534 ppi), Gorilla Glass 3
- Camera: 13 MP phase detection/laser autofocus, optical image stabilization, dual-LED (dual tone), 1/3” sensor size, simultaneous video and image recording, geo-tagging, face detection, HDR, filmare 2160p@30fps, 1080p@30fps, optical stabilization, HDR, stereo sound rec.
- Conectivitate: Wi-Fi, GPS, A-GPS, Bluetooth 4.0, micro-USB, OTG, jack audio, LTE, DLNA
- Baterie: 3000 mAh
- OS:Android 4.4.2 KitKat
- Dimensiuni si greutate: 146.3 x 74.6 x 8.9 mm, 149 de grame
Design si ambalaj
Culoare pe care am primit-o nu a fost chiar cea mai potrivita. Dupa cum o sa vedeti si in poze este un fel de auriu. Nu stiu cum se numeste culoarea respectiva, dar nu este pe gustul meu. Dar asta este o problema subiectiva. Mi-a placut ecranul edge-to-edge si spatiul foarte mic lasat in partea superioara si inferioara a ecranului. Capacul bateriei este detasabil si este dintr-un plastic ce da impresia de metal. Asta pentru ca 80% este plastic, iar 20% este metal, mai exact partea exterioara este acoperita cu o folie de metal.
Butoanele au ramas tot pe partea din spate a telefonului si sunt la fel de comode ca pe G2. Din pacate nu mai sunt atat de distincte si ai putea sa le incurci. Difuzorul este de dimensiuni mari, dar gaura din capac este destul de mica. Se va auzi mai tare fara capac. G3 este si cel mai lat flagship dintre toate celelalte modele de pe piata. Cu toate ca este cel mai lat este si printre cele mai comode. Este usor de manevrat cu o mana.
Nu se umple de amprente si nu este alunecos. Arata elegant si are un feeling placut. Probabil daca l-as fi primit pe alta culoare mi-ar fi placut mai mult. Combinatia de plastic cu aluminiu este una interesanta, iar senzatia cand iei telefonul in mana este putin ciudata din cauza materialelor folosite.
Legat de cutie, aceasta este simpla, fara nimic interesant in ea inafara de casti, incarcator si cablu de date.
Ecran, difuzor, camera
Cum spuneam, ecranul este un qHD de 5.5 inch. Desi are aceasta rezolutie uriasa nu exista nicio diferenta fata de un ecran Full HD. Pus langa un HTC One M7 ce are rezolutie Full HD, am putut vedea cateva diferente minore, dar nimic care sa ma faca sa cred ca LG are o rezolutie mai mare. Ofera in schimb niste culori putin suprasaturate, iar luminozitatea este foarte ridicata. Plaja de luminozitate este foarte mare ceea ce este placut. Am fost dezamagit de unghiurile slabe de vizionare, cel putin pe verticala. Ciudat caci vorbim de un IPS.
Difuzorul este unul normal, nimic iesit din comun. Sunetul redat prin el este puternic, clar, nimic de reprosat.
Camera este o unitate de 13 MP ce stie sa filmeze 4K si Full HD. Setarile sunt foarte putine, in afara de cele de baza nu aveti nimic iesit din comun. Daca alte modele vin cu zeci de moduri de fotografiere si efecte, G3 nu vine cu nimic in plus fata de modurile standard si setarile clasice. Lucru ce m-a socat. Cele patru moduri de fotografiere sunt: panorama, dublu, focalizare magica si automat. Iar setarile sunt pentru timer, comanda vocala, rezolutie, stocare, HDR si activare sau dezactivare grila pentru incadrare.
Focalizarea este foarte rapida, iar calitatea pozelor foarte buna. Are multe puncte de focalizare lucru ce mi-a placut enorm si faptul ca iti arata unde a focalizat tot cu ajutorul punctelor, exact ca la un D-SLR. Mai jos aveti cateva mostre foto. Despre filmare nu sunt atat de incantat si ma asteptam la mai mult.
http://youtu.be/kkwaauuIX6I
Am filmat cu LG G3 un unboxing din alt unghi special pentru a testa camera. Pentru ca nu am un program de editare 4K am lasat clipul asa cum l-am inregistrat. Unboxing-ul original il puteti gasi aici.
Software si autonomie
Pe partea de software avem Android 4.4.2 cu interfata LG ce seamana foarte mult cu cea de la Samsung. Trecand pesta asta, iata ce functii si ce setari interesante are acest LG G3. In primul rand aveti deblocoare prin Knock Code, adica un set de gesturi pentru a debloca ecranul. Este o functie interesanta pe care am folosit-o tot timpul. Va alegeti de cate ori sa bateti pe ecran si in ce zone si ati deblocat telefonul.
Puteti aranja butoanele Android in orice ordine doriti si puteti schimba fundalul si culoarea. Puteti seta fontul caracterelor, dimensiunea, puteti regla intensitatea vibratiilor si are functia de ecran inteligent. Daca senzorii va detecteaza ochii ecranul nu se va stinge, daca nu, se va stinge. Puteti face aplicatiile utilizabile doar cu o singura mana. De ex tastatura sau dialer-ul le puteti micsosa si muta pe partea stanga sau dreapta pentru a fi mai usor de accesat.
Mi-a placut functia de dual window, adica puteti lucra cu doua aplicatii simultan, lucru foarte interesant si util. Am atasat cateva imagini din meniu ca sa vedeti cum arata si ce functii mai gasiti.
Legat de benchmark-uri, acestea nu au fost tocmai precise. Nu inteleg din ce cauza, dar rezultate au fost sub G2 si sub multe modele lansate anul trecut. Se pare ca problema a fost doar la acest terminal pentru ca in top am vazut LG G3 peste S5 sau HTC One M8. Nu imi explic acest lucru, si ca sa vedeti despre ce vorbesc am atasat o poza din AnTuTu.
Despre autonomie nu am fost prea incantat. Bateria rezista 5 ore de playback video Full HD si cam 10 ore de utilizare normala. Am prins si o zi, dar asta a insemnat sa nu ma prea ating de telefon.
Concluzie si disponibilitate
LG G3 este un telefon interesant, cu functii inteligente si utile, nu doar de dragul de a fi acolo. Camera este foarte buna, dar pe partea de filmare sta cam prost. Bateria este slaba, asta si datorita ecranului care consuma foarte mult. Din pacate modelul meu a avut probleme cu semnalul. Sa speram ca este doar un caz izolat. Puteti gasi LG G3 la Mobiletrend.ro la un pret de 2400 lei in versiunea de 16 GB.. Sau la eMAG la acelasi pret.