Cuprins:
- Ideea de baza
- Specificatii
- Design si ambalaj
- Sistem de operare, performante si aplicatii
- Camera foto, ecran, difuzor
- Autonomie
- Pret, disponibilitate si concluzie
Ideea de baza
Philips W6500 este un telefon accesibil cu specificatii mid-range as putea spune. Acesta este adresat tinerilor care doresc un smartphone pentru divertisment si nu vor sa se care cu incarcatorul dupa ei. Are un design sport, ofera capace de schimb colorate, are un hardware generos, iar camera este mai mult decat suficienta pentru a face fotografi reusite. Exact lucrurile pe care pun accent tinerii din ziua de azi. In plus este si Dual-SIM.
Specificatii
- Platforma: Mediatek MTK6589
- CPU: Quad core 1.2 GHz ARM Cortex A7
- GPU: PowerVR SGX544
- Spatiu stocare: 4 GB
- Memorie RAM: 1 GB
- Display: IPS de 4.3 inch, rezolutie 960 x 540 pixeli, 262K de culori, 256 ppi
- Conectivitate: Wi-Fi, Bluetooh 4.0 cu A2DP, LE si EDR, GPS, A-GPS, 3G, micro-USB, jack audio, dual-SIM,
- Baterie: Li-Ion 2400 mAh
- Camera: 8 MP principala, blit LED, infrumusetare fata, panorama, detectare zambet.
- OS: Android 4.2.2
- Dimensiune si greutate: 128.7 x 66 x 11.8 mm, 150 de grame
Design si ambalaj
Fata de modelul mai scump acesta nu mai are parte de elemente din aluminiu. Tot telefon este acoperit in plastic dur si de buna calitate precum la modelele Nokia Lumia. Desi este gros (11.8 mm) si cam greu (150 grame) nu am bagat in calcul aceste aspecte caci sub capac ascunde o baterie uriasa despre care o sa discutam spre final. Toata partea din fata e telefonului este acoperita de sticla protectoare. Capacul bateriei este inlaturabil si poate fi inlocuit cu altul de culore gri ce este oferit gratuit in pachet. Mai sunt disponibile si alte culori: albastru, verde si portocaliu. Acestea nu sunt momentan aduse in Romania.
Capacul se fixeaza foarte bine si ai nevoie de unghii tari ca sa il poti scoate. Butoanele de volum sunt de tip bara si pot fi usor confundate intre ele. Butonul de on/off este amplasat pe muchia superioara si este destul de bine incastrat in carcasa. Carcasa nu aluneca din mana si ofera o aderenta buna spre foarte buna. Capacul de culoare gri tinde sa alunece mai mult fata de cel galben. Se zgarie greu si rezista foarte bine la socuri. Cel care la testat inaintea mea nu a avut mila de el si a reusit sa il ciobeasca bine de tot. Cu siguranta a fost scapat de la distanta mare undeva pe ciment sau pietre caci altfel este imposibil sa faci acele zgarieturi (vezi in poze si in video review).
Desi este mai gros si mai greu comparativ cu alt telefon din aceasta gama, a reusit sa ma surprinda cu formele lui bine desenate. Sta bine in mana oricarui utilizator si poate fi utilizat chiar si cu o singura mana. Am iertat grosimea si greutatea caci are la bord o baterie uriasa de 2400mAh.
Ca o concluzie asupra designului: materiale de buna calitate, finisaje decente, proportii foarte bune.
Cat despre cutia in care vine ambalat aceasta este una clasica si bine desenata. Are insertii mari si pe toate partile imagini cu telefonul din mai multe unghiuri plus specificatii. In interior o sa gasesti un incarcator, cablu de date, casti cu microfon, un capac de schimb si manualele.
Sistem de operare, performante si aplicatii
Nici un model Philips nu are parte de customizare personala. Toate modelele vin cu Android 4.2.2 curat deci rezulta o buna functionare. Ca aplicatii instalate pot spune ca sunt cele normale pe care le gasesti pe orice alt telefon plus Xenium Club si Mimic Circus. In benchmark-uri s-a descurcat foarte bine dar din pacate am uitat sa salvez ss-urile. Asa ca doar o sa va enumar rezultatele: AnTuTu-13.566 puncte, Nenamark 2-45.5 FPS iar in Quadrant 3882 puncte.
Procesorul si cipul grafic sunt aceleasi pe care le intalnim si la alte terminale din aceasta gama de pret. Stiam de dinainte sa il primesc la ce sa ma astept. Pe internet se misca foarte fluid si nu exista lag. Paginile se incarca rapid daca ai o conexiune buna, trecerea prin aplicatii se face destul de rapid si nu are teme ciudate care il incetineasca.
Camera foto, ecran si difuzor
Am fost placut impresionat de camera. Un senzor de 8 MP nu ma asteptam sa se descurce atat de bine in mai toate conditiile de vreme. Pozele au o claritate foarte buna, HDR-ul isi face treaba foarte bine, are multe efecte dar din pacate blitul nu este prea puternic. Filmarea se face la 720P in format 3GP. Nu pierde atat de mult din calitate precum ma asteptam. Am atasat cateva capturi sa va faceti o idee.
Despre ecran nu sunt multe de spus. Este un IPS cu unghiuri bune de vizualizare, raspunde foarte bine la comenzi, culorile nu sunt suprasaturate dar luminozitatea este cam slaba. In conditi de lumina puternica nu prea face fata asa cum trebuie.
Difuzorul se aude destul de tare dar nu sta bine la capitolul bass. Oricat as incerca sa ma joc cu egalizatorul cu greu am reusit sa il fac sa redea si putin bass. In rest nimic rau. Se aude clar si suficient de tare. Daca esti genul care asculta manele in tramvai iti zic ca nu ai sanse sa ne surzesti cu el 🙂
Autonomie
Si la acest capitol a reusit sa ma surprinda. Va spuneam la inceput ca are o baterie uriasa de 2400mAh. Cred ca este cea mai mare baterie de pe un astfel de smartphone. In regim de utilizare normal am reusit sa prind 3 zile. In regim hard core am prins 10 ore. Sa zicem ca sunteti un utilizator mediu si o sa folositi telefonul si in jocuri cand aveti timp pe langa functiile lui clasice. Asa s-ar putea sa prindeti 2 zile. Iar daca activati si modul de economisere a energie mai primiti un plus. Eu foloseam acest mod atunci cand nu mai aveam ce sa fac pe el. Cand porneam telefonul dezactivam acest mod.
Pret, disponibilitate si concluzie
Pretul recomandat de producator este de sub 999 de lei. La eMAG costa 800 de lei caci este oferta. In gama aceasta de pret sunt multe modele din care puteti alege, dar putine sunt cele care ofera suport Dual-SIM si o baterie atat de mare. Cateva telefoane din aceasta gama de pret ar fi: Vonino EGO QS, Evolio Happy, ZTE Blade G, P5 Quad, Galaxy S3 Mini, HTC Desire 300 si Acer Liquid Z2. Ramane la decizia voastra daca merita sau nu cumparat. Eu spun doar ca este un telefon care trebuie luat in vizor si care, dpmdv ar fi in capul listei.
Dupa 2 saptamani de testare regret ca mi-am luat Vonino. Pacat ca acest model si celelalte din aceasta noua serie au aparut in decembrie. In concluzie mi-a placut foarte mult.
http://youtu.be/JcgerH1O4oU