Site icon Arena IT

Review Sony Xperia M2

Am decis astazi sa va prezint Sony Xperia M2, un telefon accesibil din gama Xperia de care sunt destul de multumit incat sa il recomand. De review-ul lui iPhone 6 Plus se va ocupa colegul Raileanu. In cateva cuvinte va prezint mai jos Sony Xperia M2.

xperia-m2-back-colours

Cuprins:

  1. Ideea de baza
  2. Specificatii
  3. Design si ambalaj
  4. Ecran, difuzor si camera
  5. Software si autonomie
  6. Concluzie si disponibilitate

Ideea de baza

Sony Xperia M2 face parte dintr-o gama de telefoane accesibile, dar avantajul sau cel mai mare este design-ul, pentru ca reuseste sa livreze intr-un pret bun, un hardware suficient de puternic dar si un design foarte frumos, fiind construit din sticla la fel ca modelele high end. Concurentii lui sunt Motorola Moto G, LG G2 Mini, Lumia 625 sau chiar S3 Neo. Nu o sa va fac o comparatie, dar puteti trage niste concluzii dupa ce terminati de citit review-ul.

Specificatii

Design si ambalaj

La cei 8.6 mm grosime telefonul se simte bine in mana utilizatorului. Este destul de aderent pentru ca pe laturi, unde ai zona de contact, este din plastic glossy si se „lipeste de mana”. Design-ul este insipirat de la modelele high end precum Xperia Z1 sau Z2. Trebuie sa te obisnuiesti cu butoanele amplasate putin ciudat pe partea dreapta. Butoanele de volum sunt amplasate destul de jos si sunt foarte subtiri. La fel si butonul dedicat camerei. In timp o sa te obisnuiesti.

Tot pe partea dreapta o sa gasesti un capac care ascunde slotul pentru cartele SIM de tip Nano si slotul pentru cardul microSD. Pe partea stanga ai mufa micro USB pentru incarcare, sus jack-ul pentru casti, iar in partea inferioara o grila care ascunde difuzorul. Nu va lasati pacaliti de dimensiunea foarte generoasa a panzei care acopera difuzorul pentru ca acesta este foarte mic.

Pe partea din spate ai un capac din sticla la care trebuie sa fi foarte atent. Se va zgaria destul de repede daca nu ii aplici o folie sau o husa. Pe partea din fata, ecranul este protejat de Gorilla Glass 3, dar sticla din spate nu este protejata. Camera este amplasata aproape pe mijloc, iar cand faci o fotografie s-ar putea sa iti intre degetul in cadru. Fiti atenti!

Despre ambalaj nu am ce sa spun. Este o cutie patrata din carton rezistent, iar in ea o sa gasesti cablul USB, incarcator si casti.

Ecran, difuzor, camera

Ecranul de 4.7 inch are o rezolutie prea mica pentru gustul meu. La banii pe care ii dai pe acest telefon te astepti la o rezulutie HD. Dar la cei 540 x 960 pixeli se vede destul de bine si ofera o luminozitate bogata. Culorile sunt cat se poate de naturale, iar in bataia soarelui nu iti pune probleme. Unghiurile de vizibilitate sunt largi pentru ca ecranul este de tip IPS. Nici contrastul nu este rau. Am fost impresionat inca de la primul contact de ecran, dar preferam o rezolutie mai mare.

Despre difuzor am fost dezamagit. In primul rand ca te pacaleste ca ar fi mai mare datorita panzei care il acopera. Iar in al doilea rand se aude incet si nu foarte clar. Nu distorsioneaza, dar sunetul nu este redat clar. Parca ti-ar vorbi o persoana ragusita. Daca intri in setari vei gasi cateva functii dedicate care iti vor imbunatati calitatea difuzorului, dar acestea nu functioneaza atat de mult incat sa merite activate.

Camera este asa si asa. Au fost zile in care o laudam din plin si au fost zile in care imi venea sa fac asta. Dar m-am linistit si i-am inteles rolul. Acesta camera de 8 MP fara prea multe functii si setari reuseste sa faca poze bune doar atunci cand ai lumina naturala. Adica cand esti pe strada, soarele straluceste si nu exista nori. Pentru ca imediat cum intri in casa si detecteaza lumina artificiala, chiar daca este puternica, zgomotul de imagine este foarte mare si focuseaza foarte greu.

Am fost dezamagit de camera pentru ca stiam ca cei de la Sony produc camere bune. Dar nu inteleg de ce au pus o camera atat de slaba pe acest telefon. Pe partea video sta binisor. Filmeaza destul de clar la rezolutie Full HD, focuseaza cam lent si inregistreaza sunetul destul de incet. In plus am reusit sa ma distrez cu efectele 3D.

http://youtu.be/oaic58HxFOM

Software si autonomie

La inceput rula Android 4.3, dar dupa 2 zile am primit update la Android 4.4.2. Nu pot sa spun ca am observat diferete. Evident ca are aplicata interfata Sony despre care nu o sa vorbesc pentru ca fiecare interfata are punctele ei forte. Cert este ca nu am avut probleme de tip crash si am intalnit lag doar atunci cand deschideam foarte multe aplicatii. Are cateva functii utile precum radio, TrackID si cateva moduri de personalizare tipice Sony.

GPS-ul functioneaza fara probleme si te localizeaza foarte repede. Testele sintetice au iesit „pozitive” in ceea ce priveste performanta asteptata si atuul cel mai mare este ca ofera functie NFC si 4G. Calitatea apelurilor este foarte buna si ai semnal si in zonele mai putin prietenoase.

La capitolul autonomie, M2 iti pune la dispozitie o baterie de 2300 mAh. Pentru hardware-ul sau si ecranul cu rezolutie scazuta, autonomia este foarte buna. Ecranul nu consuma mult pentru ca are o rezolutie mica si nu are nevoie de o sursa de lumina puternica. Platforma Snapdragon 400 nu este atat de infometata, iar telefonul nu dispune de alte functii inutile care iti stoarca bateria.

Iar asta inseamna ca M2 va rezista cu brio 2 zile de utilizare normala. In a doua zi vei fi nevoit sa iti lasi telefonul la incarcat peste noapte pentru a fi sigur ca a 3 zi ai suficienta baterie. Intr-un regim mai intes de utilizare am reusit sa consum bateria in 5-6 ore, deci slabut. Dar nu intra in panica pentru ca ai suficiente moduri de salvare a bateriei asa cum ne-am obisnuit pe telefoanele Sony. Cu aceste functii activate iti poti asigura inca o zi de utilizare.

Concluzie si disponibilitate

Iata concluziile: Xperia M2 este un telefon decent cu un design premium. Este suficient de performant pentru task-urile zilnice si poti chiar sa rulezi jocurile mai puternice fara sa iti puna probleme. Camera este o usoara dezamagire si ma asteptam la mai mult, de asemenea si rezolutie ecranului putea sa fie mai buna. Difuzorul nu este prea grozav, dar isi face treaba cat poate. Ca sistem de operare si baterie sta foarte bine si am apreciat acest lucru. Nu mi s-a blocat, bateria rezista destul de mult si nu se incinge. Design-ul este elegant, dar trebuie avut mare grija cu sticla de pe spate.

Sony Xperia M2 costa 999 de lei la eMAG si este un concurent pentru Moto G de exemplu.

Exit mobile version