Site icon Arena IT

Review smartphone Orange Hiro

Zilele trecute, inainte de Black Friday, am primit de la Orange Romania un nou telefon asupra caruia patratul portocaliu si-a pus amprenta. E un telefon ieftin, ce nu depaseste 125 de euro fara abonament si care se incadreaza in clasa telefoanelor entry-level. Este un gadget produs de Alcatel One Touch si care a fost rebranduit pentru cei de la Orange.

Cuprins

  1. Ideea de baza
  2. Design si ambalaj
  3. Camera, difuzor si ecran
  4. Sistem de operare si performante
  5. Autonomie
  6. Specificatii
  7. Pret, disponibilitate si concluzie

Ideea de baza

Orange si-a propus prin lansarea lui Hiro sa intre pe piata cu un telefon ieftin dar totusi cu specificatii bune si sistem de operare curat. Telefonul este la baza un Alcatel cu un pret mediu, dar care la prima vedere mi-a placut. Nu stiu sigur de ce, poate e din cauza faptului ca e usor, dar totusi ferm.

Design si ambalaj

Nu sunt prea multe de comentat despre ambalaj. Unul defectuos, dupa a mea parere neimportanta. E usor de desfacut, dar plasticul care tine telefonul e unul din cele mai inferioare tipuri din cate-am vazut in toata viata mea. Era bine daca se folosea o cutie mai groasa, nu mai erau probleme pentru utilizatori atunci cand trimit coletul undeva. Am stat cateva minute ca sa vad cum se pune acumulatorul pentru a putea inchide cutia.

Daca analizam designul telefonului, numai cuvinte de lauda la adresa celor de la Orange. Sau, mai bine zis, la adresa celor de la Alcatel. Cel putin modelul pe care l-am primit eu, pe culoarea gri metalizat, arata foarte bine. In spate gasim capacul care, apropo, nu se poate deschide. Telefonul e dintr-o bucata. La inceput nu mi-a placut ideea dar pe parcurs am apreciat-o destul de mult. Tot in partea posterioara gasim si un difuzor de dimensiuni medii, dar care este neasteptat de aspectuos.

In partea dreapta a telefonului gasim slotul pentru microSIM (ceea ce au uitat cei de la Orange sa precizeze) si slotul pentru cardul microSD, mascate de niste butonele destul de aspectuoase. Chiar imi place conceptul adoptat. Continuand, in partea de sus vom gasi jack-ul audio, standard, dar si butonul de pornire/oprire.  In stanga gasim butoanele de volum, iar in partea de jos vom gasi slotul pentru microUSB si un microfon de dimensiuni mici.

Camera, difuzor si ecran

Camera. Aici nu am niciun fel de repros. Camera este una bunicica, nu exceleaza in calitate, dar nici nu lasa de dorit foarte mult.

Difuzorul. Difuzorul este puternic, nu pune piedici. Are dimensiuni cam mari dar nu incomodeaza.

Ecranul. Nu am avut dificultati in ceea ce priveste ecranul telefonului. Unghiurile de vizualizare sunt bune, culorile sunt vii, animate, pacat ca temele sunt identice.

Test foto

 

 

Test video Am avut o oarecare problema in a face testul video si de a-l posta. Pur si simplu a disparut in timp ce faceam transferul de pe telefon pe calculator. In schimb, va pun un link catre un alt test video, facut de un alt tester.

Sistem de operare si performante

Aici vine partea pe care nu am entuziasmat-o chiar asa de mult. Desi telefonul este super-personalizat pentru cei de la Orange, nu prea le-a reusit optimizarea. Am luat destul de multe crash-uri intr-un timp foarte scurt (nu mai putin de 5 in primele ore de butonare intensa). Am inteles de la colegul Darius, care are versiunea din magazin, ca n-a avut astfel de probleme. In rest, totusi, telefonul s-a descurcat destul de bine. Am sesizat faptul ca telefonul are doua teme si ambele sunt identice. Probabil la urmatorul update cei de la Orange vor remedia aceasta problema. Cred ca este ceva de moment, mai ales ca restul aspectelor de la sistemul de operare se misca foarte bine.

Autonomie

Aici telefonul m-a uimit. Va las o imagine cat o mie de cuvinte, mai sus. Chiar am fost impresionat, nu ma asteptam la asa ceva de la un telefon low-cost. Atunci cand telefonul nu este utilizat la intensitate maxima (filme sau jocuri, browsering), rezista fara nicio problema cel putin cateva zile. Stand-byPana la 230h.

Specificatii

Dimensiuni 127.1*62*7.95
Display LCD IPS
Touchscreen capacitiv, multitouch
Diagonala ecran 4.3″
Rezolutie ecran 480×854 px, 245 ppi
OS Android Jelly Bean
CPU 1.3 GHz, dual core
Memorie Flash 4 GB, 1.75 GB disponibil
Memorie RAM 512 MB
Rezolutie camera principala 5 MP cu autofocus

Pret, disponibilitate si concluzii

Orange Hiro este disponibil pe site-ul celor de la Orange Romania la un pret de 125 de euro, un pret bun daca ar fi sa facem un raport al calitatii si a pretului, avand in vedere faptul ca telefonul tinteste clasa telefoanelor relativ ieftine. Este un gadget folositor si dedicat celor care nu folosesc mult jocurile/redarea de filme, ci se folosesc mai mult de telefonul in sine,pentru apeluri/trimiterea de sms-uri dar si pentru browsing, video si audio moderat.

Exit mobile version