Site icon Arena IT

Review Xiaomi Redmi Note

Pentru inceput trebuie sa imi cer scuze pentru ca am intarziat cu acest review. Stiu ca multi il asteptati. Iata ca a venit, si fara alte discutii inutile, sa trecem la treaba!

Xiaomi_Redmi_Note

Cuprins:

  1. Ideea de baza
  2. Specificatii
  3. Design si ambalaj
  4. Ecran, difuzor si camera
  5. Software si autonomie
  6. Concluzie si disponibilitate

Ideea de baza

Xiaomi este un producator din China, unul dintre cei mai importanti. Acestia s-au facut si mai cunoscuti in acest an cand au reusit sa intreca Samsung si Lenovo ca numar de vanzari in China. Iar in Asia o duc foarte bine. Modelul Redmi Note este un phablet care m-a impresionat nu doar pe mine, ci pe toti care au avut ocazia sa il vada. Dupa experiente neplacute cu firme chinezesti sau firme romanesti care aduc produse din china si fac rebranding, am decis sa pun punct acestei relatii dintre mine si produsele ieftine sau no-name.

Am acceptat aceasta provocare pentru ca Xiaomi nu sunt necunoscuti si am citit foarte multe despre ei pe site-urile internationale. Mi-am dorit mult sa testez un astfel de produs. Dorinta mi-a fost indeplinita cand Mobiletrend mi-a oferit acest terminal pentru teste. Am pregatit un review lung si detaliat.

Specificatii

Ambalaj si design

Cutia in care vine ambalat acest telefon este foarte simpla, dintr-un carton obisnuit, fara insertii inutile si briz brizuri. In pachet o sa gasesti manuale, cablu de date si incarcator. Din pacate nu avem si casti, Xiaomi au o serie buna de casti pentru telefoane si as fi vrut sa ne ofere una in pachet. Mai jos un unboxing.

Despre design trebuie sa stiti urmatoarele: este construit din plastic glossy si este mai calitativ decat plasticul folosit la Samsung S4 sau S3. Capacul spate este detasabil, butoanele de volum si de on/off sunt integrate in capac, iar telefonul este prins cu suruburi, nu cleme. Este contruit foarte bine si pare rezistent. Ma gandesc ca daca il scapi pe jos nu va pati mare lucru.

Amplasarea porturilor si a butoanelor este una comuna: in dreapta ai butoanele de volum si cel de on/off, sus jack-ul pentru casti si jos mufa micro-USB. Este placut de tinut in mana si este mai mic decat alte terminale ce au aceasi diagonala. Plasticul pare rezistent si se curata usor de amprente. Sub ecran ai 3 butoane capacitive de culoare rosie, astfel ca ai un spatiu mai mare de lucru pe ecran. Butoanele raspund bine la comanda si lumineaza discret.

Va puteti face chiar voi niste impresii urmarind acest unboxing.

Ecran, difuzor, camera

Ecranul are o diagonala de 5.5 inch si rezolutie HD 720P. Rezolutie este una buna, poate un pic la limita pentru un astfel de ecran. Din feririce nu ai sansa sa numeri pixeli, doar daca incepi sa iti infingi ochii in ecran. Culorile redate sunt poate printre cele mai naturale pe care le-am intalnit si nu suprasatureaza deloc. Asiaticii au o problema cu ecranele care suprasatureaza, probabil asa le place lor. Acest display este unul natural din acest punct de vedere.

Plaja de luminozitate este larga. Cu luminozitatea la minim nu te vor durea ochii daca te joci pe telefon noaptea, iar cu luminozitatea la maxim ai unghiuri de vizualizare bune chiar si in bataia soarelui. Nota 10 la acest capitol.

Amprentele nu se depun usor pe el. Ecranul este protejat de Gorilla Glass si este oleofob. Abia dupa 3 zile de utilizare mi-am dat seama ca ar fi cazul sa il curat putin de amprente. L-am tinut fara husa si fara folie prin buzunarul de la pantalon si timp de 2 saptamani nu am reusit sa il zgarii.

Difuzorul este amplasat pe spatele telefonul si este de dimensiuni generoase. Se aude puternic si clar in orice conditii. Am fost total impresionat de calitatea sunetului pentru ca vorbim de un telefon ce costa pana in 1000 de lei. Iar acest telefon as putea sa il compar lejer cu modele de la Samsung, LG sau HTC ce costa peste 1000 de lei. Din pacate in casti nu se aude la fel de bine, iar egalizatorul distorsioneaza melodiile. Atentie, doar in casti! O sa gasiti mai multe informatii la sectiune software.

Camera are 13 MP si un blit LED. Are setarile de baza ca orice alta camera de pe un smartphone Android. Nu pot spune ca are o camera foarte buna, dar as putea sa o cataloghez drept o camera impresionanta si foarte buna in raport cu pretul. Aici este mai bine sa va las pe voi sa vedeti niste poze si sa trageti concluziile. Tot ce am de mentionat este in legatura cu blit-ul care arde pozele.

Software si autonomie

Pe partea software avem putin de discutat. Pe langa faptul ca ruleaza Android 4.2.2 si nu are update la 4.4, cel putin nu acum, acest telefon ruleaza interfata MIUI. Acesta interfata este una foarte controversata in ultima vreme pentru ca are elemente de design imprumutate de la iOS. Acest lucru o sa vedeti in review-ul video in timp ce navighez pe telefon. Dar ce este important la acest capitol sunt functiile pe care le aduce si gradul de customizare.

In primul rand, iti poti personaliza butoanele Android. Puteti alege ce rol sa aibe fiecare daca tineti apasat pe ele si cat timp sa fie iluminate. Aveti si un LED de notificari caruia ii puteti schimba culoare in functie de notificare (apel, mesaj, email etc) si puteti sa il faceti sa pulseze. Bara de notificari dispune de doua moduri de vizualizare. (vezi in video review cum arata).

Poti personaliza butoanele fizice de volum astfel incat sa deblochezi telefonul si cu butoanele de volum sau sa activezi camera si sa faci o poza cu unul dintre acestea cand telefonul este blocat. Poti vedea viteza cu care navighezi pe internet si cate date ai consumat, inclusiv sa veti tara din care ai fost sunat.

Mai gasesti functia Do Not Disturb ce iti permite ca intr-un interval ales de tine sau pana dezactivezi functia, sa nu mai primesti apeluri, mesaje sau notificari, dar telefonul sa fie pornit iar tu sa iti vezi de treaba mai departe pe internet sau sa faci apeluri.

Ai amplificare audio pentru casti si mai multe moduri presetate in functie de tipul de casa: casca normala, casca cu dopuri, casa dopuri de la Xiaomi, casca normala de la Xiaomi si chiar preseturi pentru un anume model de casti de la Xiaomi. Evident ai si un egalizator dar nu prea este util din moment ce distorsioneaza melodiile.

Legat de benchmark-uri, a fost suficient sa rulez AnTuTu unde a reusit un scor de 31000 de puncte.

Am enumerat cateva functii. Va recomand sa urmariti review-ul video si acolo gasiti toate functiile telefonului. Review-ul are 32 de minute deci aveti ce sa urmariti.

Despre autonomie am fost foarte incantat. Bateria de 3200 mAh rezista cu brio o zi de utilizare fara mari batai de cap. Nu are un power saver ci doar o functie care iti limiteaza procesorul. E frectie la picior de lemn dupa parerea mea. Ecranul nu consuma foarte mult incat sa puna bateria in pericol si nu are senzori inutili care sa iti stoarca bateria.

La categoria si altele, GPS-ul functioneaza perfect. Localizarea este rapida si in timp real, fara lag sau crash-uri. Calitatea apelurilor este foarte buna. Ma auzeam bine si auzeam foarte tare in casca telefonului. Telefonele chinezesti au problema cu casca care se aude incet. Aici nu este cazul.

Din nou, recomand sa urmariti review-ul video pentru informatii suplimentare.

Conclzuie si disponibilitate

Am fost si sunt impresionat de acest telefon. Dupa testare a ramas in sediul Mobiletrend si l-am mai butonat si se misca la fel de bine. La pretul de 850 lei disponibil la Mobiletrend, telefonul este best buy. Ai parte de un ecran bun si culori naturale, camera de 13 MP care se descurca neasteptat de bine, procesor octa core si 2 GB de RAM, autonomie buna, sunet bun, interfata placuta si cu numeroase functii si chiar functie dual-SIM. Un coleg de la Mobiletrend a spus foarte serios ca si-ar da oricand S3-ul pe acest Redmi Note. Il gasiti si la eMAG dar cu 100 de lei mai scump.

Exit mobile version