http://youtu.be/CnYtWWDor2s
Din punct de vedere al design-ului acesta a fost refacut de la zero. S-a optat pentru o carcasa din aluminiu si magneziu la interior, iar pe exterior s-a optat pentru sticla Gorilla Glass 4 pe ambele fatete si aluminiu pe lateral. Butonul Home a ramas neschimbat, de asemenea si camera si senzorii de pe partea din spate. Bateria nu mai este inlaturibila deoarece s-a optat pentru un design unibody. Galaxy S6 masoara 143*71*6.8 mm si cantareste doar 138 de grame.
Ecranul lui S6 este de tip AMOLED si masoara 5.1 inch in diagonala. Rezolutia este de 1440 x 2560 pixeli (577 ppi), fiind cel mai dens de pe piata.
La interior s-a optat pentru un chipset propriu, lucru asteptat de foarte multa lume. Astfel ca Galaxy S6 are la bord o platforma Exynos 7420 realizata in procesul tehnologic de 14 nm FinFET, ce include procesor cu 8 nuclee in format big.LITTLE. Mai exact un modul quad core Cortex A53 la 1.5 GHz si un alt modul quad core Cortex A57 la 2.1 GHz. Platforma ruleaza pe 64 bits. GPU-ul este un Mali T760, memoria interna este de 32 de GB, 64 GB si chiar 128 de GB si dispune de tehnologia Flash Storage 2.0 vazuta si pe SSD-uri. Memoria RAM de 3 GB este DDR4, cu 80% mai rapida fata de cea DDR3. Dar nu are slot microSD!
http://youtu.be/raAoYFrIm0I
Camera foto nu a evoluat ca numar de MP insa a evoluat la partea de captura in lumina slaba. Astfel ca Galaxy S6 are o camera de 16 MP cu blit dual LED, stabilizare optica de imagine, deschidere f/1.9, pixeli cu 43% mai mari fata de camera de pe S5, fast tracking autofocus si un mod de pornire rapid in doar 0.7 secunde, camera fiind in permanenta in stand-by. Poate fi declansata apasand de doua ori pe butonul Home, iar in momentul in care treci pe modul de filmare pornirea va avea loc imediat ce telefonul simte o usoara trepidatie.
Camera dispune de mod HDR Live atat pe partea foto cat si pe video, filmeaza 4K la 30 fps, Full HD la 60 fps si HD la 120 fps. Camera frontala are 5 MP, filmeaza Full HD la 30 fps, suporta dual video call si HDR Auto.
Pe partea de conectiva Galaxy S6 ofera Wi-Fi 802.11 a/b/g/b/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, Hotspot, Bluetooth 4.1, GPS + GLONASS + Beidou, NFC, IrDA, nu are Radio FM, port microUSB 2.0, MHL 3, USB Host si incarcare Wireless (prin inductie).
Bateria are 2550 mAh, se incarca de doua ori mai repede decat cea de pe iPhone 6 (adica in aproximativ 30 de minute de la 0-100%) si in 10 minute de incarcare ofera o autonomie pret de 4 ore. Foarte interesat.
Ca sistem de operare ruleaza Android Lollipop 5.02 peste care s-a aplicat interfata TouchWizz redesenata. Un oficial Samsung a spus in timpul lansarii: „Gata cu lag-ul!” Sa speram ca asa este. De asemenea acest Galaxy S6 este cel mai sigur telefon din lume fiind aprobat de doua agentii guvernamentale din SUA. Cam suspicios…
Samsung Pay este o functie integrata in noile modele Samsung pentru a realiza plati oriunde in lume. Sau cel putin asta isi doreste Samsung. Oriunde se accepta cardul de credit sau debit sau plata prin NFC, Samsung Pay te va ajuta. Se va folosi de amprenta pentru a activa plata. Multe detalii nu au fost dezvaluite, dar in timp vom afla.
Dupa cum ati remarcat nu am pomenit nicaieri in articol de S6 Edge si asta pentru ca este absolut identic ca specificatii cu S6 normal, daca putem sa-l denumi asa. S6 Edge ofera un ecran usor curbat pe ambele laturi pentru diferite aplicatii, notificari si functii. Doar acest lucru il diferentiaza de Galaxy S6, si usor dimensiunile, de 142*70*7 mm si 132 de grame, plus bateria de 2600 mAh.
Ambele terminale vor fi disponibile in magazine de pe 10 aprilie la preturi inca necunoscute.