Site icon Arena IT

Samsung Gear Fit Review

Samsung Gear Fit 2

Cum va spuneam (video preview), am primit in teste, prin programul Orange Smartphone Tester, un Samsung Galaxy S5 si un smartwatch / bratara inteligenta – Samsung Gear Fit. Review-ul smartphone-ului vine maine, insa astazi va spun ce impresia mi-a lasat smartwatch-ul.

Cuprins:

  1. Ideea de baza
  2. Specificatii
  3. Design si ambalaj
  4. Ecran, functionalitati si aplicatii
  5. Autonomia bateriei
  6. Pret, disponibilitate si concluzie

Ideea de baza

„Moda” smartwatch-urilor abia incepe. Tehnologie exista, insa la nivel de experienta toti sunt la inceput. Samsung a vrut sa faca din Gear Fit un gadget atat pentru sportivi cat si pentru oamenii care-si doresc ceva nou. Totusi, dupa cum spune si numele, e o bratara mai mult pentru sportivi.

Specificatii

Design si ambalaj

Ambalaj. Clasic, ca la ultimele telefoane si gadgeturi Samsung, costruit din materiale reciclate si cu aspect de lemn.

Design. Initial design-ul smartwatch-ului mi-a placut, dupa care l-am pornit si am vazut ca se vede „pe invers”, nu mi-a mai prea placut, dupa care am vazut ca se poate intoarce imaginea si mi-a placut din nou. Arata bine, e un pic de geeks. E usor si pare bine construit, bratara se poate schimba cu alta, exista mai multe variante de culori: maro, albastru, verde, rosu si portocaliu. Sta bine pe mana si e destul de usor de inchis, probabil la fel de usor si de deschis… de catre altcineva.

Ecran, functionalitati si aplicatii

Ecran. Se vede foarte bine, extrem de clar, colorat si luminos. Eram foarte curios cum se vede pe afara, la lumina zilei. Va spun sincer, se vede bine! Mi-ar fi placut, insa, sa aiba luminozitate automata.

Functionalitati. Poate ar fi fost util sa aiba rotire automata a imaginii, in functie de pozitia mainii. In rest, bratara se trezeste cand te uiti la el, datorita giroscopului si, tot datorita lui, poate sa-ti numere pasii fara sa-l conectezi la un telefon. Daca datele-s adevarate, e interesant sa vezi cat umbli pe jos intr-o zi normala. In conditiile in care deplasarile prin oras le-am facut in mare cu masina, am facut ieri vreo 7000 de pasi si vreo 6 km. Poate ca e un pic cam mult.

Iti arata notificarile necitite de pe telefon, evident daca este conectat prin bluetooth la el, si vibreaza cand cineva te suna. Nu ai posibilitatea de a raspunde de pe el, doar de a respinge apelul sau a trimite un mesaj prestabilit. La fel si cu notificarile, pe care ti le arata si de la aplicatii gen GMail sau Twitter, le poti vedea dar nu poti face mare lucru cu ele.

Smartwatch-ul e compatibil cu mai multe telefoane si tablete din gama Galaxy, pentru detalii puteti consulta pagina oficiala a produsului.

Aplicatii. Acestea sunt mai mult pe partea de fitness. Vine cu pedometru, care functioneaza si fara conectare la telefon, dupa cum ziceam, cu heart rate monitor, la fel, vedeti o imagine mai sus, si cu aplicatia de fitness, care ofera aceleasi functii ca si S-Health, de pe Galaxy S4/S5, si functioneaza doar prin conectare la telefon. Pentru ca din telefon isi ia locatia GPS. Din pacate, am iesit la o tura prin padure cu bicicleta si am dat drumul la fitness iar telefonul nu a reusit sa trimita locatia GPS catre smartwatch, probabil din cauza ca era o zi foarte innorata. Totusi, in timpul antrenamentului iti afiseaza tot felul de statistici si iti poti seta obiective. Mai exista si o aplicatie care-ti monitorizeaza somnul.

Autonomia bateriei

Samsung spune ca bateria tine 3-4 zile daca-l folosesti zilnic, intens, si pana la 5 zile daca-l folosesti moderat spre deloc. Pe mine m-a tinut pe acolo, 4-5 zile. Au fost zile cand l-am folosit non-stop, pe mana pentru ora si pentru pedometru, si o zi sau doua cand a stat acasa. In mare, bateria tine bine si se incarca repede.

Pret, disponiblitate si concluzie

Se gaseste la 199 Euro la Orange. Ca si concluzie finala, este un gadget interesant, frumos construit, insa despre care nu pot sa spun ca m-a convins 100%.

Exit mobile version