V-am tot repetat aici că situația actuală ne forțează să regândim total felul în care lucrăm, în care interacționăm sau chiar felul în care trăim.
Așa că, în contextul în care tot mai mulți dintre noi suntem consemnați să muncim de la domiciliu, am crezut că este o bună idee să vă arăt cum puteți semna digital documente PDF. Nu toți avem acasă printer sau scanner și, chiar dacă avem, este mai bine să fim eco-friendly.
Așa că vă las filmulețul de mai jos drept exemplu:
Chiar zilele trecute primisem un formular de la autoritățile statului și m-am bucurat să văd că mi-au permis să îl trimit așa. Sper să vă fie de folos!
1. Adobe acrobat nu e prea ieftin
2. Daca iti creezi singur semnaturile si nu sunt aprobate de o entitate externa recunoascuta, eu zic ca e cam degeaba. Poti semna si in numele lui Iohanis.
Acrobat reader permite asta. Și ăla e free. Iar semnătură asta nu e echivalentul celei digitale de la bănci sau finanțe. Dar sa semnezi un act de la departamentul financiar sau HR de la tine de la lucru, sigur poți și așa.
La noi merge mai bine cu semnătură electronică, adică o poză după semnătura reală suprapusă ca „ștampilă” peste pdf. Oricum, însoțești pdf-ul cu un mesaj care certifică că vine de la tine pentru că doar tu îți cunoști parola de gmail, de exemplu. În felul ăsta eviți și comentariile de genul că „poți semna și în numele lui Iohannis” și poți să semnezi și contracte, procese verbale sau proforme fără să se supere nimeni. Sigur însă că o semnătură electronică digitală adevărată ar fi de preferat, însă aici discutăm doar de o comparație între un identificator digital fără valoare juridică și o poză la fel de lipsită de valoare.
Eu folosesc destul de des chestia asta si de ceva timp. Functioneaza!
Induceti oamenii in eroare grav de tot! Asta e o semnatura digitala cu un certificat self-signed si nu are niciun fel de valoare.
Nici nu am zis ca e cu valoare legala! Era vorba sa o poti folosi in pandemie, lucru experimentat de mine.