De multe ori insa, utilizatorii neglijeaza aspectul securitatii wireless, fapt ce duce la aparitia asa-numitelor „hot-spots”. Un hot-spot poate fi localizat destul de simplu, mai ales in zonele puternic urbanizate / dezvoltate. De multe ori, atacatorul se poate conecta ilicit la reteua wireless datorita proastelor protocoale de securitate, indiferent daca acesta are sau nu drepturile necesare sa acceseze resursa respectiva.
De o astfel de vulnerabilitate a profitat si un adolescent din Singapore, care a utilizat cenexiunea wireless a vecinului sau. Drept urmare, acesta a fost judecat sub auspiciile „Computer Misuse Act” si condamnat la 3 ani de inchisoare. Avand in vedere ca este minor, pedeapsa sa a fost comutata la detentie intr-un centru de reeducare juvenila.
Pentru a nu preveni astfel de incidente, e bine ca orice utilizator de wireless sa-si configureze temeinic firewallul, astfel incat sa accepte doar conexiuni avizate. Spre exemplu, in cazul in care este vorba de un router wireless, e bine ca acesta sa fie configurat astfel incat: sa accepte conexiuni bazandu-se pe MAC-ul calculatoarelor din retea si sa limiteze numarul de conexiuni, la numarul calculatoare din reteaua respectiva. De asemenea este bine ca securitatea sa fie implementata temeinic si la nivel de client.