Steve Jobs, fondatorul si fostul CEO Apple, a trecut in nefiinta la varsta de 56 de ani. Acesta a fost depistat cu cancer de pancreas in 2004 si a suferit un transplant hepatic in 2009. Totusi, starea lui de sanatate nu s-a imbunatit si de aceea a fost nevoit sa demisioneze de la sefia companiei. Ieri, 5 octombrie 2011, Steve Jobs a murit.
Putem spune ca Steve Jobs a creat Apple de doua ori. Prima data, in 1976, perioada in care a inventat Macintosh-ul (primul PC care s-a bucurat de succes). Si a doua oara, in 1996, cand s-a intors la compania din care, printr-un concurs de imprejurari, fusese izgonit in 1985. Si in a doua sa domnie a reusit sa faca din Apple cea de-a doua companie ca valoare din lume, gratie unui marketing agresiv si a produselor de succes.
Acestea, intre care iPod, iPhone, iPad, iTunes, iMac, au creat noi segmente de piata si au fost deschizatoare de drumuri, inspirand un numar impresionand de alti producatori. Mai jos aveti mesajul celor de la Apple in memoria lui Jobs:
Compania a pregatit chiar si o pagina dedicata omagierii lui, de acolo este luat si mesajul. Iar prima pagina a Apple.com arata ca mai jos. RIP Steve Jobs.
Pe cat de antipatici mi se par majoritatea fanilor Apple, pe cat de necinstite mi-au parut practicile de marketing ale firmei, pe atat de mult l-am stimat pe Steve Jobs. O filosofie de viata si o cariera de tot respectul. Dumnezeu sa-l odihneasca!
Steve Jobs ne-a dat tuturor o lectie de viata. Anume spre aceste principii si valori ar trebui sa tindem fiecare din noi. A fost un OM, a ramas un GENIU. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!
Toţi cei ce suntem cu „Dumnezeu să-l odihnească în pace!” susţinem implicit că nu a trecut „în nefiinţă”. E un clişeu de limbaj ateu şi greu scăpăm de el. A trecut dincolo: că într-un rai Mac sau într-un iad Microsoft 😉 e deja dezbatere tehno-teologică.
Steve Jobs a fost un creator in lumea IT. Pacat ca oamenii cu o asemenea capacitate, dispar prea repede. A lasat in urma lui un intreg univers de tehnologie. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!
Un om cu o viziune extraordinara ce a gasit metode de impunere a ei, pacat ca a fost cam restrictiva.
Sa-i fie tarana usoara!
in opera nu mai apar comentariile de cateva zile!
raiul nu exista, de-asta nu se ingramadeste nimeni spre el. nici ca ar respecta pe bune normele religioase.
credinciosii sunt cei mai dubiosi oameni de pe planeta, de-asta suntem la un pas de disparitie oricand.
cat despre apple, sper sa dispara acum, sa se duca in rai cum ar zice un credincios.:)
Raducule, muream, treceam „dincolo”, si-mi inchipuiam ca raman tot intru Fiinta, (citeste Dumnezeu) de-a lungul unei eternitatii in care sa am tot timpul sa-mi odihnesc sufletelul obosit de atatea grele incercari pamantesti. Noroc ca ai venit tu, m-ai prins cu cliseul ateu – zici tu, si m-ai trimis direct in iad. Ori poate ajung dincolo in rai daca ma pun bine cu popa. Esti cumva fiu de popa de la tara? Ca prea le-ai zis ca unul dintre ei.
Conform teoriei conspiraţiei, am putea spune că e cel puţin chestionabilă data morţii, a 2-a zi după lansarea iPhone 4S! Ce se întâmpa dacă murea cu o zi înainte?
Altfel, ca să citez un prieten: ”Un geniu in bisnita care a marcat lumea. RIP”
Daca tot nu sunteti de acord cu exprimarea „a trecut dincolo”, nu inteleg de ce mai spuneti Dumnezeu sa-l ierte. Nu inteleg de ce a fi impotriva Bisericii este ceva normal si nici cum ar putea aceasta sa distruga o societate oricum bolnava si egocentrica care se duce singura de rapa. Cat despre rai si iad, cred ca este inutil sa va dati cu parerea odata ce nu nu le luati in serios. Exagerand putin, putem spune ca daca Steve Jobs sau oricare alt vizionar ar fi fost luat in ras atunci cand a venit cu ideile sale inovatoare, cred ca am fi ramas tot in epoca de piatra. Pentru cei care nu cred in rai si iad, ar fi indicat sa stea cateva clipe la capataiul unui muribund si sa mediteze la sensul vietii.
Anonim, inteleg ca tu esti credincios (dreptul tau, nu incerc sa te convertesc), si in acelasi timp incerci sa spui ca necredinciosii, prin lipsa lor de viziune, ignora geniile. Atunci probabil nu ai auzit de Evul Mediu, perioada in istoria omenirii (mai bine de 1000 de ani), in care biserica cea draga numea vrajitor si omora pe oricine se ridica deasupra maselor din punct de vedere intelectual si tehnologic. Si daca nu ar fi fost biserica, acum exploram colturile galaxiei probabil…
@ Anonim
Marturisesc ca daca e ca eu sa „cred” in ceva, si-n lipsa certitudinilor, acela numai Dumnezeu-Fiinta poate fi. Il mai marturisesc pe Isus ca fiind Calea, Adevarul si Viata, Logos intrupat. Tot un act de credinta e si asta. Si primele comunitati crestine ce au trait sub directa influenta a apostolilor sunt pilduitoare pt mine.
Dar de aici si pana la a crede toate fantasmagoriile tuturor infierbantatilor mai mult sau mai putin agreati de biserica, pana la a ajunge sa interpretez niste metafore evidente din Biblie(daca sunt macar acolo prezente) drept niste descrieri concrete, si-apoi sa-mi exercit credinta in cel mai habotnic, ingust si gresit fel cu putinta, e cale lunga si nu vreau s-o strabat. Nu din necredinta, ci tocmai dimpotriva, din credinta!
Biserica a făcut mult rău în trecut! Inchiziţia şi Cruciadele sunt 2 exemple concludente! Eu unul cred în Dumnezeu ca entitate superioară omului dar nu cred în Biserică! Nu cred că avem nevoie de intermediari între noi şi El! Şi ce mai cred e că fanatismul în orice domeniu e nociv, fie că e religios sau ştiinţific! 😉 Puţin echilibru şi înţelegere sunt necesare ambelor tabere!
Bine ca s-a dus intr-un sfarsit moare MAC-ul.
(vedem)
cat despre el ca persoana ? ce pot sa zic . nu il cunosc asa ca „Dumnezeu sa il odihneasca” nu merge ca nui frate cu mama.
Riddance!
care dumnezeu? cine e el? cine l-a facut pe el? de ce e „nevoie” de el?
in mintea omului nu poate exista cineva care s-a inventat singur. nici dumnezeu, nici univers. nu exista nici inceput si nici sfarsit al universului in mintea unui om. doar noi murim.
daca ar exista viata de apoi, ar insemna ca viata asta e un „joc de pc”, un test, deci o bataie de joc dupa mine.
dar, si in acea „viata de dincolo”, intrebarile raman valabile, de cand exista ea si de ce.
ciudat ca datorita unuia care colora pcuri(asa il stiu eu decand am auzit de apple, adica dupa 2000) am ajuns sa vorbim de sensul vietii. :))