Site icon Arena IT

TP-Link HS110 review: priza inteligenta controlabila prin internet

Cred ca urmatoarea tehnologie in care se vor baga foarte multi bani pentru dezvoltare e cea a caselor inteligente sau orice legat de IoT (Internet of Things). De aceea in ultima perioada am testat tot felul de gadget-uri controlabile prin internet care-ti fac casa mai inteligenta. Astazi avem niste prize inteligente controlabile prin internet, de la TP-Link. 

TP-Link HS110 este o priza pe care o poti controla de la distanta, fie ca e vorba de Wi-Fi-ul de acasa sau prin 3G/4G de oriunde din lume. Am primit doua in teste si le-am pus la lucru. Sa vedem ce concluzii am tras.

Citeste si urmatoarele review-uri: Broadlink RM Mini3: iti porneste AC-ul prin internetSALUS IT500: termostat controlabil prin internet

Specificatii. Pentru lista completa de specificatii va recomand sa consultati pagina oficiala. Totusi, eu vreau sa va spun ca prizele inteligente functioneaza intre 0 si 40 de grade, sunt controlabile prin Wi-Fi 2.4 GHz si pot suporta o sarcina maxima de 16A sau o putere maxima de 3.68 KW. Cu alte cuvinte, teoretic prin 2 prize din astea poti sa treci toata casa. Nu recomand neaparat asta, dar e o idee.

Design si ambalaj. O priza TP-Link HS110 arata destul de bine si nu e foarte mare. In cutie nu gasesti mare lucru, doar niste manuale si priza in sine, plus un mic ghid care iti este suficient pentru a seta prizele.

 

Instalare si configurare. Dupa ce am scos fiecare priza din cutie am instalat aplicatia „Kasa” pentru Android, de la TPLink. O gasiti si pentru iOS sau Amazon Echo. Dupa care mi-am facut un cont (care se pare ca nu ma ajuta cu mare lucru in acest caz – e util daca ai si camere de supraveghere de la TPLink, sa le poti urmari din browser), am selectat tipul dispozitivului pe care-l vreau adaugat in aplicatie si de aici aplicatia a facut tot.

S-a deconectat de la WiFi-ul de acasa si in cativa pasi simpli am configurat priza.La ultimul pas i-am furnizat prizei parola de la WiFi-ul de acasa, ca pe viitor sa se poata conecta singura. Asta-i tot. O parte din pasi ii vedeti mai jos.

Si cam atat. Dupa acesti pasi poti intra pe fiecare priza in parte si o poti controla. Poti vedea cat consuma, o poti opri sau porni sau poti face lucruri mai complexe. Poti seta evenimente (care sa porneasca sau sa opreasca priza), mod de vacanta sau timer.

Utilitate. Probabil ca va intrebati care ar fi utilitatea unei astfel de prize. Pai poti, practic, sa dai drumul oricarui dispozitiv care se alimenteaza de la priza si care porneste odata cu primirea curentului. Aici intra: becuri, sistem de irigatii, purificator de aer, incalzitoare sau altele.

O alta parte utila a prizelor HS110 este data de monitorizarea consumului de curent. Poti afla cat consuma mai multe dispozitive la un loc (pentru ca poti alimenta un prelungitor intreg prin el) sau fiecare in parte. A fost interesant sa aflu exact cat consuma aparatul de aer conditiona la putere maxima sau in idle (doar cu ventilator) sau cat consuma un laptop cu procesor i7 in idle sau cu procesorul 100%. 🙂 Aveti mai jos niste screenshot-uri.

Eu sunt in cautarea unei solutii de pornit-oprit un sistem de convectoare electrice de la distanta. Prizele de la TP-Link ar putea fi o alternativ buna.

Concluzie si disponiblitate. Priza inteligenta TP-Link HS110 poate fi o solutie buna de automatizare pentru diferite lucruri. Cum ziceam, eu s-ar putea sa o folosesc pentru pornirea incalzirii. O astfel de priza costa in jur de 190 de lei la eMAG.

Exit mobile version