Ei s-au jucat cu un X3 710 (deci nu un Black Edition) si o placa de baza Biostar TA790GX (chipset 790GX). Si in mod neasteptat, nu au gasit nici un impediment in a trezi nucleul adormit, acesta nefiind blocat in vre-un mod durabil.
Tot ce a fost nevoie a fost sa intre in bios, si sa treaca ACC-ul (Advanced Clock Calibration) pe valoarea Auto. Si gata. Toate cele patru nuclee componente au fost recunoscute, atat de bios cat si de toate programele de diagnostic, si folosite la valoarea nominala.
Si teoretic aceasta modare ar fi posibila pe orice placa de baza 790GX. Aceste rezultate ar trebui insa verificate si de alte site-uri de profil, pentru a inlatura orice suspiciune si pentru a declara procesoarele Phenom II X3 cea mai buna afacere de pe piata.
Totusi trebuie avut in vedere ca, chiar daca aceasta relatare este intru totul adevarata, nu toate X3-urile se vor preta la modare. Pentru a realiza un CPU X3 AMD fie va dezactiva un nucleu perfect functional pentru a face fata cererii crescute, fie va folosi un X4 cu unul dintre nuclee defect si prin urmare dezafectat.