In ziua de astazi daca ai o firma, fie ea si cea mai mica, ai nevoie de un website, macar de prezentare. Mai mult, website-ul a inceput sa devina cartea de vizita chiar si pentru persoane fizice, care vor sa-si prezinte abilitatile, calitatile si experienta. Insa ce folos daca nu te adaptezi vremurilor?
Mai precis, internetul este accesat astazi de pe zeci de feluri de dispozitive, de la smartphone-uri la tablete, PC-uri sau laptop-uri. Toate cu rezolutii diferite, ecrane mai mici sau mai mari si sisteme de operare diferite.
De aceea, sa ai un site adaptat internetului de astazi e un pic mai complicat, dar nu mult. Trebuie sa se muleze pe diferite rezolutii sau sisteme de operare, asta inseamna sa fie cross-device sau responsive.
Sa-ti faci singur un design responsive nu e extrem de greu, dar nu e nici cea mai simpla treaba, asa ca poti apela la template-uri gratuite pe care le poti modifica dupa bunul tau plac, personalizandu-le pentru profilul tau sau afacerea pe care o conduci.
uCoz este un serviciu integrat gratuit de creare si gazduire a site-urilor lansat in 2005, cu posibilitate de plata pentru conturile premium, care ofera de cateva zile si 28 de template-uri reponsive, numarul acestora urmand sa creasca periodic. In plus, platforma este complet disponibila cu suport tehnic in limba romana, ceea ce face procesul de dezvoltare al website-ului mult mai facil atat pentru webmasterii incepatori cat si pentru avansati.
Va invitam sa va inscrieti, sa va faceti un site personal sau pentru firma, si sa testati noile design-uri facute sa mearga la fel de bine pe orice dispozitiv cu acces la internet.
1. Da’ sa dai la un baiat 300 de lei sa-ti faca un site, ce s-a intamplat cu asta?
2. Nu cred ca site-ul vine cu domeniul sau. Ce firma serioasa e luata in considerare daca are adresa GigelFirmaTare.ucoz.ce_extensie_are?
2a. Ce firma e considerata serioasa daca isi face site-ul pe genul asta de platforme? Poate pentru necunoscatori. Care mai dau si ei o tura pe net. Dar ma indoiesc ca daca esti Web Developer si iti faci o pagina pe la ei, o sa te ajute sa iti gasesti un job mai bun.
3. De fapt, cui se adreseaza serviciul asta?
1. Se poate în continuare apela la serviciile unui dezvoltator avansat pentru a-ți personaliza website-ul și obține rezultate excelente, mai ales ca uCoz oferă acces complet la HTML5/CSS3, poți utiliza JavaScript, Php
2. Vine cu subdomeniu dar poți să atașezi GRATUIT orice domeniu propriu dorești: com, net, org, eu, ro, etc și creea până la 50 de subdomenii.
2a. Multe firme au website-uri pe platforma uCoz. Iată niște exemple (dezvoltate de web-developeri):
http://www.culei.eu, http://www.e-dp.ro/, http://transportwest.com/, http://www.fabricademargele.ro, http://andra-fitness.com/, samd, samd
3. Tuturor celor care doresc să creeze proiecte web, indiferent de nivelul cunoștințelor acestora. Sfatul e să testezi un serviciu/produs, etc și după să-l judeci, altfel se pierde din vedere esențialul.
Da, uitandu-ma peste codul mark-up al paginilor m-am cam lamurit.
Apropo, content-ul de pe andra-fitness punct com se vede in… dreapta (Chrome). Daca asta e o alegere de design al proprietarului… ciudat.
Atenţie la titlu. „Cross-device” şi „responsive” sunt caracteristici care merg mână în mână, dar nu-s unul şi-acelaşi lucru.
În timp ce „cross-device” e abilitatea unei aplicaţii web de a funcţiona corect pe dispozitive (şi browsere) diferite (PC, tablete, telefoane etc), „responsive” e abilitatea aplicaţiilor web de a se ajusta automat şi imediat pe diverse rezoluţii, ca să asigure cea mai bună experienţă de utilizare posibilă în condiţiile date.
Nicu, într-adevar o observație subtilă. Termenul exact la care se referea titlul e exclusiv noțiunea de Responsive.
In 2011-2012 Joomla se lauda cu 2.6 % din piata, nu sunt sigur dar wordpress cred ca ajunge undeva intre 5-10% insa despre ucoz nu stiu ce sa zic, l-am folosit candva insa am trecut rapid la joomla pe urma wordpress, deci nu prea vad mare chestie cand e vorba de ucoz…
Well, ar fi util să ne spui de ce ai trecut de la ucoz la joomla?
Referitor la ucoz, acesta este singurul site builder care oferă gratuit și înglobeaza în același loc cms, găzduire, trafic nelimitat, control complet prin HTML5/CSS3, acces FTP și posibilitatea de a-ți atașa domeniul propriu site-ului creat, chiar dacă ai un cont gratuit!
@Red – e afisat corect. Asa a ales respectivul sa il faca.
Asta este si una din probleme in cazul utilizarii acestor servicii.
In afara de transportwest.com si culei.eu, restul arata penibil.
Exact genul de site pe care daca intru, inchid imediat tabul.