YouTube a făcut pași în direcția transformării sale într-un serviciu de streaming în ultimii ani, deși procesul nu a fost unul lipsit de provocări.
Un nou raport publicat de The Information arată că platforma a încercat să integreze conținut de la terți încă din 2022. Ideea era similară cu ceea ce face Amazon, care permite utilizatorilor să se aboneze la servicii precum Starz și Showtime direct prin aplicația sa. În cazul YouTube, utilizatorii ar fi avut posibilitatea să se aboneze la servicii precum Paramount Plus și Max direct din aplicația YouTube de pe televizor. Totuși, compania s-a confruntat cu dificultăți în integrarea conținutului plătit alături de videoclipurile gratuite care alcătuiesc feed-ul personalizat și abonamentele la creatori.
Deși utilizatorii pot în continuare să se aboneze la aceste servicii prin secțiunea „Filme și TV”, raportul indică faptul că puțini le caută acolo, motiv pentru care YouTube a oprit adăugarea de noi servicii în așteptarea unei soluții mai eficiente.
Cu peste un miliard de ore de conținut urmărite prin aplicația sa de TV, YouTube pregătește o reproiectare majoră pentru a remedia problema integrării conținutului plătit. Se pare că noul design ar face ca aplicația să semene mai mult cu Netflix sau Disney Plus, organizând conținutul în rânduri tematice. Serviciile plătite ar avea propria lor secțiune sub eticheta „Primetime Channels”, care există deja.
Indiferent de modelul de afaceri sau de tipul de conținut, totul se va regăsi pe YouTube, a declarat Kurt Wilms, director senior de management al produsului, pentru The Information.
În plus, redesignul ar putea aduce și schimbări semnificative în modul în care creatorii de conținut își organizează bibliotecile. Aceștia ar putea structura videoclipurile sub formă de pagini dedicate pentru show-uri, cu episoade și sezoane, facilitând astfel navigarea utilizatorilor. În prezent, conținutul este organizat prin liste de redare, care nu sunt întotdeauna intuitive.
Viziunea noastră este ca, atunci când accesați aplicația noastră TV pentru a căuta un show, să nu mai conteze dacă acel show provine dintr-un canal Primetime sau de la un creator de conținut, a adăugat Wilms.
Noua interfață, care ar putea îmbunătăți experiența utilizatorilor și ușura accesul la conținut diversificat, este așteptată să fie lansată în următoarele luni.
Eu le-as propune sa lase AI-ul sa le gandeasca si strategia si sa si efectueze modificarile. Ca si asa il lauda la infinit.