Programul Casa Verde AFM a inceput ieri, 10 septembrie, la ora 10 fix, cand aplicatia fotovoltaice.afm.ro a fost pornita. Intre timp, insa, aceasta s-a oprit.
Ieri la ora 16:30 aplicatia a fost inchisa iar pana la momentul scrierii acestui articol aplicatia n-a mai pornit. Motivul invocat pentru inchidere este urmatorul:
Pentru efectuarea unor analize asupra modului de functionare a inscrierii persoanelor fizice in cadrul Programului denumit generic CASA VERDE FOTOVOLTAICE, aplicatia informatica nu va fi disponibila incepand din data de 10 septembrie, ora 16.30. Accesul in aplicatie, pentru inscrierea persoanelor fizice in Program, se va relua in cel mai scurt timp, dupa finalizarea analizelor efectuate.
afm.ro
Chiar la 16:27 am reusit sa fac o captura de ecran tabelului cu statistici iar acestea stateau in felul urmator:

Fonduri mai sunt in multe dintre zone, deci daca dupa repornirea aplicatiei fondurile sunt epuizate atunci macar avem aceasta poza.
In alta ordine de idei, am contactat absolut toti instalatorii validati si am pus la punct o mica (din pacate) lista cu instalatori care NU cer avans si respecta programul.
UPDATE: nu se stie cand se reia programul.
Fii atent aici.
nu prea comentez pe blog desi il urmaresc cu sufletul la gura dar acum tre sa scriu.
nu prea se merita treaba asta cu statul sa iti zic si de ce.
statul iti da 20000 lei AKA aprox 4200 EURO. dar tot ei zic ca de fapt costurile sunt mai mari. se „recomanda” un pret de 23000 lei (ca cica atat ar costa),daaaaaaaar aici la noi in CLuuuuuujj de fapt repturile sunt mult mai mari (iti baga ei pe gat tot felul de dume)
costurile reale, luate de la un instalator serios, peste care am dat din gresala, si care vinde la greu energie la electrica.
deci comparativ la un sistem de 3kw.
– 10 panouri monocristaline de 305 w – 6000 lei (600 lei buc) aprox 1250 euro
– invertor fronius de 3kw – maxim maxim 1000 euro
– cabluri + protectii – 2-300 euro
– structura panouri 300 euro
– manopera 500 euro
Rezulta un total aprox de 2700 euro + 500 euro manopera daca nu vrei sa le montezi tu. (ca e totul plug & play)
ramane o necunoscuta numita acumulatori, pe care tu o vei decide in functie de cat vrei sa stochezi versus cat vrei sa vinzi la electrica. Costul acumulatorilor este (rombat special pentru panouri solare de exemplu) de 900 lei buc. deci mai adaugi costuri de 500-1000 euro.
Totul fiind ceritficat te duci si rezolvi treaba cu vanzarea de energie catre electrica (alt taraboi)
deci, costul real ar fi cam de 4000 de euro ce e peste, e teapa. si le pot avea maine.
am vrut sa ma inscriu si inca vreau, dar stau bine sa ma gandesc ;
– trebuie sa ma inscriu (greu, dar asta e)
– trebuie sa astept (no, asta e)
– statul imi da 4200
– eu mai tre sa pun minim 1000-2000 euro suplimentar.
– sunt la mana statului si la mana furnizorului.
No ce sa fac?
cred ca e un nou prgram bun, implementat prost.
Eu m-am scris. Si Cristian, vedem, va tinem la curent.
Vezi ca ai uitat de TVA, profit, Cheltuieli indirecte, utilaje PRB, transport, punere în funcțiune, documentație. Daca crezi ca astea le primesti gratis undeva……. mult noroc. Ai luat preturi de la vânzători de materiale, firma care instalează din ce crezi ca traieste ? Donații sau cutia milei ? Sa faca toate astea gratis? Ba sa mai si finanțeze 20.000 lei ? Pe ce planeta trăiți?
Dacă te mai gândești o să rămâi pe dinafară Acest sistem este on-grid,adică fără acumulatori și nu așa cum spui tu!
Varianta prin CEZ Vânzare a încercat-o cineva ? Pare mai simpla cu acte-aprobari-montare. https://www.cezinfo.ro/fotovoltaice?fbclid=IwAR1Qi0ddLRJeZdo5frEXRx9p4Z9a2vOQm8O5B79lzhGM-L-tz4NoPXZCJuM#kontakt
Vedeti ca programul este doar pentru sisteme on grid, fara stocare de energie. Un sistem fotovoltaic on grid (sau sistemul fotovoltaic legat la retea) produce energie electrica cu ajutorul panourilor fotovoltaice.
O parte din energia produsa este consumata direct iar cealalta parte este injectata in retea pentru a fi recuperata noaptea sistemul fotovoltaic permite, astfel, o reducere a facturii de electricitate de pana la 100 %.
Unde scrie ca e on-grid, adica nu pot sa adaug ceva la sistem ca sa fie si off-grid pe cheltuiala mea ?
Caută AFM.ro și citește, ce naiba.
„efectuarea unor analize asupra modului de functionare a inscrierii persoanelor fizice” = FRAUDĂ.
Ce procent de înscriere are Reg.Sud-Vest Oltenia față de celelalte zone?
Cea mai bogată zonă din țară.
Poti sa adaugi baterii pe cheltuiala ta.
Darius, unde scrie ca poti sa adaugi baterii pe cheltuiala ta?
Darius degeaba incerci sa fii convingator ca nu esti real ,am studiat si eu problema si nu ai dreptate ,sistemul asta a fost bine gandit si nu in avantajul nostru de consumatori .Ramanem sclavii supravegheati de cei ce nu ofera nimic gratis ,decat dau informatii incomplete .