Nanotuburile de carbon sunt un material minune. De cand au fost inventate, isi gasesc tot mai multe aplicatii, care mai de care mai imposibile si mai neasteptate. Acum, cercetatori de la Universitatea din Tel Aviv au realizat o serie de nanotuburi pe baza de peptide, care cresc ca o pajiste, si ating lungimi de aproximativ 100 de nanometri.
Deci, in primul rand, noile nanotuburi de carbon sunt extrem de ieftine de obtinut. Dar au si cateva proprietati speciale si foarte dorite: resping praful, si nici apa nu le place prea tare. Si aplicate pe geamuri, pe panouri solare, le-ar tine curate, uscate, la randament maxim. De exemplu, la cladirile tip zgarie nori, spalatul geamurilor este un proces ce dureaza tot anul. Cand termina, o iau de la capat.
Cel mai mult aceste noi nanotuburi imi aduc aminte de conceptul Morph, prezentat de Nokia la inceputul anului trecut. Ca multe astfel de inventii, cercetatorii au descoperit acest timp de nanotuburi in mod intamplator, in timp ce incercau fabricarea unui medicament pentru Alzheimer.
Or sa lase curatatorii cladirilor tip zgarie nori someri:(
se pare ca viitorul sta in nanotuburile de carbon…
excelent 🙂
cand apare in magazine?
Mai avem ani buni pana atunci…