Poate vă mai aduceți aminte că în decembrie, cu ajutorul partenerilor noștri, am organizat o serie de concursuri, cu premii specifice tipului de blog care suntem. 🙂
Marele câștigător a fost Pepi, cel care a pus mâna pe vivo v21, marele premiu. Iar pentru că am corespondat puțin cu el pe mail, pentru a verifica momentul în care îi și ajunge curierul acasă, i-am propus să scrie el un mic review, unul altfel față de cel scris de mine. Prin urmare, vă las mai jos pozele și textul lui. 🙂
Această recenzie Vivo V21 5G se adresează celor care își doresc un telefon ieftin, dar care vor să arate ca unul mai scump (în special cel cu spate Sunset Dazzle).
Vivo este un producător de smartphone-uri din China, cu unele dintre cele mai bune telefoane pe care le puteți cumpăra, dar se păstreaza în partea mai ieftină a pieței. În această recenzie Vivo V21 5G îmi voi spune parearea despre el șsi cât de bine funcționează în fiecare zi.
Primul contact cu telefonul a fost introducerea cartelelor SIM (2), operatie greoaie deoarece eu sunt învățat cu cele gen una langa alta, iar acestea sunt spate la spate și pozitionate la 90 de grade una fațăa de cealaltăa. Introducerea SIM-urilor astfel poziționate cere răbdare și atenție sporită, deoarece nu stau fixate tot timpul în momentul introducerii lor.
Vivo V21 5G este un telefon ieftin (de sarbatori a fost și la 1650 RON). Designul de pe spate face ca acest telefon să pară mult mai scump decât este în realitate (nu m-am prins daca este sticlă sau plastic pe spate), dar își schimbă culoarea pe măsură ce prinde lumina. Modulul pătrat al camerei iese ușor în afară, dar nu suficient pentru a deveni enervant când îl folosiți plat pe masă dar miscarea de tangaj apare chiar si cu husa pusă (cea transparentă, ce vine în pachet). Pe față ecranul este întrerupt doar de o crestătură a camerei în formă de lacrimă – pentru mine pare cam mare, mai bine una punch hole –, iar ramele ecranului sunt puțin cam groase.
Nu numai că V21 arată grozav, dar se simte și plăcut în mână, datorită construcției subțiri și ușoare (cântărește 176g). Ceea ce pentru mine a fost deranjant este faptul că butonul de power este cam la jumătatea lateralei și am avut cazuri, până m-am obișnuit, în care l-am apăsat accidental, închizând apelurile în desfășurare (cu telefonul la ureche). Construcția ramei este destul de solidă, butonul de pornire fiind bine definit (chiar și cu husa care-l acoperă) pentru a-l găsi mai bine. Se poate ajunge la toate butoanele cu o singură mână, lucru nu foarte comun în zilele noastre la telefoanele mobile de peste șase inci. Am găsit doar un difuzor în partea de jos a dispozitivului, cu putere acceptabilă și cu o calitate bună, dar evitati să-l dati la maxim, că veți pierde calitatea sunetului.
Pentru a debloca telefonul, aveți posibilitatea de a alege între parolă, recunoaștere facială sau senzorul de amprentă din afișaj. Este prima oară când am ocazia să folosesc amprenta de sub ecran și pot spune că pare a reacționa mai încet decât cea de pe spate de la vechiul Motorola, dar poate încă nu m-am obișnuit.
Ecranul AMOLED FHD+ de 6,44 inchi cu o rezoluție de 2404 x 1080p și este clar, luminos, cu culori vii, probabil datorită suportului HDR10+; oricum în soare puternic suferă ca oricare altul. Rata de reîmprospătare de 90 Hz nu a facut “minuni” cum spune o gramada de lume; sincer pot trăi și fără ea. Pentru a economi și durata de viață a bateriei, rata de reîmprospătare este implicită la 60 Hz și se va ajusta automat în funcție de ceea ce utilizați telefonul la un moment dat (se poate seta 60, 90 sau în modul automat).
Sistemul de cameră principală este format dintr-o cameră principală de 64 MP, un obiectiv cu unghi larg de 8 MP și o cameră super macro de 2 MP. Veți primi și o cameră frontală OIS de 44 MP. Deși sunt fotografii clare, acestea ar putea părea puțin plictisitoare uneori și nu te apropii de nivelul de detaliu ca de la un kit mai scump, trebuie sa ai rabdare, iar eu încă mai am probleme în a face poze cu macro.
Aplicația de cameră Vivo nu este foarte intuitivă, deși funcționează rapid. De exemplu, pentru a activa unghiul ultra larg, nu o putem face făcând clic pe pictograma clasică 1X pentru a o face să treacă la 5X, dar trebuie să căutăm pictograma mică de „lentilă” și să o schimbăm de acolo. De asemenea, se chinuie să echilibreze zonele contrastante ale fotografiei, mai ales într-o zi mai înnorate. Cu modul noapte se câștigă mult în luminozitate, așa că îl recomand să îl activați ori de câte ori este posibil. V21 nu pare sa exceleze nici la selfie-uri. Nu sunt eu obsedat de selfie, dar când se fac poze la interior, captează bine culorile, contrastul cu mari detalii, când dai cu cele doua blitz-uri frontale detaliile se înmultesc dar culorile trec în planul secund cam șterse, reci. Diferența dintre fotografierea în mod cu blitz și fotografierea în modul de noapte nu este mare, așa că ajunge să fie mai confortabil să activați modul de noapte (acestea luminează mai mult decât poate apărea în fotografii) și nu estompează ce este în fundal. Oricum cred ca este una dintre cele mai bune camere frontale pe care le puteți obține la un telefon atât de ieftin.
Procesorul lui V21 este un MediaTek Dimensity 800U cu 8 GB RAM și 128 GB spațiu de stocare. Acestea sunt foarte multe specificații medii, așa că vă puteți aștepta doar la performanțe medii aici. Majoritatea oamenilor nu vor avea probleme în îndeplinirea sarcinilor zilnice, cum ar fi navigarea pe web, Youtube sau vizionare filme pe Neflix dar nu va fi atât de bun pentru jocurile mobile grele, de exemplu. Indiferent ce am rulat pe telefon și indiferent de aplicațiile deschise acesta nu s-a încins ceea ce este remarcabil la cat de subțire este.
Bateria de 4.000 mAh a acestui telefon vă va ține cu siguranță toată ziua, fără a fi nevoie să fie conectat. Când am rulat un videoclip de pe Youtube cu luminozitate maximă timp de o oră, nivelul bateriei a scăzut cu cca 9%, iar un film pe Neflix de 1.45 ore cu setari ecran la luminozitate 50% a consumat cca 11%, ceea ce sugerează că ați putea utiliza telefonul non-stop timp de cca 10 ore înainte de a se epuiza. Pentru mine este suficient de bun. Încărcarea merge tun pana la cca 85% și apoi se mai încetinește. Încărcarea rapidă este de 33 W și se încarcă în doar o oră.
Sistemul de operare Vivo nu se îndepărtează prea mult de Android-ul stock, deși primești tone de aplicații inutile preinstalate atunci când îl pornești pentru prima dată, așa că ar putea dura ceva timp să le parcurgi și să le ștergi pe toate pe cele care nu ai nevoie. Sunt multe opțiuni de personalizare, în special cele legate de gesturi.
Dacă doriți să cumpărați un telefon elegant, Vivo V21 5G bifează acest lucru, performanța medie și ea bună pentru un friendly user, cameră din spate satisfăcătoare, dar veți avea un ecran uimitor în interior și mai putin în exterior, o viață bună a bateriei și o cameră frontală ce poate impresiona persoanele interesate de acest lucru.
Dacă acest telefon este potrivit pentru dvs. sau nu, va depinde de ceea ce aveți nevoie de el. Jucătorii hard ar trebui să-l evite, dar dacă intenționați să parcurgeți rețelele sociale și să răspundeți la câteva mesaje text, rețele de socializare, atunci acest telefon își va face cu siguranță treaba.
Ar mai fi de adaugat ca nu am prins inca 5G cu el dar nu-i bai.
Foarte faină ideea acestui review. Mulțumim