Conform unei firme de anliza de piata activarile de Craciun pentru iOS si Android au culminat. Daca pana atunci se activau, impreuna, in jur de 1.5 milioane de dispozitve pe zi, in ziua de Craciun s-au activat 6.8 milioane. Cu 353% mai mult.
Mai mult, si aplicatiile s-au downloadat ceva de speriat. Cu 125 de procente mai mult, adica 242 de milioane de download-uri. In medie Google castiga 24 de centi pentru o aplicatie downloadata pe cand Apple castiga cu 300% mai mult.
Seful Android, Andy Rubin, a confirmat 3.7 milioane de activari in weekendul de Craciun. In mod normal are 700.000 de activari pe zi.
[Sursa: Fudzilla]
E un lucru firesc acest varf care se atinge in perioada sarbatorilor de iarna. Cred ca ar fi fost interesant de observat cum variaza numarul de activari pe parcursul lunii decembrie comparativ cu ianuarie.
Salutare. Eu vă înțeleg că vă este lene să scrieți cu diacritice, dar măcar scrieți în limba română: downloadat = descărcat, download-uri = descărcări, etc și alte cuvinte care au echivalent în limba română.
O zi bună!
Daca nu te superi @Daniel , traim intr-o era in care engleza predomina si sunt multi utilizatori carora le sare mai repede in ochi cuvantul „download” decat cuvantul „descarcare”. Scopul articolelor este informarea utilizatorilor , nu lectii de limba romana , respectiv diactritice sau tastaturi romanesti(cred ca sunt putini useri care au asa ceva). „Achievement-ul” fiind intelegerea articolului, cred ca Darius a reusit sa se faca inteles.
Paul, nu mă supăr, numai că nu îmi place „rom-engleza”, prefer să fie ori în română ori în engleză. Aici vin să citesc articole interesante în română.
De asemenea consider că orice critică sau atenționare contribuie la dezvoltarea personală a fiecăruia dintre noi, unii pot înțelege acest lucru, alții nu.
Legat de tastaturi, întradevăr sunt foarte puține tastaturi cu caractere românești pe ele, dar e atât de ușor să activezi limba română în orice sistem de operare încât nu pot să cred că cineva care dorește să srie corect nu găsește această opțiune.
Unele cuvinte pot fi inlocuite, e drept, cu omologul romanesc. Unele nu. Dar de scris cu diacritice nu e chiar asa usor. Sau cel putin (pentru mine) nu este asa de rapid. Pentru ca literele suplimentare au o alta aranjare, care ar trebui invatata. Si care schimba si pozitia unor alte litere si semne de punctuatie. Eu scriu fara sa ma uit, si ar iesi un dezastru. Prefer sa scriu de doua ori mai multe articole fara diacritice. Si cred ca site-ul are de castigat asa.