Pe 6 februarie s-a lansat oficial in Romania hibridul de la ASUS numit Padfone 2. Am fost la lansare, mi-a placut ce am vazut, m-am jucat cu noul Padfone si am reusit sa imi fac o scurta parere despre el. La aproape 2 luni de la lansare, prietenii nostri de la ASUS ne-au trimis in teste jucaria.
Timp de o saptamana am reusit sa ne facem o parere mai mult decat placuta despre ea. Bucurati-va de review-ul lui ASUS Padfone 2 asa cum ne-am bucurat si noi de gadget cand l-am primit.
Cuprins:
- Ideea de baza
- Ambalajul
- Ecran si touchscreen
- Sistem de operare si navigare pe internet
- Performante si jocuri
- Autonomie in folosire
- Specificatii
- Pret, disponibilitate si concluzie
Ideea de baza
Primul Padfone a fost anuntat acum 1 an. Inca de la aparitia primului model s-a creat o adevarata isterie. Nimanui nu ii venea sa creada ce vede in fata ochilor: un telefon pe care il introduci in tableta si lucrezi mai departe dar pe un ecran mai mare. Acum, s-a ajuns la a doua generatie care vine cu multe imbunatatiri fata de prima. Padfone 2 este hibridul ideal pentru o persoana dinamica. Trecerea de la telefon la tableta se face foarte repede si foarte usor. In functie de sarcinile pe care le faci, Padfone 2 iti satisface toate poftele.
Ambalajul
Eu, cel putin, m-am obisnuit sa vad numai produse de calitate din partea companiei ASUS. Fie ca este vorba de un laptop, o tableta sau un telefon, ASUS nu a dezamagit nici cand a venit vorba de ambalaj. Cutiile sunt unele specifice ASUS, cu carton gros si insertii frumos colorate si placute la atingere. Cutia telefonului se aseamana foarte mult cu cea de la iPhone. Aceeasi deschidere si aproape aceeasi organizare. Intotdeauna mi-a placut acest stil dar am vazut si un inconvenient destul de mare. Atunci cand ridici cutia de pe masa, sunt sanse foarte mari ca aceasta sa se deschida si sa te trezesti cu telefonul pe jos. Am patit-o!
Cam aceasi situatie este si la Padfone Station doar ca sunt sanse mai mici sa scapi cutia pentru ca o prinzi altfel in mana. Pe langa Padfone Station si Padfone am primit un singur incarcator si 2 cabluri USB.
Touch screen
O parte din schimbari au aparut la ecran. Ecranul telefonului este un Super IPS+ de 4.7 inch, rezolutie 1280 x 720 pixeli, 312 PPI si cea mai importanta caracteristica este luminozitatea de 550 cd/mp. Cu o astfel de luminozitate, cred ca este cel mai luminos telefon de pe piata. Nu am mai vazut un display la fel de luminos pe nici un alt telefon. Are chiar si un mod special numit „Outdoor” pe care il activezi din bara setari specifica Android. Daca folosesti modul asta in casa, iti recomand niste ochelari de soare.
Pe langa luminozitatea foarte mare, ecranul este protejat de Corning Fit Glass. O sticla rezistenta dar nu la fel ca Gorilla Glass. Motiv pentru care nu trebuie sa abuzati de el. Cel pe care l-am primit eu era deja zgariat destul de mult.
Unghiurile de vizualizare sunt asa cum ar trebui sa fie pe un Super IPS+: foarte bune. Nu am nimic de reprosat. Culori vii, luminozitate buna, unghiuri de vizualizare bune, imagine clara.
Ecranul lui Padfone Station 2 nu mi-a lasat o parere foarte placuta si haideti sa va spun si de ce. In marea majoritate a timpului o sa folosesti telefonul. Ecran mic, rezolutie mare, o imagine superba. Cand faci trecerea la tableta o sa observi ca ai un ecran mare de 10.1 inch si o rezolutie mica de numai 1280 x 800 pixeli. Dupa ce ai realizat trecerea o sa zici: de ce se vede asa prost? Iti raspund tot eu: pentru ca te-ai obisnuit cu ecranul mic si rezolutia mare. Este ceva normal sa simti diferenta intre cele 2. Daca vezi prima data tableta in actiune nu o sa zici nimic despre ecran. O sa ti se pare ceva normal. Dar, exista si un dar, eu zic ca puteau sa puna un display full HD.
Sistem de operare si navigare pe internet
Temporar sunt dezamagit. Spun temporar pentru ca urmeaza sa primeasca Android 4.1 iar atunci se va misca mai bine. Din pacate, am dat peste cateva erori. Unele aplicatii precum Google Chrome, YouTube si Yahoo Messenger se inchideau din senin fara sa ma avertizeze. Nu stiu daca este problema software sau hardware dar tin sa cred ca este software si este vina lui Android 4.0. Am mai mai intalnit sa se inchida aplicatii din senin chiar si pe telefonul meu cu Android 2.3.6 dar si pe un HTC Rhyme cu 4.0 la bord.
Lasand deoparte sistemul de operare, avem aplicatiile specifice ASUS. Primim din start 50 de GB gratuiti timp de 3 ani in ASUS WebStorage, aplicatia SuperNote este prezenta si recunoaste scrisul de mana plus ca putem insera poze, formate PDF, fisiere audio si multe alte chestii atunci cand luam o notita. Mai gasim ASUS Backup pentru a face backup la fiecare aplicatie, App Locker pentru a pune parola la o anumita aplicatie, ASUS Studio sorteaza pozele si clipurile video dupa locatie si data. Este un fel de Galerie dar mai complexa. Astea sunt cele mai importante si trebuiau mentionate.
Navigarea pe net se face fara probleme. Am folosit Chrome tot timpul si s-a miscat foarte bine. Din pacate, in ziua in care am filmat review-ul, viteza la internet a fost foarte mica si lipseste din recenzia video testul de navigare pe internet. Imi pare rau dar nu este vina mea!
Performante si jocuri
Pasionati de benckmark-uri? Eu nu. Totusi, am facut cateva teste arhicunoscute doar ca sa vi le prezint voua pentru ca, pe mine nu ma intereseaza acele cifre. In Quadrant a scos 5854 puncte, peste S3 dar mai slabut ca Note 2. In Vellamo este chiar invers: la fel ca S3 dar peste Note 2. In Nenamark a scos 59.6 FPS iar in Antutu 18143, peste cele 2 modele in ambele teste. Parere mea? Stam foarte bine in teste.
Sunetul este asigurat de Waves iar pe tableta este foarte puternic. Pe telefon nu se aude foarte tare dar se aude clar. Nici in casti nu exceleaza la volum dar mi-am dat seama ca este suficient de tare si cu volumul dat la maxim timp de 10 minute o sa devina insuportabil sa mai stai cu castile in urechi sau pe cap.
Despre camera nici nu stiu ce sa zic. Modelul primit in teste avea camera foarte zgariata si din cauza asta pozele au iesit albicioase. Camera este de 13 MP, un senzor Sony BSI cu HDR, Panorama si Beautification plus captura video full HD la 30 FPS si 720P la 60 FPS. Ce mi-a atras atentia a fost ca putem sa facem zoom si sa nu pierdem foarte mult din calitatea imagini. Filmarile se vad foarte bine si am pus pe contul nostru de YouTube 2 monstre. Mai multe detalii in recenzia video.
Mecanismul de introducere a telefonului in tableta a fost mult modificat. Acum, avem doar o fanta goala unde introducem telefonul vertical. Nu mai exista nimic care sa il ascunda. Sta doar in mufa de 13 pini si este ajutat de niste frane de cauciuc ca sa nu iasa. In plus, informatiile se transfera mult mai repede intre cele 2. Uneori chiar intr-o secunda sau mai putin.
Cat despre jocuri, cand gasiti un joc in Play Store care sa nu mearga pe Padfone 2 sa imi spuneti si mie. 🙂
Autonomie in folosire
Nu ma asteptam sa reziste asa bine. Bateria de 2140 mAh a telefonului rezista de dimineata pana seara daca folosesti telefonul excesiv. M-a tinut 12 ore in conditiile in care am ascultat 3 ore muzica, 1 ora de playback video, putina fataiala pe internet, Temple Run 2 jucat din greu si stat pe Facebook din pat in timpul liber. Cand ma pregateam de culcare puneam telefonul la incarcat pana dimineata si gata.
Dar daca nu folosesti telefonul asa ca mine, te poate tine si mai mult. Am ajuns la 2 zile de functionare stand doar pe Facebook. Cel mai mult a consumat ecranul. In casa il tineam pe 10% iar afara pe luminozitate maxima in ambele situatii prezentate.
O chestie foarte interesanta este ca Padfone Station iti incarca Padfone-ul de 3 ori! Asta pe hartie pentru ca in realitate il incarca doar de 2 ori si mai ramai cu 20% baterie. Oricum, este un mod interesant.
Specificatii
- CPU: Qualcomm Snapdragon S4 Pro, Krait 1.5 GHz
- GPU: Adreno 320
- RAM: 2 GB
- Memorie: 32/64 GB
- LCD: Super IPS+, 1280 x 720 pixeli pentru telefon si 1280 x 800 pixeli pentru tableta
- Conectivitate: Wi-Fi, Bluetooth 4.0, GPS, GLONASS, LTE, NFC/li>
- Baterie: 2140 mAh telefon si 5000 mAh Li-Po
- OS:Android 4.0.4 upgradabil la 4.1
- Camera: 13MP principala, captura video full HD 30 FPS, 720P la 60 FPS, Panorama, HDR, touch focus, auto focus, 1 MP frontala
- Dimenisuni si greutate: 137.9 x 68.9 x 9 mm, 135 grame. Tableta cantareste 514 grame, impreuna cantarind 649 grame
Pret, disponibilitate si concluzie
Varianta de 32 de GB, cea testata si de noi costa 3.499 RON la Altex iar cea de 64 de GB costa 3.699 RON .
Am ramas cu o parere foarte buna despre ASUS Padfone 2. Ideea de a introduce un telefon in tableta pentru a lucra pe un ecran mai mare este o idee geniala. Camera face niste fotografii bune dar gandeste cam greu. Ecranul este foarte luminos si se vede foarte bine iar bateria a rezistat peste asteptarile mele.
AVANTAJE:
- Design premium
- Bateria tine foarte bine
- Sunetul este clar si puternic
- Ecran foarte luminos
- Usor de butonat cu o singura mana
- Aplicatiile ASUS de foarte mare ajutor
- Camera foarte buna
- Telefonul intra mai usor in tableta
DEZAVANTAJE:
- Lipsa unui slot microSD
- Telefonul iti poate scapa din cutie
- Se zgarie usor
- Sistemul de operare usor invechit (va primi update)
Salutare,
la specificatii sta foarte bine, la fel si la calitatea constructiei si a finisajelor insa mereu este si cate ceva care nu place sau se vroia mai mult de la produs ca si dotari. Deja l-am butonat de ceva vreme si am vazut ce poate, iar updateuri care sa rezolve micile probleme o sa apara in curand, daca nu ma insel deja a aparut unul de cateva zile. Oricum, tinand cont ca in urma cu o luna tocmai a fost prezentat la Barcelona noul Asus Padfone Infinity si care in curand o sa apara pe piata, cred ca noul device o sa multumeasca pana si cel mai pretentios client, incepand de la ecran, rezolutie, dotari si asa mai departe, iar pretul nu o sa fie cu mult mai mare decat noul Padfone 2.
Baieti,cu parere da rau dar…..ESTE MULT PREA TARZIU pentru acest review,mai bine ceva nou despre Padfone Infinity decat despre 2,care deja este depasit de alte terminale mobile….lumea IT merge prea repede ca sa intarzii o luna cu o analiza de produs….sa fim sinceri,dar ati dat-o in bara.
Sper ca se accepta si critici ! 😀
Ai dreptate dar nu este vina noastra. Au fost foarte multe cereri si a trebuit sa stam la coada. Eu sunt multumit ca pana la urma a ajuns si la noi…
@Gabriel
Ce este cu adevarat important : sa tineti legatura cu partenerii,direct cu Asus Romania in cazul de fata,conteaza foarte mult la evenimente exclusiviste ca acesta,iar in ochii multora cat mai multe informatii si cat mai rapid au o valoare enorma,stiu un tip care sta in cazul asteptarii unui Surface Pro in Romania,dupa ce a devenit un hatter al OS-ului Android,’observase lag pe 4.1.2,Samsung Galaxy S+’.
Sa fim sinceri,in mediul de afaceri un asemenea dispozitiv isi are rostul cu adevarat,pretul conteaza mai putin…
Revenind la review,foarte interesanta structura,la urma gasindu-se poze in mai multe medii….ce expunere mai e si aia nu inteleg…mai bine spuneau camera 8MP,cam la calitatea aceasta se rezuma in realitate…..din cate observati,pozele la lumina sunt mult prea luminoase,excesiv…..procesorul acela poate ceva photo-edit cu ce se gaseste in Google Play?
Ma gandeam sa ofer o nota de 9.5 acestui device,dar 9 este maximul la care poate fi vazut dat fiind camera nu foarte excelenta [vs Xperia Z daca vrem sa-l testam cu adevarat],lipsa microSD[unii au nevoie de zeci de GB doar pentru filme,nu mai punem jocuri-10-15GB si cateva sute de MB aplicatii….
Sper ca nu pare ca exagerez,dar pe un device Android este necesara si stocare in masa [pai nu am zis obligatoriu,este vorba de o oportunitate,optiune ce un brand ca Asus nu ne-o ofera….mare pacat].
Asus Romania (daca exista asa ceva) nu da 2 bani pe Romania….
🙂
@Silver
Asus Romania exista [oarecum],cel putin asta imi confirma facebook-ul lor….nu am nicio idee ce sa zic,dar cred ca un asemenea brand are si reprezentat in Romania,cat de mic ar fi el….este acolo 😉
Si eu cred ca daca nu ar investi deloc in Ro,produsele lor nu ar fi atat de binevenite [componente hardware,periferice,Padfone,tablete etc.].
Nu confunda Asus cu Apple sau si mai rau,chit ca o dau in off,Razer!Doar eu si alti gameri ‘ascunsi’ in toate colturiile tarii noastre cunosc sentimentul,sa ai banii…dar sa astepti in zadar,de peste 2 luni un simplu controller…’out of stock’…
Silver: dezvolta te rog, cum adica nu da 2 bani pe Romania?
Bună! Este vreau posesor de Asus Padfone 2 care a facut un update la sistemul de operare peste 4.0.4??? Aș vrea sa-l achizișionez și pt mine contează mult!!!Mulțumesc anticipat!!!