Cand nVidia a prezentat costisitoarea tehnologie de sincronizare a GPU-ului cu monitorul G-Sync, a anuntat ca primul display compatibil va fi Asus VG248QE. Insa acesta era deja pe piata la acel moment. Aveam chiar si un review al lui. Toti ne-am asteptat la o versiune modificata, cu 120 – 150 $ mai scumpa. Dar nVidia si Asus aveau alte planuri.
Ei au lansat un kit de upgrade, un PCB de G-Sync gandit special pentru acest monitor. Si nu este compatibil cu niciun alt display, deoarece include si placa logica pe care o inlocuieste, specifica lui Asus VG248QE. Din pacate insa toata aceasta afacere este si scumpa, si dificila.
Pe scurt, cele doua companii s-au gandit sa taxeze excesiv utilizatorii care adopta din prima o noua tehnologie. Si sa pretuiasca acest kit de upgrade la 200 $. In plus, utilizatorul este incurajat sa-si faca singur aceasta modificare.
Adica sa desfaca monitorul, sa-l dezasambleze complet, si sa-i schimbe o componenta primordiala. Imposibil nu este, dar nici la indemana tuturor. Timpul intregii operatiuni ar trebui sa fie de aproximativ 20 de minute. Iar cei care considera ca nu s-ar descurca, pot apela in mod gratuit la cel mai apropiat service Asus.
Avem si un filmulet care ne explica intregul proces. Iar pentru cine nu mai tine minte, VG248QE este un monitor fullHD cu diagonala de 24″ (61 cm), cu panel TN, timp de raspuns de 1 ms G2G, luminozitate de 350 cd/m2 si contrast de 80M:1.
De ce n-au facut Monitorul si Placa video gata sincronizate si vandute la pachet nu stiu.
E logic de ce…
Cum toate firmele alearga dupa ciolan nvidia stie sa o faca cel mai bine fiindca are marketing puternic (bravo lor) si au facut din asa zisa tehnologie Gspot pardon Gsync un upgrade de lux pentru prostii cu multi bani, lucru care se poate face fostware extrem de eazy… apoi la scurt timp AMD au anuntat varianta free din software… facepalm pt nvidia 🙂
Daca il integrau in placa video direct (lucru extrem de simplu) ar fi ridicat pretul la GPU-uri si era cam nasol pt noi … + daca ei riscau acest lucru AMD puteau sa o faca software aproape la fel de bine si in schimb ridicau pretul fara nici un extre cost in materie de productie… adica double facepalm pt nvidia…
PS: tratati-o ca pe un pamfelt, doar sunt fan amd , right ? LOL / joke
Am ajuns in 2014, unde producatorul iti spune ca e sigur sa-ti desfaci monitorul acasa, desi in termenii de garantie iti spun tot ei contrariul.
Simt miros de prostie.
Cine are sa dea atata pe o placa ajutatoare nu-si face probleme de garantie pentru monitor – il desface doar de distractie.
@sciuro daca este incostient da il desface de distractie mai ales ca oditorul clar nu este facut sa fie dezasamblat.
Un Asus VG248QE costa peste 1700 lei. Daca este in garantie cine crezi ca ar risca sa il desfaca si sa o piarda??
Pretul este ridicol avand in vedere factul ca acel modul nu costa foarte mult sa fie produs. In Romania prevad ca vanzarile G-sync vor tinde spre 0.
Exagerat de scump cu toate ca are si sursa pe acel pcb, mai bine cumperi un monitor sau un sdd/hdd decat un G-sync.:))
Eu unul consider ca optiunea „Adaptive” pentru V-Sync in optiunile 3D ale driverului nVidia acopera aproape toate problemele fara a fi necesar un anumit tip de monitor sau un upgrade fizic pentru acesta.
Gaselnite de marketing…
Când TFT-ul va comunica* direct cu placa video, deabia atunci voi considera evoluție tehnologică.
*TFT-ul, și implicit, tot LCD-ul, să nu-și mai dea refresh de 60/120 de ori pe secundă când nu este cazul, la imagini statice, etc. Fiecare pixel/subpixel să rămână „blocat” pe starea lui ( mă refer, în special, la TFT), până primește o altă valoare/stare. De ce ai da refresh de 60 ori per secundă la o imagine statică? Ca să lucreze TFT-ul aiurea?
Sper că m-am făcut înțeles.
am citit review`ul pe anandtech .este pentru un gaming mai bun. daca Anand a fost impresionat fiti sigur ca nu e marketing.este pentru cine vrea o experienta gaming fara stutter sau tearing.tin minte in left4dead2,vsync=lag.deci si alte neplaceri pe care am ajuns sa le acceptam pana acum. dar e scump asa ca le vom accepta si de acum incolo.
Joc cu sync-ul off, si nu am probleme ^^
I don’t need fucking gsync
Alternativa AMD e mai slaba decat G-Sync. Nu va obliga nimeni sa va desfaceti monitorul, asta e pt maniaci, la fel si pretul. In cateva luni o sa apapara monitoare cu G-sync integrat. Stiam ca Asus au exclusivitate la G-sync pentru prima parte a anului, dar acum si Benq a anuntat modelele cu G-Sync.
S-a uitat așa de repede de Adaptive Vsync de la NVIDIA?
10x, uite asa mai descopera omul ce are sub capota 🙂
Am trecut de curand la nvidia asa ca nu stiam,,. acuma m-am documentat si Gsync este superior pentru ca functioneaza si la frecvente mai mici decat frecventa monitorului (important mai ales pentru monitoarele de 120 Hz pentru gaming – cazul lui Asus VG248QE)