Philips produce de mult timp smartphone-uri, dar la fel cum am spus si in video review, nu stiu daca chiar ei le produc sau sunt rebranduite. Oricum ar fi m-au surprins. Cel putin modelul testat de noi si cel mai scump care se gaseste in Romania. Pot spune cu mana pe inima ca este unul din putinele telefoane pe care le indragesc.
Cuprins:
- Ideea de baza
- Specificatii
- Design si ambalaj
- Sistem de operare, performante si aplicatii
- Camera foto, ecran, difuzor
- Autonomie
- Pret, disponibilitate si concluzie
Ideea de baza
Philips a plecat de la ideea de smartphone cu autonomie cat mai mare, pret decent si performanta buna. Si… le-a iesit. Desi niciodata nu mi-au placut produsele Philips si de mic purtam un razboi Philips VS Samsung, intre timp lucrurile s-au schimbat. Iar acest smartphone mi-a schimbat radical parerea despre produsele Philips. Nu este smartphone-ul perfect, dar lista de aspecte pozitive o face uitata pe cea cu aspecte negative.
Specificatii
- Platforma: Mediatek MTK6589
- CPU: Quad core 1.2 GHz ARM Cortex A7
- GPU: PowerVR SGX544
- Spatiu stocare: 4 GB
- Memorie RAM: 1 GB
- Display: IPS HD de 4.7 inch, rezolutie 1280 x 720 pixeli, multitouch, senzor de luminozitate, Corning Gorilla Glass 2
- Conectivitate: Wi-Fi, Bluetooh 4.0, GPRS, EDGE, GPS, A-GPS, micro-USB, jack audio
- Baterie: Li-Po 3300 mAh
- Camera: 8 MP principala, 0.3 MP frontala. Filmare HD cu 30 FPS, HDR, blit LED, infrumusetare fata, panorama, detectare zambet, multi unghi.
- OS: Android 4.2.2
- Dimensiune si greutate: 138.5 x 69.7 x 10.4 mm, 173 grame
Design si ambalaj
Nu ma leg de ambalaj caci a fost primit de la eMAG din categoria resigilatelor si are bandaje verzi pe ea. Pot spune doar ca este o cutie normala ca alte telefoane din aceasta gama de pret. In interior o sa gasesti telefonul, incarcator, cablu USB si o pereche de casti. Plus manuale, evident.
Cat despre design pot spune ca am ramas cu gura cascata la prima vedere. Telefonul arata foarte bine din toate unghiurile dar este cam butucanos si greu. Dar undeva trebuia sa incapa bateria de 3300 mAh, nu? De jur imprejurul ecranului este un inel metalic, dar nu unul obisnuit. Pe langa faptul ca arata foarte mult cu ceea ce am vazut pe iPhone-uri, acesta nu imbraca carcasa ci ecranul putin iesit in afara carcasei.
Butoanele de volum sunt de tip pastila si sunt din aluminiu. Foarte frumos finisate si prezentate, inca o data spun ca aceste materiale imi aduc aminte fix de cele de pe iPhone-uri. Adica unele de buna calitate. In partea superioara sunt amplasate jack-ul pentru casti, butonul de power si mufa micro-USB. Pe lateral stanga este un slider ce la prima vedere pare un comutator pentru silent sau blocarea rotirii ecranului. Dar nu, nu au copiat asta de la iPhone, ci au pus functia de salvare a energiei. De acolo se poate activa sau nu. Revenim mai tarziu.
Jos este doar un microfon si difuzorul, dar daca intoarcem telefonul pe spate gasim un capac in zona camerei foto ce ascunde toate slot-urile telefonului. Pe respectivul capac sunt niste contacte care transmit telefonului ca umblam la SIM-uri si la microSD si le dezactiveaza. Deci nu puteti folosi telefonul fara capac. Materialul carcasei este plastic, un plastic ce imi aduce foarte mult aminte de cel regasit pe Vonino EGO QS. De la culoare, textura si calitate, totul este identic. Si nu doar aici seamana.
In mana sta bine desi este greu si gros. Proportiile lui sunt ideale si nu fac folosirea lui sa fie una greoaie. Ca design imi place cum arata, imi plac materialele alese si imi plac proportiile. Greutate si grosimea sunt niste minusuri dar la iert caci avem o baterie uriasa.
Sistem de operare, performante si aplicatii
Sistemul de operare este Android 4.2.2 curat, fara adaugiri sau stersaturi. Nimic de reprosat la acest aspect. Ca performante am rulat niste teste clasice si nu este nimic surprinzator. Asa cum m-am obisnuit cu aceasta platforma, deja clasica, acest Philips intrece S2, depaseste chiar One X, dar ramane sub Nexus 4. Screenshot-urile or sa va dea mai multe detalii.
Tot la capitolul performante am sa spun cateva de rau. Cardurile microSD sunt citite foarte greu, iar sunetul in casti este foarte slab. Si puneti un 10x in fata lui foarte. Cu toate ca am gasit la setarile audio un mod de amplificare ce poarta aceasi denumire ca la Vonino, adica BesAudEnh, aceasta nu ofera un spor de performanta notabil.
Aplicatiile preinstalate sunt doar cateva iar acestea sunt: Kingsoft Office, Radio FM, Scanare, Studio de film si Xenium Club. Nu are rost sa le explic ca le stiti, poate doar Xenium Club, care este un fel de magazin de aplicatii. In limba vikinga, nu stiu ce limba e, dar romana nu e si nu am gasit unde sa schimb asta. Mai este o aplicatia dar despre ea o sa vorbim la autonomie.
Camera foto, ecran, difuzor
Aveam cateva neintelegeri cu camera, in sensul ca la interior pierdea focalizarea si avea lag. Dar cu toate astea este una foarte luminoasa, iar pozele sunt decente. La exterior lucrurile se schimba si totul se transforma in bine. Lag nu mai are, pozele sunt mai clare, focalizarea este mai rapida, iar culorile sunt naturale. Am pus cateva mostre sa va dati cu parerea. Din pacate in Bucuresti au fost zapezi mari in perioada testarii asa ca am fost cam limitat. La capitolul filmare sta foarte bine. Filmeaza FHD iar calitatea este chiar buna.
http://youtu.be/XCJSmZUwK8U
La ecran am fost in ceata. Nu era specificat ca fiind IPS ci doar TFT si cand l-am pornit m-am mirat. Da, este un IPS bun, are culori vii, chiar putin suprasaturate, luminozitatea este puternica, iar sticla ecranului este oleofobica si nu permite depunderea amprentelor atat de rapid. Raspunde foarte bine la atingere.
Difuzorul este puternic si ofera un sunet clar. Nu distorsioneaza la volum ridicat, instrumentele sunt redate corect, vocea se aude natural, bassi sunt redati bine si daca este pus pe o suprafata dreapta nu isi pierde mult din calitate. Iar carcasa nu vibreaza din cauza lui.
Autonomie
Acesta este capitolul pe care Philips W8510 il controleaza cel mai bine. Pentru asta a si fost creat acest smartphone, sa obtina un timp cat mai lung in utilizare. Bateria este de 3300 mAh, mai mare decat la unele tablete. Si pentru ca cei de la Philips nu s-au multumit cu bateria aceasta uriasa, au pus si o aplicatia dedicata ce salveaza energie. Ea poate fi activata din slider-ul de pe lateralul telefonului si poate fi customizata dupa bunul plac. Eu am reusit sa prind 3 zile de utilizare normala cu Wi-Fi aproape mereu pornit. Intr-o utilizare mai intensa am prins o zi jumate de utilizare. Jocuri, clipuri HD, Wi-Fi mereu pornit.
Concluzie si disponibilitate
Ma declar foarte multumit de acest telefon. De la dimensiuniea ideala a ecranului si a proportiilor bine desenate pana la capacitatea foarte mare a baterie, totul mi-a placut la acest Philips. Materialele sunt bune, camera este buna la exterior, slabuta la interior, sunetul este foarte puternic, este dual-SIM si este construit pe o platforma decenta.
Acest telefon poate fi gasit la eMAG la pretul de 1049 de lei. Eu il recomand pentru persoanele care nu au timp sa isi incarce telefonul foarte des, pentru persoane mereu in miscare care au nevoie de un smartphone relativ performant
Asta-i AllView cu emblema si pret de Philips.
Care AllView? Ce model?
Mda, cam multi producatori de telefoane mobile se axeaza pe configuratia asta de marketing… Sa fie quad core ca da bine, dar ce mai conteaza ca este A7. As prefera oricand dual Krait cu Adreno 320. Dar e mai usor sa ia aceeasi reteta, si sa schimbe doar logo-ul!
eu am avut galaxy s3 si l-am schimbat cu philips w8510 deoarece mi-a placut mai mult philipsul si pot spune ca am facut alegerea corecta.s3 avea autonomia de o zi iar philipsul 2 zile(in acelasi regim de utilizare)problemele cu citirea micro sd-urilor o are doar telefonul tau,camera la mine merge f.bine,focalizeaza bine in incaperi dar fotografiile nu au o calitate stralucita. La audio folosesc poweramp si casti mari si iti dau dreptate,se aude cam incet si…atat.
am telefonul de 6 luni,sunt fericit ca am ales philips si legat de fiabilitate l-am scapat in apa,nu am putut sa-i scot acumulatorul asa ca l-am lasat asa.A functionat bine jumatate de ora apoi a inceput sa se restarteze si a tinut-o asa toata noaptea.L-am pus pe calorifer si a doua zi telefonul era pornit si functiona in parametri.Au trecut 3saptamani de la nefericita intimplare si au inceput sa apara efectele negative ale baii:a inceput sa aiba un usor lag
Acest telefon are dual-sim dual active ? Merci !
Cu memoria aia minuscula interna de 1,8 GB cum facem ? Ca vad ca nimeni nu a adus vorba de ea…