Dupa o perioada mai lunga am terminat de testat si ultimul smartpthone de la Philips. Am inceput cu modelul high end W8510 dupa care am ajuns la W6500 iar acum discutam despre W3568, cel mai accesibil telefon al lor. Dupa aproape o luna de testare am reusit sa imi fac o parere mai mult decat suficienta despre el.
Cuprins:
- Ideea de baza
- Specificatii
- Design si ambalaj
- Ecran, difuzor si camera
- Software si autonomie
- Concluzie si disponibilitate
Ideea de baza
Philips W3568 este cel mai accesibil smartphone din gama lor si se vrea un telefon fara pretentii. Dispune de tot ce aveti nevoie pe un astfel de terminal si este o alegere buna daca nu dispuneti de multi bani sau vreti un prim smartphone. Sau poate vreti sa il faceti cadou unei persoane care nu este familiarizata cu astfel de telefoane. Oricum ar fi acest model isi face treaba mai bine decat ati crede.
Specificatii
- Platforma: Mediatek MT6572
- Procesor: Cortex A7 dual core de 1.2 GHz
- GPU: Mali 400
- Memorie interna: 4 GB plus slot microSD
- RAM: 512 MB
- Ecran: TFT LCD de 4 inch, rezolutie 480 x 800 pixels (233 ppi)
- Camera: 3 MP cu blit LED, filmare 720p, camra frontala 0.3 MP
- Conectivitate: Wi-Fi, GPS, Bluetooth, micro-USB, jack audio, slot microSD, dual-SIM
- Baterie: 2000 mAh
- OS: Android 4.2.2
- Dimensiuni si greutate: 126.8 x 68 x 12 mm, 127 de grame
Ambalaj si design
Nimic deosbit. O cutie clasica de buna calitate in care o sa gasesti niste manuale, un incarcator, cablu de date, o pereche de casti decenta si o folie de protectie. Nu este ceva ce nu am mai vazut dar apreciez prezenta foliei de protectie. Multi producatori nu ofera.
Cat despre design o sa fiu scurt si la obiect. Din start am remarcat lipsa butonului de economise a energie pe care l-am gasit la celelalte doua modele amplasate mai sus in top. Plasticul este unul placut si rezistent, iar culoarea adoptata este ideala: un gri pe care nu se vor vedea posibilele zgarieturi. Butoanele de volum sunt de tip bara si sunt amplasate in partea stanga, iar butonul on / off in partea dreapta. Nu am fost de acord cu amplasarea mufei de incarcare in partea superioara langa mufa de casti. Mi se pare o localizare incomoda.
Butoanele Android sunt luminate cam puternic dar macar sunt. Amprentele se vor lipi de ecran iar capacul se scoate si se pune un pic cam dificil pentru unghiile mele. In rest nimic de zis la acest capitol. In mare parte imi place.
Ecran, difuzor si camera
Pe un ecran de 4 inch rezolutiea de 480 x 800 este buna. Nu am numarat pixelii pe ecran si am avut parte de o imagine clara cu unghiuri bune de vizualizare pe orizontala si foarte slabe pe verticala. Culorile sunt reale iar la atingere raspunde rapid si precis. In lumina puternica a soarelui se descurce decent.
Difuzorul este mai puternic decat m-as fi asteptat. Nu distorsioneaza la volum ridicat, se aude suficient de tare pentru trafic sau in locuri aglomerate, dar ii lipseste bass-ul. Aceasi problema ca la celelalte doua modele. Pacat, caci putea fi un difuzor excelent.
Camera este mediocra dar prezenta ei este totusi un plus. Nici telefonul nu este destinat unui public care va folosi camera in abundenta. Asadar, un senzor de 3 MP cu un blit LED cam chior este bun in situatii de urgenta. Nu are efecte speciale sau focalizare. Totusi filmarea la 720p mi s-a parut decenta iar fotografiile nu sunt chiar atat de rele daca lumina este buna.
http://youtu.be/PTlULTh2fuI
Software si autonomie
La partea software vine cu Android 4.2 si cu o suita de aplicatii instalate: Chrome, GMail, Xenium Club, YouTube. Am instalat imediat si restul aplicatiilor pe care toti utilizatorii, sau macar o parte, le folosesc cel mai des: Facebook, Dropbox, Harti, cateva jocuri si cam atat. Desi are doar 512 MB si deja la aflarea acestei cantitati de RAM doriti sa spuneti pas acestui telefon va invit sa nu o faceti. In aplicatiile enumerate mai sus si in alte cateva jocuri nu am simtit prezenta unei cantitati mici de RAM. Totul s-a incarcat rapid si am navigat corect.
Am instalat cateva jocuri precum Angry Bird Go si Subway Surfer si au rulat fara probleme. Chiar cred ca va face fata si jocurilor mai pretentioase caci GPU-ul este potent. Am facut si o serie de benchmark-uri pe are o sa le vedeti mai jos intr-o rubrica foto. Inca o data ma repet si spun ca acest telefon este unul low cost cu un public tinta fara pretentii. Intrebarile de genul „imi merge NFS Most Wanted pe el?” sau criticile dure asupra lui sunt irelevante.
Am fost uimit de navigarea pe Internet. Pe putine telefoane low cost sau mid-range a fost atat de fluent. Paginile se incarca repede iar zoom-ul se face fara lag si foarte rapid. Am apreciat enorm chestia asta caci in parea sa parte va fi folosit intens pe Internet.
O alta bila alba o primeste datorita functiei dual-SIM. Accepta doua cartele normale ce functioneaza simultan. Daca pe SIM 1 ai date si pe SIM 2 voce poti naviga pe internet si primi apeluri in acelasi timp. Daca vorbesti pe SIM 1 poti primi apeluri pe SIM 2. Deja v-am raspuns la unele posibile intrebari.
In convorbiri nu am intalnit probleme. Semnalul 3G este bun dar cel Wi-Fi este cam slab. Antena este cam anemica si nu trebuie sa va indepartati prea tare de sursa. In locuri unde un telefon mai scump are doua liniute de Wi-Fi acesta s-ar putea sa aibe doar una sau deloc.
Despre autonomie din nou suntem pe plus. Bateria de 2000 de mAh este uriasa pentru specificatiile acestui telefon. In regim de utilizare normal de va tine 3 zile. In regim mai intens in care veti folosi datele in permanenta si veti mai juca cate ceva pe el s-ar putea sa prindeti 10 ore. Iata ca fara functia speciala de salvare a energiei acest smartphone se descurca perfect.
Concluzie si disponibilitate
M-am declarat multumit de telefon. In aceasta gama de pret singurul rival pe masura este Nokia Lumia 520. Grea alegere daca ma intrebati pe mine. Alte modele in aceasta gama de pret ar fi: Samsung Galaxy Trend DUOS, Trend Lite, Sony Xperia E, LG L5, Utok 450 si AllView A5 Quad. Multe modele din aceasta lista sunt single core si nu isi mai merita banii. Se pare ca Philips a reusit sa intre bine in aceasta nisa si singurul concurent ramane dpmdv Lumia 520.
Desi are 512 MB de RAM se descurca excelent in aplicatiile clasice plus cateva jocuri usoare. Navigarea pe internet este rapida, ecranul este bun, camera este mediocra, materialele sunt de buna calitate iar durata lunga de functionare a bateriei este cel mai mare plus. Pentru cineva fara pretentii, pentru o persoana la inceput de drum in era smartphone-urilor sau ca telefon de back-up este foarte util. Pretul lui este de 500 lei la eMAG si puteti sa il luati si la abonamente Vodafone.
Pacat de timpul pierdut. Nimeni nu are nici un folos. Inca un telefon! Uau! Erau prea putine!
Cei de la Philips or să fie dezamăgiți pentru că nu au reușit să vândă acest telefon. Există foarte multe variante mult mai bune decât acest telefon, la același preț.
AM un astfel de telefon. In standby a tinut pna la 21 de zile. La o utilizare normala fara date tine 8-10 zile. Cat despre vânzarea lui…. la Germanos se fac rezervari pentru el.
Eu il recomand si vreau sa mai cumpar unul.
Detin acest telefon, un touch screen dual sim cu ultimul Android care poate fi utilizat intradevar ca telefon, adica sa vorbesti mult la el fara sa-l incarci oriunde poti, fara sa mai mergi cu cablul usb dupa tine, se misca foarte bine pe internet fata de concurentii sai. Pentru mine era ideal daca ar fi avut ecranul mai mic….de 3.5inch.
Autonomie: semnal 3G cu un singur sim si date dezactivate, 6.8 ore convorbiri, verificari mail + butonat setari, timp total 90 ore … status acumulator 31%
UPDATE: Autonomie: semnal 3G cu un singur sim si date dezactivate, 7.8 ore convorbiri, verificari mail + butonat setari, timp total 108 ore … status acumulator 11% … alerte de incarcare…cam asta a fost primul ciclu al bateriei…vedem si al doilea.
Mersi pt.informatii.. imi sunt foarte utile.