Haideti sa ii acordam cateva minute si lui iPhone 6 Plus, phablet-ul din oferta Apple care ar trebui sa le aduca ceva profit. Aflati ca am primit acest dispozitiv de la QuickMobile, iar acestia il comercializeaza la pretul de 3999 de lei in versiunea alba de 16 GB.
Ideea de baza
Apple le-a dat fanilor ceea ce au vrut, adica un iPhone mai mare. Acest iPhone 6 Plus rivalizeaza cu seria Note de la Samsung fiind un phablet. Dar va spun inca de pe acum ca nu reuseste sa se ridice nici macar cat sa dea ochii cu el, daca imi permiteti sa ma exprim asa. iPhone 6 Plus este mare, dar nu aduce nimic revolutionar si greu te poate convinge sa il cumperi.
Design si ambalaj
Despre ambalaj nu mai vorbim. Este la fel ca la iPhone 6. Gasiti unboxing mai jos. Cat despre design, acesta imparte acelasi stil cu modelul mai mic, doar ca este mai alunecos. Metalul folosit la fabricarea acestui model nu este tocmai cel mai bun. Daca vreti o comparatie cu HTC One M8, metalul folosit la iPhone 6 Plus este foarte ieftin. Se zgarie prea repede si este prea moale. Atrage murdaria cat ai clipi si trebuie sa il cureti destul de des.
Amplasarea butoanelor este una corecta. Pe partea dreapta ai butonul de on/off foarte accesibil, iar in partea stanga butoanele de volum si slider-ul pentru silent. Iar in partea inferioara se gasesc portul Lightning, difuzorul si microfonul. Difuzorul se poate acoperi foarte usor cand te joci sau te uiti la un film. As fi preferat sa fie in spate sau in partea frontala.
Marginile ecranului sunt maricele. Daca pe lateral sunt normale, cele din partile inferioare si superioare sunt enorme. Acesta este motivul pentru care iPhone 6 Plus este mai mare ca Note 4 in ciuda ecranului mai mic. Apple puteau taia milimetri buni din aceste zona si sa faca telefonul mai compact si mai usor de manevrat. Poate data viitoare.
Pentru ca suntem la capitolul design, aflati ca am reusit sa-l indoim. Fara sa vrem, la o verificare amanuntita dupa 2 zile de la primire, am vazut ca in zona butoanelor de volum s-a indoit 2-3 grade. Pus pe o suprafata plata se vedea imediat. Asa ca m-am apucat sa il indrept manual si… am reusit. Nu s-a spart, nu s-a fisurat nimic, telefonul este intact. Si cand ma gandesc ca l-am folosit doar 2 zile, timp in care doar 2-3 ore a stat in buzunar.
Ecran, difuzor, camera
Ecranul are 5.5 inch si rezolutie Full HD. Este foarte luminos, are o plaja destul de mare si se vede neasteptat de bine in bataia soarelui. Chiar si la 70% luminozitate nu am avut probleme in bataia directa a soarelui. Raspunde bine la comenzi, este foarte sensibil, culorile sunt redate natural, deloc suprasaturate, iar contrastul este chiar bun. Nu am nimic de reprosat acestui ecran. Comparat cu Note 4 care are o rezolutie 2K, nu pot spune ca exista o diferenta vizibila. Singura diferenta se vede pe alb, unde Note 4 este mai rece.
Despre difuzor doar de bine. Se aude tare, clar, are mult bass, ofera un sunet natural, toate bune. Este mai bun ca difuzorul lui Note 4, ca sa fie clar. Chiar si in casti, sunetul este de calitate. Ai egalizator cu moduri presetate care isi fac treaba foarte bine, dar din pacate nu ai un egalizator customizabil. Trebuie sa te multumesti cu moduri deja setate.
Camera este foarte buna, asta daca ne limitam sa vorbim doar despre camere de 8 MP. Pentru ca nici nu se pune in discutie sa compari aceasta camera cu cea de pe Galaxy S5, Note 4 sau LG G3. Camera lui iPhone 6 Plus este buna si o depaseste pe cea a lui HTC One M8 in unele situatii, dar nivelul de detaliu este foarte mic.
Setari nu prea ai. Poti activa sau dezactiva functia de HDR, care apropo nu e live, poti seta numarul de frame-uri, ai cateva efecte speciale si atat. Poti regla expunerea doar apasand pe ecran si tragand in sus sau jos, dar nimic mai mult. Pentru a va putea face o impresie, v-am pus mai jos mostre foto si video.
http://youtu.be/deZOwZF4AuM
http://youtu.be/Ubdj-VWKx9s
Sistem de operare, aplicatii si utilizare
Despre sistemul de operare chiar nu pot spune foarte multe. Te plictiseste dupa doar o ora de utilizare. Dar va spun doar functiile noi pe care le aduce. In primul rand ca nu poti atinge tot ecranul cu un deget, iar din acest motiv, Apple a introdus o functie noua. Daca atingi de doua ori butonul home, cele trei randuri de icon-uri din partea de sus a ecranului, cad pana la baza telefonui ca sa ai acces la ele mai usor. Asta mi se pare foarte tare. O alta noutate consta in faptul ca meniul se intoarce in landscape atunci cand intorci si telefonul. Te simnti ca ca ai umbla pe o tableta. Din pacate, am observat ca nu toate aplicatiile se intorc in landscape.
La aceasta sectiune as putea sa va spun ca telefonul se misca foarte bine in orice aplicatie. Pe internet se misca mai repede decat orice alt telefon avut de mine in teste. Safari se misca mai bine decat Chrome. Aplicatia de muzica nu are functie de search pentru melodii, aplicatiile de sanatate sunt greu de inteles si nici pana acum nu am reusit sa le inteleg, senzorul de amprenta functioneaza ireprosabil, iar printre setari gasesti cam tot ce ai nevoie. Atentie! Daca vreti sa filmati in 60FPS trebuie sa intrati in setari-poze si camera si sa selectati filmarea in 60 fps.
Cat timp l-am testat am avut parte si de bug-uri. O sa va spun doar o parte dintre ele. Primul si cel mai enervant are loc atunci cand te uiti la un videoclip si primesti o notificare. Daca esti in modul landscape, in momentul in care primesti notificarea, clipul trece in portrait pentru 2 secunde dupa care isi revine. Al doilea bug l-am descoperit pe Youtube. Navigand in modul portrait, informatiile din bara de stare apareau un modul landscape, iar cand deschideam tastatura aceasta se deschidea tot in landscape, eu fiind in portrait.
Alte bug-uri le-am intalnit pe browser cand nu de fiecare data imi permitea sa trec printre tab-uri. O data mergea, o data nu mergea. Un alt bug l-am descoperit in aplicatia de muzica. Din cand in cand intensitatea sunetului scadea, pierdeam din bass, pierdeam din inalte, si tot asa pana cand intr-un final isi revenea. Indiferent de casti, aceasta problema aparea de fiecare data. Un alt bug l-am descoperit cand conectam castile si primeam o notificare. Sunetul de la notificare nu se auzea in casti ci in difuzorul telefonului.
Nu vreau sa credeti ca am ceva cu produsele Apple. Doar ca de data aceasta si-au dat cu stangul in dreptul. Din fericire pentru ei, sistemul de operare se misca mai bine ca un Android cu interfata TouchWiz, si pentru asta v-am pregati un clip de comparatie intre iPhone 6 Plus si Note 4.
Autonomie
Trecand peste faptul ca nu avem parte de un power saver, autonomia acestul telefon este foarte buna. Te tine de dimineata pana seara cand mai ramai cu 10-20% baterie dupa o zi normala de utilizare. De mentionat ca daca folositi GPS-ul si datele 4G, pierdeti 10% din baterie la fiecare 30 de minute. Adica mai mult de 5 ore nu o sa te tina bateria.
Pret, disponibilitate si concluzie
Aflati ca puteti cumpara acest telefon de la QuickMobile la pretul de 3700 de lei in versiunea de 16 GB, la eMAG costa 3700 RON.. Noi nu prea am fost impresionati de acest telefon si suntem de parere ca Apple mai au de lucrat pana sa invete sa faca un phablet cu adevarat util. Pana atunci, iPhone 6 Plus ramane doar un telefon prea mare, plictisitor, dar cu care iti faci treaba bine si rapid. Din punctul nostru de vedere este prea scump pentru ce ofera, iar concurenta ofera terminale mai bune.
A fost un mare scanal saptamana trecuta despre QuickMobile. Se pare ca dispozitivele trimise pentru teste sunt apoi sigilate si vandute ca noi. Sper sa nu va puna sa-l platiti pentru ca a-ti scris aici ca l-ati indoit.
Stim despre scandal, stim cine a fost de vina. Se pare ca de vina a fost PR-ista. Nu este vina noastra ca s-a indoit. Asa este produsul respectiv.
Crezi ca sunt singurii care vand resigilate ca noi?
In cazul de fata e bine ca vand macar tel tablete …
si nu electrocasnice care au fost folosite de….
daca tot sunteti prieteni cu QuickMobile, poate ar fi bine sa le precizati voi, ca poate pe mine nu ma vor crede ca iPhone 6 PLUS NU ARE 2GB de RAM !