Soarecii de gaming au reprezentat pentru foarte multi producatori o oportunintatea pentru a intra in ceea ce ei numesc „segmentul gaming”. Sunt zeci de producatori care produc periferice de gaming, fie accesibile sau premium. Insa din toti acest producatori, cativa au reusit sa iasa la lumina, sa fie remarcati. Mionix este una dintre aceste companii. De provenienta Suedia, Mionix a reusit sa imi intre la inima cu modelul Naos 7000. In acest review o sa va povestesc despre un derivat al acestuia, Castor.
Specificatii
- Procesor: ARM 32 MHz, 32 biti
- Senzor optic: PMW-33100
- DPI: 10.000
- Timp de raspuns: 1 ms
- Memorie: 128 kb
- Suprafata: soft touch
- Prindere: palm, claw sau fingertip
- Iluminare in doua zone
- Software dedicat
- Patine din teflon
- Cablu USB de 2 metri
- 6 butoane programabile
Design si ambalaj
https://youtu.be/KPa7PLsZOWk
Castor, mouse-ulul nu animalul, pastreaza formele clasice ale companiei. Este un mouse mai mic fata de ceilalti, insa in continuare ergonomic. Dedicat dreptacilor, acest mouse se muleaza foarte bine in mana si iti ofera prinderi pentru toate degetele, inclusiv cel mic.
Este imbracat intr-un material mat ce nu retine amprentele, grasimile sau alte murdarii. Pe lateral este cauciuc pentru extra aderenta. Butoanele sunt amplasate corect, raspund bine si sunt relativ silentioase. Dupa cateva luni de LoL sau Dota, cand incepi sa le uzezi mai bine, nici nu le mai auzi.
Ai luminite, pentru ca gamerilor le plac luminile, in zona rotitei de scroll si a logo-ului Mionix. Langa rotita de scroll ai si buton pentru reglajul DPI-ului, iar talpa iti ofera picioruse din teflon.
Concluzia este ca Mionix Castor reuseste sa iti ofere aceeasi ergonomie foarte buna ca si fratii mai mari din seria Naos. Este identic cu acestia, doar ca dimensiunile sunt mai mici, pentru ca nu toti avem lopeti in loc de palme. Excelent la capitolul design!
Performante
Castor introduce un nou senzor fata de Naos 7000, teoretic mai evoluat. Insa in practica nu este chiar asa. Pentru ca mouse-ul continua sa fie pretentios la suprafete, iar daca nu ai un mousepad bun, poti foarte bine sa returnezi acest mouse. Nu functioneaza pe birou, nici in pat pe asternut. Am vrut sa stau in pat pe laptop si mi-am dat seama ca nu pot utiliza acest mouse.
Precizia senzorului a ramas la fel de buna. Poate pe hartie este mai bun, dar in practica nu am sesizat nici o diferenta fata de Naos 7000 pe care il detin. L-am folosit in Photoshop pentru decupaje, in jocuri unde aveam nevoie de precizie, in Premier pentru editari video, si s-a descurcat de minune.
Fuge mancand pamantul in orice ii dai de lucru si nu te lasa la greu. In plus, switch-urile sunt de calitate, de la Omron, si rezista milioane de apasari. Deci nu iti face griji in privinta fiabilitatii.
Si ca tot vorbeam de fiabilitate, aici s-au schimbat cateva lucruri in bine fata de Naos 7000. Rotita de scroll a fost schimbata, acum fiind mai rezistenta. Aceasta era o mare problema la respectivul model deoarece avea obiceiul sa nu mai functioneze.
Software
Acest mouse poate fi personalizat foarte usor prin driver-ul disponibil pe site-ul Mionix. Il gasiti AICI. V-am atasta mai jos cateva fotografii cu acesta si cu ce functii gasiti prin el. Pozele vorbesc de la sine.
Concluzie si pret
Mionix Castor este o alternativa foarte buna pentru cineva care isi doreste un mouse de dimensiuni medii. Seria Naos iti ofera o dimensiune mare, pentru maini ceva mai mari, astfel ca acest Castor este ideal pentru cineva cu palme mai mici.
Reuseste sa fie la fel de performant, chiar mai bun decat anumite modele din seria Naos. Patreaza design-ul original Mionix ce iti ofera un confort sporit in sesiunile lungi de munca sau joaca. Pretul pentru Castor este de 263 lei la eMAG. Noi l-am primit in teste de la PC-Coolers.ro.
scuza-mi limbajul dar esti un idiot, daca tu testezi un mouse de gaming in pat etc. si mai ales fara un mouse pad. review egal cu zero. multumesc
Nu cred ca ai citit tot sau ai citit printre randuri. Pentru ca mouse-ul a fost utilizat doar pe un pad foarte bun, peste medie, ASUS Echelon. Faptul ca l-am testat si pe alte suprafete este partea a doua.