eMAG are foarte multe carti la promotie cu transport gratuit.
Apple – Pentru a mai castiga putina cota de piata, caci sunt in scadere, Apple a decis sa comercializeze si telefoane refurbished, adica telefoane second hand reconditionate, direct pe site-ul lor. Preturile sunt cu 15% mai mici, iar un 6S Rose Gold de 64GB costa 589 de dolari. Au 1 an garantie si baterie noua. [sursa]
Lenovo – Dupa ce au cumparat Motorola de sub bratul lui Google, Lenovo a decis sa isi imparta telefoanele in doua categorii: cele Lenovo sa fie low end, iar cele Motorola sa joace in liga cea mare. Intre timp s-au schimbat lucrurile. Lenovo anunta ca toate telefoanele lor vor fi comercializate cu denumirea Moto. Astfel, Motorola se va ocupa de telefoane, iar de PC-uri, laptop-uri, etc, Lenovo.[detalii suplimentare]
Vivo – Noi telefoane de la Vivo ies la iveala. Dupa ce au lansat in trecut telefoane cu foarte multa memorie RAM, chiar si 6 parca, chinezii ne prezinta Xplay 6. Acest telefon va fi dotat cu Snpadragon 821, doua camere pe spate, 6GB de RAM, 128GB de stocare, corp metalic, camera de 16MP, baterie de 4000 mAh si ecran QHD AMOLED de 5.42 inch. [sursa]
iOS – Kantar Worldpanel a publicat recent statisticile din Q3 2016 pentru SUA. Aflam de la ei ca noile modele de iPhone 7 au o cota de piata de 17% in SUA, in timp ce 6S este pe locul secund. Si distributia sistemului iOS a crescut la 34%, cu 5 procente mai mult. Concurenta, Samsung, nu o duce bine. Au scazut in fiecare an, dar acum cu 33.8%, iar cota Android-ului a scazut la 63.4% de la 66.7% anul trecut.
Google – Map Maker a fost lansat in aprilie 2011 si permitea utilizatorului final de smartphone sa adauge imbunatatiri in Maps. Mai bine zis sa actualizeze hartile. Se pare ca acest program se va inchide din martie 2017. Ideea este ca acest program va fi inclus treptat direct in aplicatia Google Maps. [sursa]
In alta ordine de idei, ce parere aveti despre noul presedinte american, Donald Trump?
https://img.ifcdn.com/images/a703284cfebb67305916f60651d6bcf375be51b9ef095b998f85425d98de9e11_1.jpg
Bineinteles ca o duce bine Apple in SUA. Piata e formata din aceasi oameni care l-au votat pe Trump presedinte…
Si ce vroiai tu sa votezi ?
Clinton ?
~e vrea sa „interzica” internetul ….
Si sa inceapa al 3-lea razboi mondial…..
Mai bine sa faca Trump un „zid-ul” lui ….
La ei votul a fost in felul urmator:
Pick your poison
https://i.imgflip.com/1byaai.jpg
Wow…. e tarziu;
Scuzati RIP-ul la Limba Romana 🙂
iOS tot va creste ca fura o buna parte din utilizatorii de windows 7.
Eu am impresia ca tu nu intelegi ceea ce spui, prietene …
iOS si win 7 ?
N-au legatura ….
E foarte simplu de inteles. Sa zicem ca eu am nevoie de un laptop ca sa stau pe mail si facebook. Am fost utilizator de windows si sunt familiarizat cu el, insa ajung sa fac trecerea la W10 si vad ca mai rau ma enerveaza decat sa ma ajute. Pentru banalele mele sarcini este bun si un macbook sau orice laptop cu linux? Raspunsul este da.
Pei mail-ul si facebook-ul nu s-au schimbat cu Windows 10;
Tot din browser le ai… lol
Windows 10 se simte LA FEL la suprafata ca windows 7, win10 este ‘altfel’ sub capota ~setari etc;
Dar pentru un utilizator normal el nu observa pentru ca aplicatiile sunt aceleasi…
Cum sa ii fie mai usor sa treaca pe ceva ceea ce nu a folosit niciodata, ceva ca un MAC, decat sa foloseasca ceva care a folosit in trecut si este doar o alta „culoare” ?
Mai incearca ….
Si cat despre linux, unui utilizator de rand nu ii se pare „fun” sa bage 3 linii de comenzi ca sa porneasca Winamp-ul sa stii….
~nu in 2016 ….
Orice prost poate face ceva complicat, trebuie insa un geniu sa il faca simplu.
Silver oferi informatii false. Windows-ul a batut pasul pe loc in ultimii ani, in loc sa ofere functionalitati noi ei au inceput sa implementeze un sistem hybrid tip tableta omorand ergonomia si complicand mult niste lucruri care era foarte simple inainte. S-a transformat intr-un OS de mana a 3-a, cu costuri maxime pentru intretinere pentru ca necesita suport si extra solutii de securitate. Vezi raportul dat de IBM dupa ce au trecut la mac-uri daca nu ma crezi. Linux-ul nu mai este de 10 ani ce zici tu ca e, in ziua de azi nu trebuie sa stii cli deloc ca sa butonezi, este dificil de virusat ca trebuie sa-i pui intentionat bifa de executabil la fisierele downloadate (90% din virusari pe windows asa se fac), cat despe interfata, te rog cauta pe youtube sa vezi interete de linux cu multe clase peste cea din W10 din mai toate punctele de vedere. W10 Inca foloseste NTFS-ul vechi de aprox 20 de ani, care are in zilele noastre e cat de poate de invechit. Pe linux nu ai nevoie de defragmentare, poti face backup, snapshot, orice raid vrei la nivel de FS si merge impecabil. Cred ca pot scrie un roman cu argumente, singurul atu care il are windowsul in momentul de fata este numarul de aplicatii suportate.
Asta este parerea ta;
Se vede ca nu folosesti Windows;
Windows-ul de la Windows VISTA incoace are sistem de securitate pentru toate fisierele de pe PC, daca nu este dezactivat ~ te intreaba ca la prosti „PROCEED ?”
Peste asta exista permisiuni special create pentru fisiere sa minimalizeze infectarea PC-ului.
Da stiu ce urmeaza sa spui, urmeaza sa-mi razi in fata „ca ala nu-i sistem de securitate”
~poate nu este asa de „comunist” ca Linux-ul, unde trebuie sa „bifezi” daca vrei sa iti deschida Winamp-ul (LOL ~2016);
Dar nu trebuie sa dai de inteles ca windows-ul nu are nimic nimic ~ tu defapt dai informatii false in lipsa de necunostinta de cauza.
Inca o dovada ca nu stii despre ce vorbesti, si informatiile tale sunt vechi:
De la windows 8 ~windows-ul, poate ReFS printre altele~ sigur la asta te refereai cand ziceai „linux n-are nevoie de defrag”
Te rog frumos, verifica ambele sisteme de operare inainte sa judeci unul sau altu, altfel te faci de ras pentru ca nu stii despre ce vorbesti.
(nvidia vs AMD…)
~Stima.
1.Cunost windows-ul foarte bine, il folosesc de pe vremea cand era windows 98, insa aici eu vorbesc de ceasuri si tu imi zici de lustre. Alta informatie falsa „are sistem de securitate pentru toate fisierele de pe PC”. Cred ca te referi la UAC, iar acela este doar pentru fisierele de sistem. In cazul in care tu descarci un virus, ransomware spre exemplu, si ii dai dublu click singura sansa e sa ai un antivirus bun, altfel iti cripteaza tot ce ai, chiar si folderele share-uite daca are drept de scriere. Mai toti virusii se instaleaza intai in profilul tau, iar abia apoi verifica daca au pot scrie in sistem ca sa infecteze toti utilizatorii sau sa se ascunda mult mai bine.
2. „poate nu este asa de “comunist” ca Linux-ul” – nu stiu ce vezi comunism in a face un fisier binar sau script descarcat de pe net inofensiv. Nu stiu unde ai inteles tu ca trebuie sa faci asta la fiecare program instalat. Programele se instaleaza din pachete (.msi in cazul windows, dar nu prea se foloseste), si fiecare distributie are un fel de app store. Cazurile in care descarci un script sau un fisier binar de pe net sunt foarte rare si in principiu sunt facute de persoane care chiar stiu ce fac. Utilizatorii de rand e bine ca nu le pot executa direct si mai trebuie sa puna o bifa inainte, ca probabil nici pe aceea nu stiu sa o puna.
3. Daca ReFS este stabil si superior, de ce nu este default?
Pe langa UAC;
Windows 8+ are permisiuni pe fisierele OS-ului non-inherent, si nu ai acces deloc sa ‘modifici’ sau sa accesezi acele foldere/file;
Acuma daca tu le overwrite „ca stii ce faci” e treaba ta, dar OS-ul cum este el gandit „din fabrica” este foarte dificil sa il infectezi, chiar si cu ceva ca un ransomware;
Plus ca de la windows 98 incoace (de cand l-ai folosit tu) Windows ~vine cu antivirus;
Sigur iara o sa vi sa-mi razi in fata „ala nu-i antivirus”
But wait;
Uite MAC OS-ul pe care il ridici tu in slavi cat de usor se infecteaza si el, culmea printr-o aplicatie downloadata de pe net 🙂
http://researchcenter.paloaltonetworks.com/2016/03/new-os-x-ransomware-keranger-infected-transmission-bittorrent-client-installer/
Eu cred ca n-are rost sa caut cati virusi are Linux-ul, cu acel sistem al lor care trebuie sa „bifezi” cand instalezi VLC-ul …
Toate sunt vulnerabile, conteaza utilizatorul;
Dar sa zici ca „ala e mai prost decat asta” pentru ca ma pune de fiecare data cand downloadez League of Legends sa „bifez” ceva este strigator la cer….
Cat despre FS, din cate inteleg eu era o problema cu UEFI (de la ei) si in momentul respectiv M$ a zis ca-i mai bine sa fie optional FS-ul.
Pentru consumator, ca pentru solutii business este folosit ca standard (vezi WS)
Hai ca usor usor facem progres;
De la „au schimbat email-ul si faisbuc-ul” la „nici-o protectie” si „FS din 1910 toamna” usor usor ajungem cu picioarele pe pamant….
Silver nu stiu cat de bine le ai cu calculatoarele, insa esti as in manipulare. Care e vina OS-ului cand tu dai sa instalezi un program legitim pe care il cunosteai foarte bine, insa acesta este virusat din cauza ca dezvoltatorul nu stie a fost capabil sa-si securizeze serverele si baietii au strecurat malware in packet? E ca si cum ai dat vine pe os cand tu il instalai de pe cd deja virusat.
2. De cate ori sa-ti mai spun ca pe OSX, ca si pe Linux ai un fel de app store, adica deschizi o aplicatie in care dai cautare dupa programul dorit si apoi zici ca sa ti-l instaleze. E ca pe android. VIrusii care vin de pe site-uri nu te pot afecta pentru ca nu e ca la idiotul de windows ca orice executabil downladat sa poate face prapad.
3. Vorbesti din poveste cand zici ca virusii au probleme in a-ti accesa si face override la fisierele personale. TI-e iti apare fereastra aia UAC ca sa confirmi cand copiezi ceva de pe desktop in „my documents” ????? NU pentru ca e o locatie in care tu esti owner.
Si pe Windows ai … App store
Ca pe Android… 🙂